Čo robíte okrem brania liekov a vyležania keď máte chorobu?
Ja napríklad ako môj vylepšovák na chorobu mám doma vždy kleenex balsam vreckovky a naozaj to pomáha a nemám nikdy vydratý nos. A tak isto vždy mám doma v mrazáku vývar
pijem milion litrov caju denne (iba bylinkove pijem vtedy), mam rozne typy sprejov a cmulacich tabletiek (silne striedam so slabymi),mentolovy balzam na nos, jala neti konvicku, vitaminy (C, D), zinok, propolis a oreganovy olej
toto je moje kombo jaj a ked je naozaj zle tak okrem jala neti sa este naparujem- do horucej vody davam bud himalajsku sol alebo tea tree olej
keď cítim, že na mňa niečo lezie, tak si dám buď theraflu, paralen, vit. C a teraz som robievala cibuľový čaj a priateľa aj hrdlo prestalo bolieť, čo u neho vždy do angíny prerástlo alebo nejakú cesnakovú polievku ešte urobím dávno som nebola tak viac chorá, že by ma to "skolilo", alebo že by som musela ísť k doktorke, keď to skoro "podchytím" tak mi to za pár dní prejde
Tak záleží od choroby, ale zväčša veľké množstvo ovocia, cibule a zázvoru (aj keď ho nenávidím), dosť mi pomáha eukalyptus, ktorý vdychujem a bravčovú masť si dať do nosa..
@sasi2680 vsetci velebia ten cibulovy caj a ja sa neviem prinutit do toho. da sa to v pohode pit? mas nejaky recept,co ma nezabije alebo si negrcnem?
jaj a este spomeniem "health shot"
do pohara dam kurkumu, nadrobno nakrajany cesnak, zazvor, trosku Cayenne pepper, citron, jablcny ocot, obcas aj tu himalajsku sol, zalejem vodou, pomiesam a hodim do seba...je to hnusne kombo a treba mat trocha jedla v zaludku na to ale uz ma to par x zachranilo pred chorobou
Colostrum - aj preventívne a aj skráti priebeh a nezomieram pri tom tak ako kedysi, betaglukan, oreganový olej, B komplex a citronovou vodou, cesnak, mätový čaj a na nos ten Aviril, čo sa deťom dáva na riťku
@bebekex ja pár minút povarím cibuľu s klinčekami a škoricou a potom ked trocha vychladne tak dochutím tak viac medom nie je to úplne lahodné, ale podľa mňa sa to dá v pohode vypiť, raz som skúšala ten cibuľový sirup, že len tú štavu s cukrom a to som fakt nedala a toto podľa mňa úplne v pohode.. a dávam tak 3 cibuľe na cca liter vody, ked som chcela urobiť trocha silnejší
Kuraciu polievku - spravím vývar z kuracej zmesi do polievky, do toho vela zeleniny všetkej, cesnak si dám sem tam aj surový, vela čaju z čerstvého zázvoru, citrón a med, potom mám rada tantum verde sprej na hrdlo
Bio, eko, zeleny, pre nirkoho nechutny hack-my s otcom nepouzivame papierove vreckovky. Ked mame nadchu, pouzivame doma nase homemade latkove kapesniky zo starych triciek. Nos ti to nevyderie, neodjebes tonu kapesnikov a to tricko by uz stejnak nikto nenosil,takze je aspon na nieco este pouzitelne.
Musim si kupit kulturne latkove kapesniky ktore budem nosit aj medzi ludi. Stare tricko by vyzeralo dost blbo. :S
@sasi2680 stavu z cibule s cukrom? ako kombo cibula+med, to ano (ved med pomaha sam o sebe tiez), to si davam aj len tak hocikedy, ale s cukrom? mozno preto to bolo zle
@nespiacakraska to som robila aj ja keď som bola doma a že fakt mi tieklo vkuse z nosa tak, že ani nemalo zmysel smŕkať do vreckoviek. Alebo sem tam ísť sa vysmŕkať dobre do umyvadla.
varím si polievku - na masti osmahnúť dve tri cibule, jeden zemiak, zaliat vyvarom (pripadne bujon) a dať vyvariť čili papričku, nakoniec pridám cesnak koľko zvládnem a majoránku...inak pijem čaj a ležím
@mariquittka ja ani nevim. v lekarni mali len jeden druh. praveze som zobrala tekuty,lebo uz aj beztak beriem vela tabletiek vsetkeho druhu. diky, nabuduce si zapisem tento druh (y) uz je to moja posledna nadej
@bebekex
fuuuuha a čo sa deje? si chorá momentálne? noo čo sa týka mňa, bývala som kedysi 4-5x do roka a teraz som možno tak 2x a nie až tak poriadne, môj problém sú hlavne afty a tam je to sčasti aj genetika....aj keď určite to nie je len o nejakých doplnkoch, ale hlavne o psychike a tam som pomenila nejaké veci, menej si všímam niektorých ľudí, resp. niektorých už karma dobehla, tak sa poriešilo samé
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
toto je moje kombo jaj a ked je naozaj zle tak okrem jala neti sa este naparujem- do horucej vody davam bud himalajsku sol alebo tea tree olej
jaj a este spomeniem "health shot"
do pohara dam kurkumu, nadrobno nakrajany cesnak, zazvor, trosku Cayenne pepper, citron, jablcny ocot, obcas aj tu himalajsku sol, zalejem vodou, pomiesam a hodim do seba...je to hnusne kombo a treba mat trocha jedla v zaludku na to ale uz ma to par x zachranilo pred chorobou
Musim si kupit kulturne latkove kapesniky ktore budem nosit aj medzi ludi. Stare tricko by vyzeralo dost blbo. :S
Dovtedy pijem všetko s ľadom.
Z cibule a cesnaku ma boli zaludok aj v jedle, nie to osobitne..
a jedna az dve surove cibule denne.
ktoré ale? ja mám 90-tabletkové Advance, teda na 3 mesiace za cca 18 eur, tekuté by som asi nedala, lebo mlieko a podobné veci nemusím
fuuuuha a čo sa deje? si chorá momentálne? noo čo sa týka mňa, bývala som kedysi 4-5x do roka a teraz som možno tak 2x a nie až tak poriadne, môj problém sú hlavne afty a tam je to sčasti aj genetika....aj keď určite to nie je len o nejakých doplnkoch, ale hlavne o psychike a tam som pomenila nejaké veci, menej si všímam niektorých ľudí, resp. niektorých už karma dobehla, tak sa poriešilo samé