myslia sa tým filmy, seriály, knihy, skriptá, správy, blogy, časopisy, noviny, hudba, podcasty a všetko ďalšie, čo vám napadne.
a zaujímalo by ma, či to máte aj nejak podelené - napr. študujete na českej univerzite, takže väčšinu študijných materiálov máte v češtine, pracujete v medzinárodnom kolektíve, takže sa dorozumievate anglicky, doma máte manžela Taliana, takže doma sa rozprávate po taliansky..
a u zahraničných birdzákov ma ešte zaujíma, či majú kontakt s rodným jazykom.
Všetky filmy/seriály/hudbu/a pod. sledujem po anglicky, občas sa stane, že španielsky.. Spolubývajúci sa mňa niekedy rozpráva po španielsky a núti ma aby som aj ja na neho
V práci so zahraničím komunikujem po anglicky, hoci, včera mi prvýkrát prišli zmluvy z Kolumbie celé po španielsky, tak som sa chvíľku tešila z toho, že im odpoviem po španielsky ale nemôžem, tak nič..
@passerine@8 bože, ja by som hrozne cenila, keby sa so mnou niekto rozprával španielsky a pracovná príležitosť, pri ktorej by som mohla aspoň čiastočne využívať španielčinu by bola tiež super ja mám špáninu stále hrozne pasívnu a je to veľká škoda.. a teraz na ňu ani nemám čas si budem musieť spraviť pármesačné prázdniny v latinskej Amerike asi
@thunderstorm@9 pošlem ti môjho spolubývajúceho
Ja som dlhé roky mala španielčinu ako prvý jazyk, ani po anglicky som tak dobre nevedela, ale teraz keď v práci komunikujem už iba anglicky tak toto úplne upadá a konečne som prestala rozmýšľať po španielsky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a zaujímalo by ma, či to máte aj nejak podelené - napr. študujete na českej univerzite, takže väčšinu študijných materiálov máte v češtine, pracujete v medzinárodnom kolektíve, takže sa dorozumievate anglicky, doma máte manžela Taliana, takže doma sa rozprávate po taliansky..
a u zahraničných birdzákov ma ešte zaujíma, či majú kontakt s rodným jazykom.
V práci so zahraničím komunikujem po anglicky, hoci, včera mi prvýkrát prišli zmluvy z Kolumbie celé po španielsky, tak som sa chvíľku tešila z toho, že im odpoviem po španielsky ale nemôžem, tak nič..
Ja som dlhé roky mala španielčinu ako prvý jazyk, ani po anglicky som tak dobre nevedela, ale teraz keď v práci komunikujem už iba anglicky tak toto úplne upadá a konečne som prestala rozmýšľať po španielsky