Intrak neratam, myslim odstahovanie. Rozhodli ste sa sami, alebo vas k donutili? Alebo ak este byvate, kolko mate a kedy sa planujete odstahovat? Kedy si myslite ze je taka horna hranica, aby clovek odisiel? Aky mate nazor, ked niekto po 30 u nich byva?
btw. dnes nie je nič nezvycajne, ze 30-tnici byvaju este stale doma u rodicov... a nie je to tým, že by mali slabé socialne väzby... mimochodom, nie je prave viacgeneracne byvanie znakom tradicnej rodiny?
prvykrat som isla na intrak, z intraku som po roku, sla byvat na byt a platila som si ho uz sama (resp. mam normalnu pracu, takze rodicia mi nedavaju peniaze vobec) - takze asi ked som mala 20
Z akeho dovodu neratas intrak? Platim si ho uplne sam a od rodicov nedostavam ani cent hoci este pracujem tak si myslim ze aj toto by sa dalo uz povazovat za odchod od rodicov hoci je to len intrak
@adis54 akurát som to napísal vyššie ale inak hej, v piatok a sobotu som maval aj nočné ... tiež z domu... no bolo to dosť náročné, hlavne tá stredna, .. v piatom ročníku som mal 2x do týždňa vyučovanie do 19:30 ale dalo sa... bavila ma práca aj škola...
@adis54 aaaaako kde u nas si student tvori rozvrh sam a da sa kludne mat aj iba 3 dni skolu a zvysne sa da pracovat.. Mam ale aj ako @salora moznosti pracovat z domu bez coho by to tiez nebolo mozne zvladnut
Vlastne teraz si uvedomujem že som bola ešte dosť soplava, naivná , neskúsená ... a všetko nee..
keby sa dal vrátiť čas odišla by som možno o trochu neskôr .. len aby som bola ešte na pár rokov pod ich ochrannými krídlami ...
no ale bolo to tak ako bolo ...
@majmarad jedinú premennú, ktorú pochopím, je, že sa chce niekto o svojich rodičov postarať, lebo už sami nevládzu a pod. Aké iné premenné máš na mysli ty ?
tak ked som mala 18 na intrak a chodila som veeeelmi malo domov, takze ja ratam uz aj to ale tak riadne, ze uplne mimo, tak 23 to som sla do podnajmu a o rok na to kupovala vlastny byt
Pockat, preco sa intrak nerata? Ved casto stoji aj viac ako izba na byte a ak si za izbu na intraku platim sama, aky je v tom docerta rozdiel?
Ale ok, nebudem sa priecit. V tom pripade som od rodicov este stale neodisla (mam 24), ak by si vsak prizmurila oko a zobrala do uvahy kolej - tak 19.
Nastastie fenomen rodicov, ktori chcu svoje dieta cim skor vyhodit z domu ma obisiel. Moji rodicia praveze este chceli aby som daleko neodchadzala a co najviac sa vracala domov. Rovnako asi ani ja by som svoje dieta nikdy z domu nevyhadzovala. A nevidim nic zle na tom, ak niekto byva s rodicmi dlhsie. Ak takto dokazu v pohode nazivat a koexistovat, tak aky je problem? Ak im prispieva na domacnost, upratuje, pomaha a stara sa o rodicov, tak nevidim dovod preco by to niekomu malo prekazat alebo byt na hanbu. Samozrejme byt darmozracom, ktory si este k rodicom privedie decko, aby sa mu o neho starali, to v ziadnom pripade neschvalujem.
@kissmeplease tak napriklad moja krsna byvaju aj s manzelom a detmi s mojou babkou a dedom (jej rodicmi) lebo ona a babka su ako najlepsie kamosky, brutalne si rozumeju a maju sa radi napriklad aj takato premenna tam moze byt
A moja odpoved na otazku je 20, a bolo to takym asi neumyselnym donutenim od mojej mamy, ona asi ani netusi doteraz, ze ma svojim spravanim uplne vystvala
21 ale vrátila som sa, lebo predsalen máme rodinný dom v meste, plno miesta pre troch ľudí a kým žijem v rovnakom meste ako oni, absolútne pre mňa nemá zmysel sa odsťahovať o pár ulíc ďalej len aby sa nehovorilo, že s nimi stále žijem..momentálne je to pre mňa najvýhodnejšie, ale samozrejme ze to takto neplánujem na veky..
Od 17 sa zivim sam. Najprv som byval na intraku, potom zdielal s niekym izbu na byte, potom zase na intraku, potom samostatna izba na byte a teraz to je cely samostatny byt (pripadne obcas s priatelkou - ked je na SR).
Nepamatam si ale presne, kolko som mal rokov, nejako som intrak a byt velmi nerozlisoval. Hlavne pre mna bolo, ze som mal kde byvat.
V 27 som odišla do zahraničia. Sice na intrak, ale ja to teda ratam, kedze viem, ze keby to tak nebolo, tak by to bol podnájom Proste už chcem bývať sama a je jedno, ci je to intrak, podnájom, vlastne bývanie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Keď som bola že ešte dosť soplava
keby sa dal vrátiť čas odišla by som možno o trochu neskôr .. len aby som bola ešte na pár rokov pod ich ochrannými krídlami ...
no ale bolo to tak ako bolo ...
Ale ok, nebudem sa priecit. V tom pripade som od rodicov este stale neodisla (mam 24), ak by si vsak prizmurila oko a zobrala do uvahy kolej - tak 19.
Nastastie fenomen rodicov, ktori chcu svoje dieta cim skor vyhodit z domu ma obisiel. Moji rodicia praveze este chceli aby som daleko neodchadzala a co najviac sa vracala domov. Rovnako asi ani ja by som svoje dieta nikdy z domu nevyhadzovala. A nevidim nic zle na tom, ak niekto byva s rodicmi dlhsie. Ak takto dokazu v pohode nazivat a koexistovat, tak aky je problem? Ak im prispieva na domacnost, upratuje, pomaha a stara sa o rodicov, tak nevidim dovod preco by to niekomu malo prekazat alebo byt na hanbu. Samozrejme byt darmozracom, ktory si este k rodicom privedie decko, aby sa mu o neho starali, to v ziadnom pripade neschvalujem.
A moja odpoved na otazku je 20, a bolo to takym asi neumyselnym donutenim od mojej mamy, ona asi ani netusi doteraz, ze ma svojim spravanim uplne vystvala
BIRDZ ani po vsetkych tych rokoch nesklame
Nepamatam si ale presne, kolko som mal rokov, nejako som intrak a byt velmi nerozlisoval. Hlavne pre mna bolo, ze som mal kde byvat.
a keby mam mat 30 a zit u maminky, tak sa hanbim jak pes
Ale furt chodim domov ked mam cas. Len s nimi uz nedokazem zit pod jednou strechou