Toto sa mi už nechcelo vypisovať a našla som to po česky tak zaujímavo:
Pozoruhodně dobře napsaný příběh o pátrání po vědci, který zmizel během hledání pravdy o Drákulovi, krutém středověkém vládci Vladu Narážeči, archetypálním strašákovi, jehož upírská legenda přežila víc než šest století. Příběh začíná v roce 1972, když dcera amerického diplomata v Amsterdamu najde v pracovně svého otce hromádku starých dopisů, které začínají slovy Můj milý nešťastný následovníku a vyšlou ji na dlouhou nebezpečnou objevnou výpravu sahající čtyřicet let do historie její rodiny a pět set let do dějin Transylvánie.
Stará žena jedného dňa nájde na svojom dvore cudzie dievča v zúboženom stave. Čitateľovi sa postupne odkrývajú osudy oboch žien, ktoré toho majú toho spoločné oveľa viac, ako by sa spočiatku zdalo.
Zatiaľ posledná DOBRÁ kniha, čo som čítala (Pretože voĺné pokračovanie Draculu bola hovadina
ppriznám sa, že ja by som na tvojom mieste nehľadala top sto, či čo to chceš, tu, na birdzi, verím, že si mal hodiny literatúry; človeku stačí prelistovať významné diela autorov, nespomínajú sa len tak "náhodne"... alebo ste mali učiteľku, ktorá werthera nespomenula na hodine s goethem?? potom rozumiem
@dzeejn olalá, konečne niekto, kto zdieľa moju lásku ku Clavellovi Čítala som ho strašne dávno. Možno je tomu už aj 7-8 rokov. Pustila som sa aj do Šóguna, ale neprečítala som ho. Píšem si do debilníčka- po štátniciach prečítať Šóguna a možno aj Gaidžina. A doma mám aj Potkan kráľa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Toto sa mi už nechcelo vypisovať a našla som to po česky tak zaujímavo:
Pozoruhodně dobře napsaný příběh o pátrání po vědci, který zmizel během hledání pravdy o Drákulovi, krutém středověkém vládci Vladu Narážeči, archetypálním strašákovi, jehož upírská legenda přežila víc než šest století. Příběh začíná v roce 1972, když dcera amerického diplomata v Amsterdamu najde v pracovně svého otce hromádku starých dopisů, které začínají slovy Můj milý nešťastný následovníku a vyšlou ji na dlouhou nebezpečnou objevnou výpravu sahající čtyřicet let do historie její rodiny a pět set let do dějin Transylvánie.
posledná prečítaná, moc dobrá
The Picture of Dorian Gray
Stará žena jedného dňa nájde na svojom dvore cudzie dievča v zúboženom stave. Čitateľovi sa postupne odkrývajú osudy oboch žien, ktoré toho majú toho spoločné oveľa viac, ako by sa spočiatku zdalo.
Zatiaľ posledná DOBRÁ kniha, čo som čítala (Pretože voĺné pokračovanie Draculu bola hovadina
dostojevskij - idiot
dostojevskij - zlocin a trest
nabokov - lolita
sienkiewicz - quo vadis
exupery - maly princ
zola - nana
heller - hlava 22
coelho - alchymista
orwell - zvieracia farma
bronte - jane eyre
pustny kvet
eat, pray, love
na zapade nic nove
tati prosim ne - barbara naughton
@etelnair niečo proti? V preklade Vetvová či Konárová
brown - anjeli a demoni
puzo - krstny otec
tolkien - pan prstenov
tolstoj - vojna a mier
...
naposledy som myslím čítala
Brave New World - A. Huxley (tá sa mi fakt páčila)
The Cement Garden - I. McEwan (človek sa nad tým musí zamyslieť, nad hlavnou myšlienkou, a prekúsnuť sa cez všetky tie shocking veci)
ďalej knihy od Murakamiho stoja za prečítanie, najmä Hard-boiled Wonderland and the End of the World
veci od Tolkiena a Pullmana, taktiež Gaiman a jeho knihy
brown- anjeli a démoni
brown- stratený symbol
potom môžeš tie také staršie, od Huga, Goetheho..
Stieg Larsson - Muži, ktorí nenávidia ženy
Stieg Larsson - Dievča, ktoré sa hralo s ohňom
Stieg Larsson - Vzdušný zámok, ktorý vybuchol
o Afganistane
slepačia polievka pre dušu -jack canfield
Chris Morton a Ceri Louise Thomas - 2012
Oscar Wilde
Canidide - Voltaire
Vonnegut - Bitúnok č. 5
Morkedai Richler - The Apprenticeship of Duddy Kravitz
Selma Lagerlöfová - Gösta Berling
kľudne Ernest Hemingway - Zbohom zbraniam, Komu zvonia do hrobu
Erich M. Remarque - Traja kamaráti, Čas žitia a čas umierania, Čierny obelisk, Na západe nič nové, Noc v Lisabone
Umberto Eco - Meno Ruže, Foucaltovo Kyvadlo
G.G. Marquéz - 100 rokov samoty, Láska v čase cholery
Joseph Conrad - Srdce temnoty, Lord Jim
Sirény z Titanu, Bitúnok č. 5, Ostré Očko, Raňajky šampiónov
Jonathan Irving:
Život podľa Garpa, Pravidlá muštárne, Dokud tě nenajdu, Svobodu medvědům
Jack Womack:
Ambient
Terry Pratchett:
Čaroprávnost, Smrť, Mort, Pravda... prakticky čokoľvek, napísal toho zo tri tucty
Orson Scott Card:
Enderova Hra, Enderův stín, Mluvčí za mrtvé, čokoľvek z "enderovho cyklu", aj keď si teraz nespomeniem na všetky názvy, ale je to sextalógia
Walsch (začiatok mena neviem): Rozhovor s Bohem (1, 2, 3)
T. Lobsang Rampa: Třetí oko, Lékař ze Lhasy, Příběh Lobsanga Rampy, Jeskyně Předků, a hromadu ďalších vecí ktorých názov si tiež nespomeniem.
Carlos Castaneda:
Učení Dona Chuana, Aktivní tvář nekonečna, Vnitřní Plamen (alebo Oheň, teraz neviem), Druhý kruh Síly...
František Bardon: Frabato
george orwell-coming up for air
A spomínal niekto mladého Werthera?
(Dorian tu už je...)
A čo Harry Potter?
A Remarqueov Čierny obelisk
Alessandro Baricco - Hodváb
hemingway-setko
marquez-skoro setko
coelho-nieco
E.A.Poe - poviedková tvorba...
Erich Segal - Príbeh našej lásky
Robin Cook - Epidemia
C.D.Payne - Mladi v hajzlu
.....
Boris Pasternak - Doktor Živago
Sybille Knaussová - Markíza de Sade
ja mám celkom rada aj Matkina
Alexander Dumas ml. - Dáma s kaméliami
Mňačko - Smrť sa volá Engelchen
Dobroslav Chrobák - Drak sa vracia
Jašík - Námestie svätej Alžbety
čokoľvek od Shakespeara
a celkom ma zaujali aj Výkriky bez ozveny Mila Urbana
@mielikki - inak, teba by som aj tipovala na Nevestu hôľ
Vonnegut- Bitúnok č.5
Coelho- Veronika, Záhir
Eco- Meno ruže
Orwell- 1984
pokračovala by som, ale práve som sa porezala a je mi blbo.
Sapkowski - Zaklínač (všetko)
sartre- s vylúčením verejnosti
už ich máš 100?
Jamec Clavell - Tajpan
Carlos Ruiz Zafón - Tieň vetra
Dostojevskij - Bytná
Bruno Apitz - Nahý medzi vlkmi
Richard Bach - Čajka Jonathan Livingstone
Čingiz Ajtmatov - Strakatý bes bežiaci po brehu mora (poetický príbeh z Kirgizska)
Jamec Clavell - Tajpan (napínavá história Japonska)
Carlos Ruiz Zafón - Tieň vetra ( fajný príbeh z Barcelony a knihách a hodnotách)
Dostojevskij - Bytná (oddychovka o bývaní
Bruno Apitz - Nahý medzi vlkmi ( hrôzy druhej svetovej, koncentrákov a prežitie dieťaťa v tomto)
Richard Bach - Čajka Jonathan Livingstone ( dielo, ktoré má obrovskú hodnotu, o čajke, o živote, o všetkom, čo ešte nevieme a chceme vedieť
Robin Cook - Epidémia
Ch.Paoliny - Eragon, Eldest, Brisingr
Kopeček Ivan/Kučera Jan - Programátorské poklesky
Spanogle, Joshua - Izolačka
Stephen King - Mizéria(dosť nudná, ale geniálna) alebo Geraldova hra
Hugh,Dafydd ab/Lineweaver, Brad - Doom
James, P.D. - Potomkovia ľudí
+ešte by som tam dala Božskú komédiu od Alighieriho, ale to som nečítala, len mám na to zálusk
Kate Moss - Hrobka,Labyrint
Evitapress - tých kníh máš aspoň 7-8 (napr.: Andrea Coddington- Mal to byť pekný život -> pri nej som plakala)
Tvajlajtovky 1-4
Katherine Howová - Stratená kniha zo Salemu - práve rozčítané
čudujte sa ale aj Anna zo Zeleného domu je dobrá, dobre sa pri niektorých pasážach nasmeješ.
Ešte som neprečítala ale mám ich doma ->
Alyson Noel - Navždy nesmrtelní
Charlaine Harrisová - Mŕtvi do súmraku
Inač dobré,že potrebuješ ten zoznam, ja už nemám čo čítať a tu si aspoň pozrem dobré recenzie na knižky ^^
Jostein Gaarder - Sofiin svet
A. de S. Exupery - Maly princ
Jerome Salinger - Kto chyta v zite
A na koniec nieco odlahcujuce;
Daniel Hevier - Zabiatko
každopádne, aj ja mám Švantnera veľmi rada, mne sa ale viac páči jeho Malka a Piargy
A hej, aj jeho poviedky boli super
noo veru, on je svetový, aj keď tie knihy sú hrozne dlhé, tak to nevadí, lebo ten dej ma totálne pohltil
A Potkan kráľ? hmmm...to si musím zohnať, nepoznám..
Clark-Dnes vecer budem nad tebou bdiet
Jozef Ciger Hronsky-Jozef Mak
J.D Salinger-Kto chyta v zite
Soad-Upalena zaziva