Zdravíčko, no čo ako ste pripravený na ústne maturity? učili ste sa? Lebo ja mám jeden veľký problém, ani nie o týždeň maturujem a neviem nič, absolútne, teraz som sa naučil jednu tému ale trvalo mi to cez hodinu a pol, a dlho pri to moc nevydržím, máte n
V slovenčine máš UKÁŽKY.
K dejepisu ATLASY. Aj ku Geo.
K občianskej ústavu.
iba debil by s tými pomôckami nevykecal aspoň trošku čo by malsíce štvorku ale prešiel by.
ja si len tak čítam všetko ako rozprávky, mám to rozpočítané že napr. dnes sa učím 6 otázok slovenčiny 7 dejepisu a potom dva dni pred maturou z toho predmetu si to preopakujem 15tém/deň.
Z čoho všetkého maturuješ?
Ja som si vždy pár hodín pred odpoveďou prelistovala niektoré témy ktoré som nevedela, raz som si aj vytiahla otázku ktorú som fakt len preletela a nevenovala jej pozornosť ale obkecala som to nejak.
U nás dali ústne asi fakt až na jedného človeka myslím, že každému, nemáš sa čoho bať, hlavne sa zbytočne nenervuj
A keď už sa učím, tak závisí od toho ako čo, väčšinou si veci čítam nahlas a keď sa učím na literárne skúšky, kde sú romány kde je veľa postáv, napíšem si na papier a dopíšem šípečky čo kto s kým kde - Podobne som sa učila aj na maturitu z dejepisu.
@luxie
No takto, ja maturujem zo Staviteľstva, zo Slovenčiny, a z Angličtiny. AJ a SJ sa absolútne nebojím lenže vieš ja tam mám aj extra predmet zvaný Staviteľstvo kde je 25 otázok a je toho dosť A ja teraz som v rozpakoch lebo neviem ako sa to mám učiť, drvím sa to tu teraz ale za pol dňa mám tak maximálne 2 témy ale to iba zo Staviteľstva
@waudee Tak s tým staviteľstvom ti teda nepomôžem Proste vypni všetko, nerozptyľuj sa, buď najedený a vyspatý, čítaj si to (aj nahlas), a ono to potom pôjde určite.
v tom prípade pri tom staviteľstve veľmi držím palce
nejako sa dobre nalaď, mne sa napríklad učí veľmi dobre keď ťahám cez noc, zapnem si silné svetlo a tak.
@lenuska175 Neviem ako sa ti podarí vykecať na NOS ak si vytiahneš niečo zo sociológie, psychológie a práva. Na to ti ani ústava nepomôže. Môžeš sa len pomodliť A knihou z ústavy zbiť učiteľa aby ti dal niečo lepšie.
@onlymasque rátam s tým že tie spomenuté odvetvia celkom ovládam. otázky máme postavené tak že máš napr. ... sociológiu + sokrata + vlastný názor na problematiku ...trestu smrti. alebo typológie osobností + históriu ústav + vlastný názor na globálne problémy.
ked máš trochu viac iq ako hojdacieho koníka tak na slovenčine ti bude bohato stačiť práca s ukážkami (minimálne !! na 3 to musíš vykecať) odbor- tak ked po 4 rokoch nič nevieš, nechápem načo si na odbor išiel..jazyk very well
@lenuska175 No mi to máme rozdelené na jednu z filozofie, dlhú, teoretickú. A zvyšné dve z NOS-ky, ale nemali by byť z jedného odvedia. A nikde nechcú po nás náš vlastná názor, čiže
@22@23 kam chodite do skoly? my sme mali na noske okrem ustavy aj filozoficky slovnik, kde bolo uplne vsetko z filozofie. stacilo najst vzadu v registri pojem, a este asi dalsie 3 knihy.myslela som ze to tak je vsade
@lenuska175 Ja dúfam práveže, že si vytiahnem ekonómiu. Psychológia by mi až tak nevadila, ale moc by som sa z nej netešila, lebo neviem o tom rozprávať s veľkým zaujatím. Čo sa týka práva viem ho tak pol na pol, ako čo, sú témy, ktoré ma bavia a sú témy, ktoré jednoducho ee. A politológia mi neprekáža, celkom by som chcela ústavu
Ja chodim na Gymnazium a maturujem z sjl,matika,geografia,anglina
Slovinu uz v podstate viem, matiku viem teoriu [teoria je za 1bod potom tam je este priklad a dokaz kazdy za 2body cize dokopy 5] Dufam ze si vyberem dokaz a priklad ktory budem vediet lebo ak nie sevas
anglinu sa ucit nebudem, celkom mam pocit ze sa dokazem vykecat z tych tem, jedine co neviem je skolstvo ale to sa nechcem ucit proste to ked si vytiahnem tak nahoda velika
a geografiu sa zacinam ucit dnes s tym ze som akurat prisiel z brigady a zajtra idem tiez cize geo sa spolieham hlavne na atlas.A tak celkovo dufam ze ucitelia budu napomocny. Dolezite je pre mna iba prejst a to urcite prejdem a myslim ze najhorsie dostanem 3 lebo proste tak to je Na vysoku ma uz zobrali podmienka je zmaturovat cize pohodicka nehrotim to uz :}
podstatou je vedieť NIEČO z každej témy. Inak je to risk.
AKo vedieť niečo z každej témy? Najprv sa nauč to najpotrebnejšie z každej temy. Potom sa nauč kusa viac z každej temy. Takto choď kým nepride maturita.
tak ja viem ze s tymi pomockami isto zmaturujem, lenze potrebujem zmaturovat do priemeru 1.5, tak sa radsej ucim
dnes som zacala a tiez pri tom nevydrzim a jedna tema mi trva strasne dlho, naucila som sa len 4 zo sjl a 3 z obcianskej
hlavne ze som stihla ist do posilky a von
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
V slovenčine máš UKÁŽKY.
K dejepisu ATLASY. Aj ku Geo.
K občianskej ústavu.
iba debil by s tými pomôckami nevykecal aspoň trošku čo by malsíce štvorku ale prešiel by.
ja si len tak čítam všetko ako rozprávky, mám to rozpočítané že napr. dnes sa učím 6 otázok slovenčiny 7 dejepisu a potom dva dni pred maturou z toho predmetu si to preopakujem 15tém/deň.
Ja som si vždy pár hodín pred odpoveďou prelistovala niektoré témy ktoré som nevedela, raz som si aj vytiahla otázku ktorú som fakt len preletela a nevenovala jej pozornosť ale obkecala som to nejak.
U nás dali ústne asi fakt až na jedného človeka myslím, že každému, nemáš sa čoho bať, hlavne sa zbytočne nenervuj
A keď už sa učím, tak závisí od toho ako čo, väčšinou si veci čítam nahlas a keď sa učím na literárne skúšky, kde sú romány kde je veľa postáv, napíšem si na papier a dopíšem šípečky čo kto s kým kde - Podobne som sa učila aj na maturitu z dejepisu.
No takto, ja maturujem zo Staviteľstva, zo Slovenčiny, a z Angličtiny. AJ a SJ sa absolútne nebojím lenže vieš ja tam mám aj extra predmet zvaný Staviteľstvo kde je 25 otázok a je toho dosť A ja teraz som v rozpakoch lebo neviem ako sa to mám učiť, drvím sa to tu teraz ale za pol dňa mám tak maximálne 2 témy ale to iba zo Staviteľstva
Gratulujem
keby som mal len SJ a Dejepis tak to ani nevidím to máš úplne easy
nie nechodím
to mi je jasné, ale tak vieš dejepis by ma aj bavil istým spôsobom
nejako sa dobre nalaď, mne sa napríklad učí veľmi dobre keď ťahám cez noc, zapnem si silné svetlo a tak.
rátam s tým že tie spomenuté odvetvia celkom ovládam. otázky máme postavené tak že máš napr. ... sociológiu + sokrata + vlastný názor na problematiku ...trestu smrti. alebo typológie osobností + históriu ústav + vlastný názor na globálne problémy.
Btw, najviac sa bojím, že si vytiahnem práve sociológiu, lebo tú neznášam.
ja ani neviem, ja sa bojím strašne strašne filozofie. včera som celý deň sedela nad milétskou, eleátskou a tými školami a nič si z toho nepamätám.
a nenávidím psychológiu zase ja, proste prihriate poučky o tom čo je cit mi lezú na nervy. a ekonómia, uf, asi si to idem otvoriť
Filozofiu som celkom naučená. Problémi mi robia akurát tak novoveké smery :/
Bellušovka? tak ja idem všetko v pondelok každopádne držím Ti palce!
Slovinu uz v podstate viem, matiku viem teoriu [teoria je za 1bod potom tam je este priklad a dokaz kazdy za 2body cize dokopy 5] Dufam ze si vyberem dokaz a priklad ktory budem vediet lebo ak nie sevas
anglinu sa ucit nebudem, celkom mam pocit ze sa dokazem vykecat z tych tem, jedine co neviem je skolstvo ale to sa nechcem ucit proste to ked si vytiahnem tak nahoda velika
a geografiu sa zacinam ucit dnes s tym ze som akurat prisiel z brigady a zajtra idem tiez cize geo sa spolieham hlavne na atlas.A tak celkovo dufam ze ucitelia budu napomocny. Dolezite je pre mna iba prejst a to urcite prejdem a myslim ze najhorsie dostanem 3 lebo proste tak to je Na vysoku ma uz zobrali podmienka je zmaturovat cize pohodicka nehrotim to uz :}
AKo vedieť niečo z každej témy? Najprv sa nauč to najpotrebnejšie z každej temy. Potom sa nauč kusa viac z každej temy. Takto choď kým nepride maturita.
ale netreba fňukať a radšej držať päste skúškujúcim a štátnicujúcim friends
dnes som zacala a tiez pri tom nevydrzim a jedna tema mi trva strasne dlho, naucila som sa len 4 zo sjl a 3 z obcianskej
hlavne ze som stihla ist do posilky a von