O tyzden ma caka ustna matura, z ktorej este neviem ani holy kkt. Solina uplne mimo mna, ekonomika snad o cosi lepsie. Spominate si na svoju ustnu maturu? Ako to prebiehalo? Ake ste mali pocity? Dajte mi trosku motivacia a ukludnite ma pls
ja som isiel na ustnu maturitu s placom a to doslova som skoro skolaboval. ale to bolo tym ze som sa nic neucil. nejako som to prezil a dal som to na 3ky, 4ky
@chlorofyl ja som strasny mampicista a tiez sa nic neucim, v prvaku druhaku som sa mozno este poctivo do knihy kukla ale posledne dva roky ma ani nehlo dokonca na pisomnej mature si aj najvacsi debily spomenuli na Slávy dcera a ja nie DDD
nechápem načo si sa hrabala študovať, mohla si kastrole umývať v bars ktorej krčme a závidieť druhým ako sa majú dobre...
lenivosť je najvačšia choroba ľudstva....
@rapunzzel ja som strednu nenavidel hlavne co sa tyka ucitelov a spoluziakov takze ja som to bral ako bod zlomu kedy mam moznost konecne to skoncit cize preto ten nervovy zachvat ze co ak to nedam ale v podstate mi to bolo asi jedno a neak som dal. na ekonomike som si vytiahol jedinu otazku ktoru som vedel a slovencinu a nemcinu som nejako ukecal s tym co som vedel
pokial si aspon priemerne zmyslajuci clovek, ktory pocas tych 4 rokov aspon sem-tam daval pozor a do niecoho sa obcas kukol, tak maturitu zvladnes uplne v pohode, teda ak nemas predmety ako chemia, fyzika, matematika.....navyse mas stale tyzden, tak to mas dostatok casu nieco sa naucit... Ja som maturoval z GEO, OBN, SJ a ANJ, pozrel som si asi 3 strany z GEO a inak som sa neucil vobec (co neodporucam, bol som z toho slusne v strese a mal som dost stastia... z GEO som si vytiahol prave nieco z tych 3 stran, ktore som videl, OBN som vytiahol otazku, ktoru sme len v poslednom rocniku na hodinach riesili asi 5x, tak som si ju celu pamatal a akurat SJ mi robil problemy, kedze z povinneho citania som vedel dve knihy a vytiahol som nieco, co som ani nevedel, ze sme niekedy robili... ale nakoniec to dobre dopadlo... tak este vyuzi tych par dni aspon nejako rozumne
@thinkaboutjustice ono problem je taky, ze prve dva roky sme mali ucitelku, ktora tam bola doslova omylom.. na hodinu prisla po 20 minutach, vzdy nam dala len nejake prefotene papiere a ucte sa... ked nam ju vymenili, nebolo to o nic lepsie.. a ked mas take ucitelky, ktore si sami nevybuduju respekt, tak to tak aj potom vyzera.... ale uz pozeram baštrng, ja som tiez na tie diela uplny maďar dakujem
poznamky/otazky sme mali vypracovane dopredu, cize matika 2 dni, slovencina 2 dni, geografia 1 den a anglictina 0
je to v pohode, len sa treba donútiť a fakt si to prečítať a naučiť sa, nič viac nič menej
cely tyzden pred maturitou som sa ucila iba slovinu, ...nemcinu a nauku som si pozrela den predtým, skoro som skolabovala v den maturity z tych dvoch predmetov, rano o 6:00 som plakala v posteli a o 7:20 musela pre mna spoluziacka prist na aute, inak by som do tej skoly nesla...a vyslo mi to na 1ky vsetko. (podotykam, cele 4 roky som sa ale fakt snazila a ucila a pripravovala. az na tu nauku, to bolo o stasti).
Divne je, ze o tyzden skusam na maturite a mam z toho tiez stres
Nie je sa coho bat Ja som sa neucil, mal som trochu vypite a aj tak som zmaturoval na jednotky. Treba len kecat a tvarit sa, ze to vies. Ucitelia radi pomozu.
Slovenčinu, čo som sa učila asi najviac, som si vytiahla otázku, z ktorej som nevedela ani zaťat, takže lepšiu známku mi dali len z milosti.. A na ekonomike som mala šťastie na ľahkú otázku a ze žena z komisie pri mne bola len chvíľu, lebo som odpovedala medzi poslednými, tak si niečo spisovala.. Lebo ekonomiku som sa až tak neučila
ja som sa zacala ucit az cez akademicky, okrem jedneho predmetu som si vsetky len raz precitala, na maturite mi tie otazky nic nehovorili a aj tak som to obkecala plus ucitelia dost pomahaju ked vidia ze sa snazis, takze za mna sa riad podla @1 a si v poho
Hlavne sa na maturu pekne oblec. Ja som si to svojho casu este poistil a obehal ucitelky s kvetinkami v ramci triedneho dakovania ucitelom. To mi fest pomohlo
mala som samé 1 a to cez ten týždeň som sa učila len slovinu, lebo tú sa mi veľmi nechcelo predtým, na matiku + neminu + nos som si vyčlenila len 1 deň na zopakovanie, tam som mala všetko vypracované
Maturovala som biológia, dejiny umenia (vrámci ktorých som absolvovala i maturitné semináre z dejepisu), náuka o spoločnosti
Čo sa týka dejín umenia - je tam povinné mať (aspoň tak sme to mali my) knihy, tých desať od Pijoana - tam sa dalo všetko nájsť. Mali sme to normálka na stole, ak sme mali šajnu, vedeli sme si niečo pozrieť.
Deto pri NOSke, tam bolo povinné mať nejaké materiálne zabezpečenie, ale už neviem aké - tuším dáky slovník a zbierka zákonov, tak aj na to sa dá v čomsi spoľahnúť. Filozofiu sa žiaľ treba nadrtiť.
Biológiu ti nebudem opisovať, učila som sa dva mesiace celé víkendy (a vlastne celý maturitný ročník), na mature som si vytiahla otázku, čo som sa učila ako poslednú ešte v to ráno v električke Pri maturite z bio som sa skoro zrútila, ale dala som to, praktickú časť bio som skoro nedala, ale usmernili ma.
SJ bola pohodička, vytiahla som si otázku, čo som nevedela = nemala som šajnu, čo s tým. Rozprávala som o dobovom kontexte a filozofiách a prúdoch, spoločenských podmienkach (všetko z dejín umenia alebo dejepisu), potom som rýchlo zhrnula nejaké body tvorby, vypotila dvoch/troch autorov a knihy a následne zbytok skúšky rozprávala o knihe, ktorú som prečítala (a sedela do témy)
Pointa - treba sa vysomáriť. Cez akademický si to prečítaj
Celý maturitný týždeň som pozerala LEN slovenčinu. Lebo som mala pocit, že z nej nič neviem. Staršia kamarátka mi poslala všetkých 30 vypracovaných tém zo slovenčiny. Ja som si z každej vypíslaa maximálny základ. Akože fakt napr. téma baroko: čo to je, od čoho je to odvodené, kedy to bolo, čo je pre to charakteristické a potom 2 hlavných autorov + keď bolo nejaké extra spešl dielo, som si prečítala veľmi stručný internetový obsah 5 tém denne a mala som hotovo. Nakoniec som si vytiahla Bilbiu ._. a bola to teda riadna improvizácia to som jediná z našej skupiny dostala 1 DD
angličtinu nemalo zmysel sa učiť však dačo už poviem a veru... dobre, že som sa neučila, hovadiny sa ma pýtali o vianociach a tak
informatiku som si vytiahla niečo čo som absolutne nič o tom nevedela (ako funguje zabezpečenie elektronických podpisov) ani som netušila, že čosi také sa berie a porozprávala som hovadiny a vyškrabala na 2
a matematiku som sa jedinú pripravovlaa zase cez rok, takže to som už nechala počas akademického tak a dali nám dopredu presné znenie dôkazov, ktoré dostaneme.... vypočítala som len jeden jediný a presne ten som si vytiahla D
A fakt ako ti radia ľudia predomnou ,proste pointa je, źe niečo budeš kecať budeš kecať čo vieš... ja som si vytiahla fakt bibliu a zrazu začala (som mala zlú komisiu) jedna z komisie že jej mám menovať knihy inšpirované Bibliou skoro som jej obsah Narnie vykecala sama ostala vyvalená, že mi to vôbec napadlo
No ako to povedať...mal som obrovské šťastie na otázky či už z odborných predmetov alebo slovina/ nemčina....na maturitu som sa učil 2 týždne s tým že som si to pekne rozkuskoval napr 1den 2 temy sjl, 2 temy nemčina a 2 temy odborné a takto som fungoval všetko som mal prejdene, samozrejme že som nevedel všetko, ale bol som pokojnejší ak som z každého čosi vedel...na slovenčine som si nakoniec vytiahol román čo je jedna z najľahších tém a z nemčiny bratislava a ľudské telo ouu a odborné Antihistaminika , hovorím mal som neuveriteľne šťastie...výsledok sjl odborné 1 a nemčina 2
skoro celý akademický som sa učila biológiu, i tak som nestihla prejsť celú... lebo ja si to neviem že prečítať a niečo z toho zobrať proste sa to musím naučiť
málinko som začala aj slovenčinu a dopadlo to tak, že deň pred ANj som si kukla témy ktoré by som nevedela obkecať a chémiu som sa naučila iba z písomiek, ale to som si dosť pamätala z hodín a slovenčina no to bola veľká lotéria 30% som nevidela ani a vytiahla som niečo o čom som mala páru ale nebola to až taká sláva BIO, CHEM - 1, ANJ, SJL - 2
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
A potom sa bež učiť, za týždeň toho stíhaš veľa
V prípade paniky, choď sa zas pozrieť na mačiatka
lenivosť je najvačšia choroba ľudstva....
je to v pohode, len sa treba donútiť a fakt si to prečítať a naučiť sa, nič viac nič menej
Divne je, ze o tyzden skusam na maturite a mam z toho tiez stres
upokojenim ti moze byt, ze by to muselo byt fakt, fakt zle aby ta vyrazili
Čo sa týka dejín umenia - je tam povinné mať (aspoň tak sme to mali my) knihy, tých desať od Pijoana - tam sa dalo všetko nájsť. Mali sme to normálka na stole, ak sme mali šajnu, vedeli sme si niečo pozrieť.
Deto pri NOSke, tam bolo povinné mať nejaké materiálne zabezpečenie, ale už neviem aké - tuším dáky slovník a zbierka zákonov, tak aj na to sa dá v čomsi spoľahnúť. Filozofiu sa žiaľ treba nadrtiť.
Biológiu ti nebudem opisovať, učila som sa dva mesiace celé víkendy (a vlastne celý maturitný ročník), na mature som si vytiahla otázku, čo som sa učila ako poslednú ešte v to ráno v električke Pri maturite z bio som sa skoro zrútila, ale dala som to, praktickú časť bio som skoro nedala, ale usmernili ma.
SJ bola pohodička, vytiahla som si otázku, čo som nevedela = nemala som šajnu, čo s tým. Rozprávala som o dobovom kontexte a filozofiách a prúdoch, spoločenských podmienkach (všetko z dejín umenia alebo dejepisu), potom som rýchlo zhrnula nejaké body tvorby, vypotila dvoch/troch autorov a knihy a následne zbytok skúšky rozprávala o knihe, ktorú som prečítala (a sedela do témy)
Pointa - treba sa vysomáriť. Cez akademický si to prečítaj
angličtinu nemalo zmysel sa učiť však dačo už poviem a veru... dobre, že som sa neučila, hovadiny sa ma pýtali o vianociach a tak
informatiku som si vytiahla niečo čo som absolutne nič o tom nevedela (ako funguje zabezpečenie elektronických podpisov) ani som netušila, že čosi také sa berie a porozprávala som hovadiny a vyškrabala na 2
a matematiku som sa jedinú pripravovlaa zase cez rok, takže to som už nechala počas akademického tak a dali nám dopredu presné znenie dôkazov, ktoré dostaneme.... vypočítala som len jeden jediný a presne ten som si vytiahla D
málinko som začala aj slovenčinu a dopadlo to tak, že deň pred ANj som si kukla témy ktoré by som nevedela obkecať a chémiu som sa naučila iba z písomiek, ale to som si dosť pamätala z hodín a slovenčina no to bola veľká lotéria 30% som nevidela ani a vytiahla som niečo o čom som mala páru ale nebola to až taká sláva BIO, CHEM - 1, ANJ, SJL - 2