Už sa veľmi veľa diskutovalo o obľúbených knihách, ale pri čítaní ste sa určite stretli s knihami, ktoré ste prekusli len veľmi ťažko... Skúste napísať ktoré to boli a prečo to tak vlastne bolo... Spomeniete si na názov nejakej takej??
Ja som sa len veľmi ťažko prekusla do dočítania Alchymistu. Akože tá kniha by bola fajn, len bola dosť náročná a mne sa fakt nechcelo čítať jednu stranu aj 10x kým som ju pochopila.
Budem vyzerať ako posledný sedlák, ale čo už.... Kto chytá v žite (nepamätám si väčšieho pokrytca literárneho sveta, ako Holden), Starec a more (preskakovala som celé strany) a určite ešte niečo, len sa mi nevedia teraz vybaviť.
nie je to sice kniha, ale predsa len co mi ostalo v pamati ako najhorsia ve ktoru som kedy citala, to su tapakovci ... nie ze by som to citala dobrovolne, len a len kvoli mature a sice som to precitala cele, nemam ani tusenia o com to bolo ...
The Miracle Worker a.k.a. Helen Keller, to som nenávidela najviac na svete, potom nasleduje Lord of the flies a Like Water For Chocolate - to boli tuším jediné zlé, ktoré nás na angline nútili čítať, resp. sme ich museli príliš podrobne a dlho rozoberať (a hrať)! Plus Hviezdoslav... A ešte jedna veľká encyklopédia, ktorej sa bojím, lebo sú tam strašidelné obrázky zvierat.
Jozef Mak. To som skončila asi po 10 stranách, najväčší vtip bol však v tom, že ako tému na sloh na mature zo sloviny sme dostali: Jozef Mak - človek milión (beletrizovaný životopis)
rovnako Kto chytá v žite... keby som to nemala v povinnom tak to nečítam.. ale dočítavala som to len preto,že som dúfala, že tam niekde nájdem to, čo sa každemu páči... ale tak strašnú knihu ako tá, neviem.... ale sú aj iné, ktoré som jednoducho nedokázala dočítať, len ma nenapadne... snáď ešte Dom v stráni, ale to skôr pre ten jazyk...
drvivá väčšina slovenských autorov a ich diela... ako ja neznášam tú skurvenú slovenskú literatúru...
Na čele s Ľudkom Štúrom... alkoholik, jeblý na hlavu, nechá sa postreliť, do rany si nechá našťať, veď úžasná medecína a skape... no a od takého kokota ja mám niečo čítať?
To ešte potrafený Chalupka sa dá čítať, o ňom všetci vedia, že mu to jebalo, tak ho čítam s rezervou a bavím sa na ňom...
Sládkovič, tak ten je ešte znesiteľný, ale jeho Marína... mali by ste počuť neoficiálny názor na toto dielo mojej slovenčinárky zo strednej
Modernejší slovenskí autori sú už pomerne čitateľný. Až na Figuli a jej pripasané tri gaštanové kone... Veď to je týranie detí toto ako povinné čítanie. Moja babička ako videla, že to čítam, tak mi to vyrazila z ruky a kukala, čo som v poriadku, zakázala mi čítať takéto kraviny, namiesto toho som čítal čokoľvek iné.
(najčastejšie však Bukowskeho, EA Poa, Huga, Puškina)
asi jedina kniha ktoru som nedocitala do konca co ma desne nudila bola zbojnicka mladost sme to amli ako povinne citanie. a okrem toho fakt nemam rada maleho princa, ja viem ja viem, ukamenujte ma ale podla mna je to dost velka chujovina.
inak ma nic nenapada co yb som nemala rada a to citam dost veci vseho druhu
Malý pozorovateľ PRI MORI alebo tak nejako sa to volalo, na tú knihu som napísal veľa kritiky...
to zatiaľ a ešte množstvo bezmenných starín, ktoré boli všetky na jedno kopyto.. ale nechcem súdiť... proste o ničom nevypovedali a boli strašne nudné, asi ako ja
povinné čítanie mi vôbec nerobí problém neviem ako vám čítam a budem to mať čím skôr z krku mám rada slovenskú literatúru fakt aspoň niečo máme..encyklopédie to fakt nie..mám rada aj slovníky aj lexikóny a veľmi nudná bola Anna Kareninová
.... citam pomerne rada .... a knihy co su na povinne sa mi vatsinou pacili ... az na Utrpenie mladeho Werthera ..... fakt ze najnudnejsia kniha co som kedy citala ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Tomu strašne nemôžem prísť na chuť..
ale čo sa týka knihy, možno aj dobrej, cez ktorú by som sa musela prekúsavať, to ťažko, do čítania sa nerada nútim, čo ma nebaví to nedočítam
rovnako Kto chytá v žite... keby som to nemala v povinnom tak to nečítam.. ale dočítavala som to len preto,že som dúfala, že tam niekde nájdem to, čo sa každemu páči... ale tak strašnú knihu ako tá, neviem.... ale sú aj iné, ktoré som jednoducho nedokázala dočítať, len ma nenapadne... snáď ešte Dom v stráni, ale to skôr pre ten jazyk...
Ale povinné čítanie mi dáva zabrať skoro vždy. Hlavne tie, čo nie sú písané ani v normálnej slovenčine.
Na čele s Ľudkom Štúrom... alkoholik, jeblý na hlavu, nechá sa postreliť, do rany si nechá našťať, veď úžasná medecína a skape... no a od takého kokota ja mám niečo čítať?
To ešte potrafený Chalupka sa dá čítať, o ňom všetci vedia, že mu to jebalo, tak ho čítam s rezervou a bavím sa na ňom...
Sládkovič, tak ten je ešte znesiteľný, ale jeho Marína... mali by ste počuť neoficiálny názor na toto dielo mojej slovenčinárky zo strednej
Modernejší slovenskí autori sú už pomerne čitateľný. Až na Figuli a jej pripasané tri gaštanové kone... Veď to je týranie detí toto ako povinné čítanie. Moja babička ako videla, že to čítam, tak mi to vyrazila z ruky a kukala, čo som v poriadku, zakázala mi čítať takéto kraviny, namiesto toho som čítal čokoľvek iné.
(najčastejšie však Bukowskeho, EA Poa, Huga, Puškina)
@anzu mojho holdena mi nechaj na pokoji!!!!!!
inak ma nic nenapada co yb som nemala rada a to citam dost veci vseho druhu
to zatiaľ a ešte množstvo bezmenných starín, ktoré boli všetky na jedno kopyto.. ale nechcem súdiť... proste o ničom nevypovedali a boli strašne nudné, asi ako ja