prosím vás nepíšte tu či je to trápne a neviem čo že WTF a LOL také odpovede ma nezaujímajú bola by som rada keby ste písali rozumne a tí čo sú ešte na to mozgovo nevyspelí nech sú račej ticho ..vopred Ďakujem
Ak je krv v stolici (krvavá stolica) je to následok krvácania v hornej alebo dolnej časti tráviaceho traktu. Podľa farby krvi v stolici môžeme zistiť, či krvácanie nastáva v žalúdku, alebo v hornej časti tenkého čreva respektíve, v dolnej časti tenkého alebo hrubého čreva. Krv v stolici je tmavá, napr. ak praskne vred v žalúdku, dvanástniku, čoho dôsledkom je čierna stolica. Naopak svetlejšia farba prezrádza, že krvácanie nastalo v druhej polovici tráviaceho traktu. Krv v stolici môže spôsobiť okrem iného rakovina žalúdka alebo čreva, zápal výdutín (divertikul) – divertikulitída, ulcerózna kolitída. Nie vždy je prítomnosť krvi viditeľná. Nazýva sa to "okultná" krv – t.j. tajomná, skrytá. Ak zistíme akékoľvek zmeny, rozhodne je dôležité ísť čo najskôr k lekárovi a dať si urobiť tzv. fekálny okultný krvný test, ktorý odhalí skrytú krv v stolici.
Dôležité je uvedomiť si, že stolica prechodne môže mať červenú farbu po konzumácii červenej repy. Toto je neškodné.
podľa toho aká keď natrávená (stolica je tmavá, zapáchajúca) tak to je buď zo žalúdka,pažeráka atď.. keň nenatrávená tak z hrubého čreva ale nemusí to byť nič vážne tak ako povedali, napísali može to byť žilka prasknutá, keď si zjedla napríklad niečo s jadierkami tak ti to tam mohlo "poškriabať" ale zas môže to byť aj niečo vážnejšie.... sleduj to a keby sa to často opakovalo tak zajdi k doktorovi ....
je okej že sa pýtaš ale tu ti nikto nedá presnú odpoveď lebo to môže byť hocičo, choď s tým ku doktorovi a on ti presnejšie povie a ti dá liečbu alebo nedá ak nie je potrebná
hemoroidy, a dúfať že nemáš na konečníky žiadné hrčky, lebo to by bolo veľmi zlé.
Choď k lekárovi a on ťa vyšetrí a da ti na to nejakú masť a lieky. A môže ty spraviť aj vyšetrenie cez konečník a na okultne vnútorné krvácanie z hrubého čreva a aby mohol vylúčiť rakovinu či hrubého čreva a konečníka. Ale to vylúči ako prvé. Ver mi, nebude to nič vážne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
iné ma nenapadá
Dôležité je uvedomiť si, že stolica prechodne môže mať červenú farbu po konzumácii červenej repy. Toto je neškodné.
Snad ti tento citat pomoze?
a dubovu koru a ak to o tyzden nebude lepsie chod k lekarovi
heh, ta cvikla ma dostala .......filip
Nasa chemikarka by zobrala indikatorovy papierik a zistovala PH
Choď k lekárovi a on ťa vyšetrí a da ti na to nejakú masť a lieky. A môže ty spraviť aj vyšetrenie cez konečník a na okultne vnútorné krvácanie z hrubého čreva a aby mohol vylúčiť rakovinu či hrubého čreva a konečníka. Ale to vylúči ako prvé. Ver mi, nebude to nič vážne.