Ahojte v nedeľu ma štipla osa pod obočie a mám spuchnuté celé oko neviete čo by mi mohlo zabrať ? dávam si octové a ľadové obklady , fenistil gél a večer som si dala liek na alergiu - aerius . Chcem si to skúsiť liečiť doma , viem ak to neprestane pôjdem
@1 dithiaden to je len na predpis ? @darkestangel no práve vždy keď ma niečo štiplo tak som na druhý deň ani nevedela že čosi mám spuchnuté alebo ták .. no teraz je to dosť hrozné , v nedeľu nič len taká bolesť , včera mi to dosť spuchlo a bolelo , dnes to mám tiež spuchnuté no nebolí to ale svŕbi ..
no smrdí to dosť horšie je ak tie obklady robíš zbytočne ... dnes ma to dosť svŕbi a vraj to vtedy keď sa to hojí .. tak dúfam že je to tak ... lebo v piatok ideme na dovolenku tak hadam to dovtedy prejde
Tak cibuľka pomáha len najlepšie je si ju tam drbnúť hneď po uštipnutí, aspoň z mojej skúsenost. Inak neexistuje asi nič čo by ´ta toho už teraz nejak extrarýchlo zbavilo, treba to prečkať a ešte rátať s nejakým tým monoklom čo sa ti tam môže aj po odpuchnutí vytvoriť..
zodac ? juu ten mám asi doma tak vyskúšam ďakujem áno ako som počula že aj ten octový obklad je dobré dať tesne po uštipnití , ja som si dala len studený obklad no aj tak mám riadne opuchnuté to oko ..
mne na to davali ocot, comu som nerozumela, museli mi dat este aj proti alergii. hrozne to bolelo, pamatam sa, ze som vtedy rozmyslala, ci existuje horsia bolest.
Uštipnutie takou osovou, včelou alebo niečim iným vie byť veľmi nepríjemná a boľavá záležitosť. O to viac ak to neriešite celé včas » zdravovek.eu/ustipnutie-osou... Je potrebné hneď konať a žihadlo vybrať. Ponechané žihadlo sa dokáže zapáliť a to bolí ešte dvojnásobne. Mňa tiež už párkrát poštípali včely, nie som na to alergická, čiže to nebol problém, každopádne je dôležité zachovať si chladnúť hlavu, žihadlo vybrať a dezinfikovať, po prípade na to položiť niečo studené. To zmierni prípadný opuch. Toľko z mojich rád
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a myslím, že ak ti to po tom všetkom neprešlo (alebo sa to aspoň o niečo nezmiernilo) tak by si na tú pohotovosť mala ísť hneď.
Ja som si na to nedávala nič a už tam mám iba menší opuch a trochu červené, teda ak sa s tým fakt ani trochu nič neudialo, už by som išla.
No studené obklady, proti opuchnutiu mastičky a nedráždiť to rukou hotovo, možno to bude opuchnuté aspoň také 3-4 dni.
A inak si k tomu prilož niečo studené. Neboj sa do svadby sa zahojí.