BIRDZ, napíšte, aké máte skúsenosti a zážitky z ústnej maturity z angličtiny. Aké ste mali témy, či vám pomáhali v komisii a ste ju spravili na prvýkrát alebo ste robili opravnú skúšku?
Prišla som, pár minút som si pokecala s učiteľmi a odišla som. Sorry ale pre našu generáciu by mala byť angličtina MINIMÁLNE na úrovni B2 takou samozrejmosťou, ako vedieť písať a čítať.
za cele styri roky ma asi nepocula anglictinarka rozpravat, tak bola na maturite dost prekvapena, ucitelka z inej skoly stala pri okne, vetrala sa, nepocuvala moc mala som temu enviroment a recyklovanie a k tomu nakupovanie ale nakoniec som obkecala kampan od h&m-ka s recyklovanym oblecenim, spytali sa ma len tie otazky co boli ako sucast toho papiera a to bolo vsetko. Nepomahali mi vobec, ale napriklad kamaratka mala temu biznis a snazili sa jej pomahat tym, ze ked uz vobec nic nevedela tak sa jej pytala ucitelka, ze co by si obliekla na pohovor, ci by isla ku kadernicke a podobne
S anglictinou som nikdy nemal nejaky extra problem (paradoxne az teraz mensie patalie), takze maturita bola uplne v pohode ci uz pisomna alebo ustna. Temu si nepamatam velmi, ale asi nieco ohladne mensin to mohlo byt ? Lebo si pamatam doteraz otazku, kto je najznamejsi cigan na Slovensku . Ale celkovo, aj role play, co bol sucastou prebehol super, s komisiou sme sa nasmiali a boli spokojni.
Najlepšia maturita
Mala som tému jedlo, slovíčka sa neviem učiť naspamäť, takže počast prípravy som si našla v slovníku pár slov, čo by som potrebovala (mala som v téme popísať, ako by som pripravila niektoré z jedál na obrázku)
A potom som len kecala s učiteľkami o jedle, aj sme sa tuším pobavili, lebo som chcela dať na špagety kečup a mi vytkla, že to by sa talianom nepáčilo, tak som protiargumentovala, že to som nemala ako vedieť, lebo žiadneho Taliana nepoznám a zrazu bolo po skúške a mala som jednotku a zákulisnú informáciu o tom, že to bola jedna z najlepších odpovedí
Ja som myslim mala temu rodina, tak som tam rozoberala rozne vztahy na obrazkoch a rozpravala o svojej rodine. Nebolo to nic hrozne, kedze anglictinu som mala aj rada a myslim, ze som ju aj vedela dobre. Urcite najpohodovejsia maturitna cast.
@staphylococcus to zase preháňaš, Väčšina ľudí ju postupne zabudne, lebo ju nepotrebujú a im stačia základné výrazy. Tím čo sú vzdelanejší, používajú internet, alebo pracujú v zahraničí postačí kľudne aj B1.
Bol som zo seba sklamaný. Mal som v komisii učiteľku ktorá ma ale, že kurva fakt nemala rada. Tému nepamätám ale sem tam sa ma niečo opýtali. Raz podotýkam raz som jej povedal IDK lebo sa mi nechcelo rozmýšľať + nedokázal som si spomenúť na slovíčko illegal ... Pár spolužiakov mi vravelo, že jej odpovedali 70% yes, no a dostali 2... No hovorím si, že paráda to bude 1. Jeb ta suka mi dala za 3
@staphylococcus B1 je presne tak akurát, časy aj tak používaš len základné tri a ak potrebuješ nejaké odborné názvy tak to sa aj tak budeš musieť naučiť sám. poznám kopu ľudí takých čo používajú internet a nevedia po anglicky, proste tá vrstva ľudí ktorý využijú anj aj na menšej úrovni ako B1 je pomerne málo
Mala som English speaking countries a ešte dačo (otázky boli zostavované z dvoch tematických okruhov a troch "zadaní" - rozprávanie o prvej téme, opis obrázkov v druhej téme a roleplay opäť v prvej téme). Ako negymnazistka som maturovala dobrovoľne z B2 ako jediná v rámci nášho ročníku a v pohode, síce som bola v tréme a s odpoveďou som vôbec nebola spokojná, ale učitelia prihliadali na môj sloh, na moje známky atď a vedeli, že hoci som teraz vyklepaná, ale anglicky viem a dačo sa mi aj podarilo zo seba zosmoliť - na jednotku neboj, aj učitelia sú len ľudia a pochopia ťa, pomôžu ti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Mala som tému jedlo, slovíčka sa neviem učiť naspamäť, takže počast prípravy som si našla v slovníku pár slov, čo by som potrebovala (mala som v téme popísať, ako by som pripravila niektoré z jedál na obrázku)
A potom som len kecala s učiteľkami o jedle, aj sme sa tuším pobavili, lebo som chcela dať na špagety kečup a mi vytkla, že to by sa talianom nepáčilo, tak som protiargumentovala, že to som nemala ako vedieť, lebo žiadneho Taliana nepoznám a zrazu bolo po skúške a mala som jednotku a zákulisnú informáciu o tom, že to bola jedna z najlepších odpovedí