Aká najcennejšia kniha sa nachádza vo vašej knižnici?
Môže to byť kniha, ktorá bola najdrahšia. Môže to byť kniha, ku ktorej máte veľký citový vzťah a pripomína vám napríklad detstvo alebo ste ju zdedili/dostali od dôležitého človeka. Môže to byť t
prečo za ten čas čo som tu nebola je tu toľko nových tvári?
a cenovo najdrahšie sú tie Tisíc a jedna noc a jedna mega kniha o umení
a inak najdrahšie môjmu srdcu sú takmer všetky v mojej knižnici, ale navždy budem milovať Troch pátračov - Tajomstvo fantómovho jazera, lebo to bola prvá kniha, ktorú som od nich prečítala a otvorila mi svet do sveta kníh
takisto milujem sériu kníh o Anne zo Zeleného domu, lebo ma naučila veľa o kamarátstve, čo ma nemal kto naučiť,a j keď ešte mám medzery
a milujem Jane Austen, lebo ma naučila byť vznešene ironickou a poslať ľudí do píp tak, aby sa tam tešili
a Agathu Christie, že ma naučila logickému mysleniu
A Bramovi Stokerovi, že mi ukázal temnú stránku histórie
A Kate Moss, ktorá ma naučila milovať juh francúzska
A joanne Harrisovú, ktorá ma naučila vždy čakať prekvapenie a tajomno v životoch obyčajných ľudí
a Christopherovi Paolinimu, že mi ukázal drakov a aj to, že začať písať sa dá aj veľmi skoro
a ešte zbierkam Alfreda Hitchckocka, ktorý ma naučil báť sa.
aha a ešte slečnám Bronteových patrí veľká vďaka, samozrejme Rowlingová a Tolkien, o tom sa nebavíme, to je samozrejmosť a Lemony Snicket ma naučil že paradajka je ovocie a nie zelenina.
Liečiteľ od Gordona, Bitúnok č. 5 od Voneguta, Remarqueovky. (A hoci mi ten set kúpili naši na Vianoce, ale je to vysnívaný darček, takže aj Súostrovie Gulag)
moje "poklady" sú HP séria, všetky knihy od Hiraxa, Čučorierkareň 1 a 2, kniha Pokánie, Veronika sa rozhodla zomrieť a najväčší klenot bude táto kniha v priebehu dvoch týždňov
Myslím že Kronika ľudstva čo sa týka ceny. Po citovej stránke neviem takto sa nad knihami nezamýšľam aj keď ich mám dosť a mnohé sa mi spájajú s rôznymi ľuďmi, udalosťami alebo spomienkami.
NAJ NAJ NAJ cennejšia čo mám je 22 fantastických poviedok od Guya de Maupassanta. Lebo tých výtlačkov je málo, už sa nepredáva a akurát ja mám jednu v sakra zachovanom stave. ^^
Pri Sofiinom svete mám pár príjemných spomienok ..
A takisto knižka o písme, hoci sa môže zdať učebnicová, sa u mňa, dúfam, má veľmi dobre, hoci neviem, či možno hovoriť o takej pravej vzácnosti pri ktorejkoľvek z týchto dvoch, nakoľko venovania ani nič tam nie sú, nemám tam veľa osobných poznámok a zápiskov a čohokoľvek, čo by jeden z rady výtlačkov čohosi do 20€ činilo jedinečným a neopakovateľným.
Ale a(k_)by som bola životný pragmatik, kniha je len vec, čiže označiť niektorú neodmysliteľne významnou by bol beztak iba prahobyčajný materializmus .
Mám rada všetky Verneovky po babke. Ale asi najradšej mám Púšťou a Pralesom a Tarzana, ktorý je úplne rozpadnutý, ale čítali ho u nás asi tri generácie.
Inak všetky moje knihy ľúbim. Ale teraz si najviac cením asi tie čo mi prišli z Anglicka a sú úplne asdfghjkl (treasure island, oliver twist a journey to the centre of the earth)
Neviem, celý život som čítal hlavne náučné knihy a len nedávno som sa dostal k beletrii. Mám tri obľúbené knihy, z ktorých nevyberám jednu ako úplne naj.
Je to: Mysterious Skin od Scotta Heima, Carrie od Stephena Kinga a The Perks of Being a Wallflower od Stephena Chboskeho.
mám veľmi veľa cenných kníh ešte po prababke,ale jedna z tých najcennejších pre mňa je momentálne Anna Karenina na ktorú som si sama našetrila (neviem si našetriť ani na pelendrek) ktorá má pozlátené stránky a je super ^^
Ale samozrejme,knihy milujem a každá,každá z nich je cenná nie len tie 100 ročné alebo nejako špeciálne.
Čudná príhoda so psom uprostred noci od Marka Haddona...to je najcenejšia a najobľúbenejšia aj najviac krát prečítaná, jedna z mála čo mi fakt patrí a je asi aj najzničenejšia hneď po Šťastnom princovi od Oscara Wilda
v mojej knižnici je pár kníh s podpisom a venovaním autorovým, no i tak najcennejšia kniha je od Stendhala - Le Rouge et le Noir - vo francúzskom jazyku .... najdrahšia kniha --- inkunábul z 15. storočia... najdrahšiu knihu akú som raz videl stála 50 000 eur a mala ju kúpiť slovenská národná knižnica od jedného rusa to som bol aj prítomný ... zaoberal som sa s knihami dlhú dobu a čo sa týka nízkonákladoviek tak myslím že nejaká odborná kniha z medicíny by to mohla byť tá za komunistov stála cca 1200 československých korún a tú som zdedil ... mal som aj pár včelárskych kníh z prvej republiky ale to som predal, lebo som ich prečítal ... jediné knihy ktoré chcem a neviem nejak zohnať sú marx a engels dial komplet
Myslím že Atramentové srdce, ktoré dokáže aj po tretí krát upútať... Angelologia od Danielle Trussioniovej. Vtiahne do deja a nie je to prvoplánová love story ... a veľmi si cením Kate Mossovú a jej Labyrint a najmä Hrobku, ktoré ešte nemám ale musia byť v zbierke
Malý princ-to je moja knižka číslo jeden. Aj na písomných maturitách so mnou bola.. A potom celá zbierka kníh od Coelha. Ešte síce nie je kompletná ale čoskoro už bude.. K týmto knihám prechovávam veľmi hlboký citový vzťah, čo môže byť pre niekoho nepochopiteľné. Tiež mám nepísanú zásadu, že keď si kúpim novú knihu, musím to byť ja, ktorá ju prvá prečíta. Verím totiž, že energia prvého čitateľa knihu akosi poznačí a že odvtedy už patrí len jemu aj keby sa potom tá kniha požičiavala. Zväčša nemám problém knihy požičiavať ak viem, že mi ich dotyčný vráti nepoškodené a v normálnom čase ( nie ako @itachi7 ktorý má moju knihu už asi rok a pol a mám silný pocit, že ju už neuvidím lebo s ňou asi v peci prikúril.. ! )
mám rád každú jednu moju knihu,nedokážem povedať,ku ktorej mám najbližšie...ale najvzácnejšia kniha,ktorú mám,je asi Vojna svetov z roku 1933 s podpisom autora.Tá za ktorú som zaplatil najviac,je 75 Years of DC Comics,alebo encyklopédia o Gustavovy Klimtovy...
Radšej by som si odsekla prsty, než by som sa mala rozlúčiť so zbierkou kníh od Jane Austenovej. V podstate to platí pre všetky moje knihy, ale pre tie od nej obzvlášť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Alebo sada 7 knih Artemis Fowl
prečo za ten čas čo som tu nebola je tu toľko nových tvári?
a cenovo najdrahšie sú tie Tisíc a jedna noc a jedna mega kniha o umení
a inak najdrahšie môjmu srdcu sú takmer všetky v mojej knižnici, ale navždy budem milovať Troch pátračov - Tajomstvo fantómovho jazera, lebo to bola prvá kniha, ktorú som od nich prečítala a otvorila mi svet do sveta kníh
takisto milujem sériu kníh o Anne zo Zeleného domu, lebo ma naučila veľa o kamarátstve, čo ma nemal kto naučiť,a j keď ešte mám medzery
a milujem Jane Austen, lebo ma naučila byť vznešene ironickou a poslať ľudí do píp tak, aby sa tam tešili
a Agathu Christie, že ma naučila logickému mysleniu
A Bramovi Stokerovi, že mi ukázal temnú stránku histórie
A Kate Moss, ktorá ma naučila milovať juh francúzska
A joanne Harrisovú, ktorá ma naučila vždy čakať prekvapenie a tajomno v životoch obyčajných ľudí
a Christopherovi Paolinimu, že mi ukázal drakov a aj to, že začať písať sa dá aj veľmi skoro
a ešte zbierkam Alfreda Hitchckocka, ktorý ma naučil báť sa.
ďakujem
+ rozprávky hansa christiana andersena lebo má krásnu väzbu a obsah
A tieto mi spravili pred nejakým časom radosť, tá vpravo budúci rok oslavuje storočnicu
ale inak neviem, nemám žiadnu svoju "bibliu"
a ešte do zoznamu dostávam Mariju Jurič Zagorku, bo je šupa!
» www.martinus.sk/?uItem=137712...
NAJ NAJ NAJ cennejšia čo mám je 22 fantastických poviedok od Guya de Maupassanta. Lebo tých výtlačkov je málo, už sa nepredáva a akurát ja mám jednu v sakra zachovanom stave. ^^
a ešte kompletnú zbierku diel Poea.
A takisto knižka o písme, hoci sa môže zdať učebnicová, sa u mňa, dúfam, má veľmi dobre, hoci neviem, či možno hovoriť o takej pravej vzácnosti pri ktorejkoľvek z týchto dvoch, nakoľko venovania ani nič tam nie sú, nemám tam veľa osobných poznámok a zápiskov a čohokoľvek, čo by jeden z rady výtlačkov čohosi do 20€ činilo jedinečným a neopakovateľným.
Inak všetky moje knihy ľúbim. Ale teraz si najviac cením asi tie čo mi prišli z Anglicka a sú úplne asdfghjkl (treasure island, oliver twist a journey to the centre of the earth)
Je to: Mysterious Skin od Scotta Heima, Carrie od Stephena Kinga a The Perks of Being a Wallflower od Stephena Chboskeho.
Ale samozrejme,knihy milujem a každá,každá z nich je cenná nie len tie 100 ročné alebo nejako špeciálne.
a
Biochemistry (6th edition) moja najväčšia a najdrahšia kniha
Frankenstein za 2,50 z antikvariátu
Na prvom stupni ZŠ som si peniaze na ňu poctivo vydrankala od rodičov
Švantnerova zbierka noviel Malka v šalátovom stave, prvé vydanie z roku 42
Biblia s ilustráciami Gustava Dorého
komplet trojzväzkové Slovenské rozprávky z vydavateľstva SAV
dve z Baumových Books of Wonder
...tieto sú asi najraritnejšie