Včera sa mi "podarilo" utopiť si mobil... samozrejme, hneď som ho povypínala, vytiahla baterku a dala sušiť, ale dnes, keď som ho skúsila zapnúť, zistila som že je tu menší problém... a síce, že mi nejde displej. (pokračovanie v komente)
Keď ho chcem zapnúť, normálne mi zavibruje a ozve sa bootovacia melódia, ale displej nič, ani nesvieti. Skúsila som mobil rozobrať, znútra vyzerá všetko v pohode,na pohľad nie je nič prepálené, ale skúšačku nemám..
Moja otázka znie: oplatí sa mi kupovať nový displej, alebo ako by som zistila, či je problém len v ňom?
Cele zle.
Telefón treba hned rozobrať a vyčistiť všetko minimálne liehom a nechať schnúť aj 3-4 dni.
Najlepšie je ho zaniest co najskôr do servisu. Tam maju na to lepšie prostriedky. V každom prípade zapínať ho na druhy den bez rozobrania je takmer istá smrť. To jak keby si ho skúšala zapnut hned. Ak mas na to zbytocne peniaze môžeš skúsiť vymeniť ten display. Môže to fungovať ďalej ale aj nemusi alebo moze niečo ďalšie čoskoro odist..
@darkestangel v pohode ja ti nechcem pomôcť, iba si vyžer chybu inak každého normálneho napadne ísť s tým do servisu... a pokiaľ ti mobil padol do vody a nerozobrala si ho a nenechala vysušiť prípadne nedala do suchej ryže tak už je pravdepodobne zoxidovaný a môžeš ísť meniť dosku (kúp si nový telefón)
@darkestangel Ak chceš, môžem sa ti na to pozrieť osobne ...
Ale nesľubujem ...
Displej ti niečo ukazuje ? Keď dáš mobil pod lampu, vidíš tam dačo? Ak áno, je to iba podsvietenie ... Ak nie, tak asi odišiel riadiaci obvod displeja = nová doska = hodiť do koša, lebo Galaxy Ace sa dá zohnať aj za 20€ z bazáru
Keď mi spadol telefón do záchoda prvý krát(pred asi polrokom), správal sa presne tak ako tvoj, vibroval a displej len jemne zasvietil, po dvoch dňoch sa ale pozbieral a išiel ako má. No minulý týždeň mi spadol do záchoda druhý krát a nejde mi časť displeja, nová doska sa neoplatí. Tak spravím sama sebe Ježiška
,vyber bateriu a vytiahni ryzu ,ktoru daj do nadoby tak aby sa do tej ryze vmestil cely telefon...vlozho tam a pockaj cely den...alebo den a pol (toto sa ma robit hned inak) skus mozno to pomoze ... potom ho vyskusat zapnut a az problem nezmizne,rozhodni sa ci investujesdo noveho mobilu alebo do opravy,lebo vacsinou vo som cital veci tak za opravu displeja pytaju vyse sto euro, a okolo tej stovky viesdnes uz mat dost solidny novy mobil - android samozrejme
@melancholik to všetko som už spravila, mobil je suchý, zvnútra vyzerá všetko ako má byť... Len ten display oprava sa mi neoplatí, keď tak si vymením display sama, ale ak má hanes pravdu a je narušený obvod, tak nič z toho... Novú dosku tam dávať nejdem, zvažujem asi nad niečím novým teda
Ja som si tak utopila dva, jeden spadol do wc akurat po mojej malej potrebe a dala som ho do ryze aj vyfukala fenom no nesiel ale po mesiaci sa spametal a fungoval na 100% ale za ten cas som si kup druhy a ten utopeny som predala.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Moja otázka znie: oplatí sa mi kupovať nový displej, alebo ako by som zistila, či je problém len v ňom?
@melancholik @kosmiklove @77hanes77 chlapci, ak viete, pomôžte
Telefón treba hned rozobrať a vyčistiť všetko minimálne liehom a nechať schnúť aj 3-4 dni.
Najlepšie je ho zaniest co najskôr do servisu. Tam maju na to lepšie prostriedky. V každom prípade zapínať ho na druhy den bez rozobrania je takmer istá smrť. To jak keby si ho skúšala zapnut hned. Ak mas na to zbytocne peniaze môžeš skúsiť vymeniť ten display. Môže to fungovať ďalej ale aj nemusi alebo moze niečo ďalšie čoskoro odist..
ja nevravím, že to nie je moja chyba, ja sa snažím zistiť, čo sa s tým ešte dá robiť a tvoje poúčanie mi naozaj v ničom nepomohlo
Ale nesľubujem ...
Displej ti niečo ukazuje ? Keď dáš mobil pod lampu, vidíš tam dačo? Ak áno, je to iba podsvietenie ... Ak nie, tak asi odišiel riadiaci obvod displeja = nová doska = hodiť do koša, lebo Galaxy Ace sa dá zohnať aj za 20€ z bazáru
Nejako casto ti pada do toho zachoda, nie?