áno, kvôli tomu bola pri mne záchranka raz, nemohla som dýchať, ale už som to nemala minimálne rok treba odhaliť príčinu toho a potom to pôjde aj bez liekov možno, lebo taký lexaurin napr. je strašný humus
@janushka189
ja to mám odmalička...za každým sa to prejavuje inak...posledné roky mam pocit že sa nemôžem zhlboka nadychnuť a moje dychanie je strašne plytke...neviem už čo mam robiť s tym
@mmajuskaa3 ja to mám odmalička...za každým sa to prejavuje inak...posledné roky mam pocit že sa nemôžem zhlboka nadychnuť a moje dychanie je strašne plytke...neviem už čo mam robiť s tym
Mám s tým skúsenosti..pocit že sa neviem nadýchnuť a ze sa udusím a umriem na mieste je mi dosť známy ...skús psychológa, prinajhoršom psychiatra pokiaľ ti je jedno či budeš brať lieky alebo nie ..ja osobne ich neberiem lebo podla mna sú všetky takéto lieky svinstvo a to by som potom mohla brat uz vsetko co by som mala ked by som do seba pchala nieco na to ... mne s tým pomáha psychologička, istý čas som sa "učila" a nacvičovala si dýchanie s ňou na terapii a tak...ale treba nájsť príčinu hlavne a riešiť tú príčinu a potom sa zlepší aj toto ...
@vamperzz
tak potom máš dobrú doktorku lebo mne každa vždy len lieky naordinovala a nikdy so mnou nikt nič nenacvičoval ani nerozpraval sa poriadne so mnou....doktorom som akosi prestala veriť
@janushka189 keď som bola za psychiatričkou tak mi hned tiez lieky predpisovala..no ja som bola striktne proti a kedze trpím aj niečím úplne iným čo je moj primárny problém a úzkosť len ide spolu ruka v ruke s tým tak mi zohnala dobrú psychologičku ktorá sa takýmto veciam venuje a rozumie a síce este tam nechodím velmi dlho no za tie 3 mesiace sa to zlepsilo oveľa..aspoň čo sa úzkosti týka
@janushka189 keď to máš odmalička môže to byť napr. nepriaznivým prostredím doma, ale to ja neviem, treba len nájsť príčinu a odstrániť ju ak je to človek treba ho vyhnať zo života, mne tiež dlho trvalo zistiť z čoho to mám, až istí ľudia mi otvorili oči, potrebuješ dobrých ľudí okolo seba a ak ich nemáš skús psychológa
@janushka189 taketo problemy vacsinou zacinaju v detstve.. nejaky neprijemny zazitok, ktory dieta nedokazalo spracovat a sposob reakcie sa ulozil do podvedomia a teraz ked sa vynori podobna situacia sa stav zopakuje. pripadne sa zopakuje aj bez zjavnej priciny...
takze by bolo vhodne zistit pricinu.. mozes skusit nejaku psychoterapiu, alebo hypnozu... aby sa nasla pricina a odstranila.. ale myslim ze by sa to dalo aj nejakymi cviceniami dychovymi, pripadne meditaciou alebo co..
Mala som casto, par rokov dozadu, ked som na tom nebola psychicky dobre... No nakoniec som akosi zmenila zmyslanie, psychicky sa citim lepsie a uzkosti mam len obcas, vo velmi stresovych situaciach, no uz to viem zvladat. Takze to ide aj bez liekov
Neurogenna tetania, same here..aj ja som to mala z toho, ale nie az take silne..vraj pomahaju take tie dychove cvicenia, kazdy den na par minut, aby si potom vedela zareagovat, ked to pride .. ale na mna sa tiez vyprdli a dali mi lieky. :/ ...ja som to mala zo skoly, fakt treba hlavne najst pricinu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a už si z toho vonku? ako si to riešil?
ja to mám odmalička...za každým sa to prejavuje inak...posledné roky mam pocit že sa nemôžem zhlboka nadychnuť a moje dychanie je strašne plytke...neviem už čo mam robiť s tym
tak potom máš dobrú doktorku lebo mne každa vždy len lieky naordinovala a nikdy so mnou nikt nič nenacvičoval ani nerozpraval sa poriadne so mnou....doktorom som akosi prestala veriť
takze by bolo vhodne zistit pricinu.. mozes skusit nejaku psychoterapiu, alebo hypnozu... aby sa nasla pricina a odstranila.. ale myslim ze by sa to dalo aj nejakymi cviceniami dychovymi, pripadne meditaciou alebo co..