ja som to myslel tak, že z dostať sa z problémov resp. naplniť svoje sny sa mi podarí iba keď si budem veriť (budem veriť v samého seba) skôr ako prosiť o pomoc nejakú nadprirodzenú silu (a pritom dobre vieme, že žiadna pomoc nepríde)
@patricino no ved práve preto som dal trochu.. čo podla mna znamená @marleymt (tu máš znamená, že rozum ti hovorí, že neveríš, ale "bojíš" sa to priznať si sám sebe, pretože niečo v podvedomí ti hovorí, že možno existuje..a bojíš sa ho..neviem či ma chápete..(ak nie, nevadí, na vine som ja
v ťažkých chvíľach svojho života si spomenieš na toho "tajtrlíka"...na svete to nema nikto vyhrané a takýmto spôsobom a vyjadrovaním si to len sťažuješ...
ale to je tvoja vec, tvoj život, tvoje peklo...
nazývať Boha,ktorý ťa stvoril takýmto oslovením, je veľmi, veľmi smutné ..
preťal si s Bohom korene, s ktorými si bol zrastený ...
Uz som si presla vselijakymi fazami, kedy som pochybovala o svojom ateizme, ale uz som si ista, ze ziaden boh nie je a koniec, odmietam filozofovat na tu temu, proste je to strata casu. Kedysi som sa este bala, ze ak zomriem a neuverim, co ak by som tam stretla boha a on sa mi vysmeje do tvare, ze tolko ludi o nom vedelo a aj tak som riskovala, ze budem potrestana za to, ze neuverim, ale nema cenu byt v strese z boha, ktory mi ma priniest do zivota pokoj, takze na neho nemyslim a som v klude, lebo viem, ze o ziadneho neprichadzam...je mi fajn bez boha, viac ako s akymkolvek pokusom sa nutit uverit a rozoberat vsetky mozne dokazy.
v Boha verím, lenže neverím v cirkev. a raz mi ktosi povedal, že to sú dve popierajúce sa tvrdenia.. pretože cirkev som ja a to znamená, že neverím v seba a teda ani v to, čo verím.. ale zas na obranu: cirkev netvorím len ja, je to spoločenstvo a ja nie som zodpovedná za ostatných, za to , že si s prepáčením serú do huby, zakazujú, aby sa duchovní (kňazi, biskupi, pod.) verejne vyjadrovali, práve tí, čo do toho vidia viac a čo majú svoj názor.... no a osobne: niektorí kardináli vyzerajú od pohľadu ako mafiáni (ani sa nečudujem, veď to je Taliansko samo o sebe)... je toho viac, čo by som ešte k tomu povedala, ale nemá to aj tak zmysel......
Chcel by som žiť na planéte, kde nikdy a za žiadnych okolností nikto nespomenie boha. Lebo slovo "boh" je v skutočnosti čarovné - len čo ho vyslovíte, ste okamžite v blázinci.
@sapphirizing je mi fajn bez boha,,,, tak teraz si napisala taku chujovinu že až to boli ved sa preber , keby nebolo toho boha tak ani tu niesi , tvoj mizerny život by nebol ,,, a napokon ešte možeš prosiť jeho pomoc ešte maš vela pred sebou
veľmi prekrásna kázeň mladým v tomto velkonočnom čase.......
nič iné by som si neprial, len aby prišiel na birdz a prebral z klamu všetkí zatvrdile duše , ktorým su ovládaní a prijali milosrdenstvo Božie do svojích sŕdc............filip
@lilith6 Povedz im to teraz ... sa bojíš, že ťa kvôli tomu vyhodia z domu? Potom im na to odpovedz, že Boh vás má všetkých rád Ale nie....tak tak, keď čítam tie ich bohamilujúce články ma až mrazí z toho ako môže niekto veriť v niečo, čo nikdy nevidel, nepočul, len si to vymysleli pred 2000 rokmi a teraz s tým otravujú na každom rohu, lebo ich zmanipulovali rodičia rodičov a tak až doteraz, nevedia zapnúť vlastný mozog a hovoria, že ma stvoril boh(zrejme nevedia na čo slúžia spermie), mňa stvoril otec a matka a keď im to nedochádza, tak potom nech sa picnú na diaľnici...Je sranda, že ja som nikdy žiadneho b**a nepotreboval a ostatný sa musia po večeroch modlikať, aby im to dalo ňáku sprostú silu do daľšieho dňa...je to možno forma motivácie a mňa motivujú iné veci ako hento...Radšej chodte do kostola veriaci, čoskoro omša, farár vám natára kkciny do hlavy...majte sa!
Na všetky reakcie neodpovedám(iba si prečítam tie somariny, čo sa budete snažiť oponovať mi, ale všetko bude irelevantné , stojím si za svojím )
Každý ma samozrejme právo veriť v to čo chce..Ale fakt sa nájde niekto,kto verí tomu,že nás stvoril Boh ?že stvoril svet za 7 dní ? Z toho čo viem,mi príde celá Biblia ako jedna rozprávková knižka...
A môj názor na verenie v Boha je taký,že za všetko vďačíme sebe..Áno ľudia sa modlia k Bohu,prosia ho,ale určite každý vie,že len modlenie nestačí,vždy treba niečo pre to aj spraviť..To znamená,že človek v sebe nájde silu a vynaloží toľko energie,až sa mu to nakoniec podarí,až sa mu to splní..to čo prosil od Boha..ale zásluhu pripisuje jemu a nie sebe..snád ste ma pochopili ako to myslím ..
Súhlasím s @normane a s @lilith6 . Neverím, nemám na to dôvod. Ale tak je to každého vec. Niekomu pomáha, keď sa obracia na "vyššiu silu" iní ľudia sú schopní spoliehať sa na seba a na svoje schopnosti. Kým nebudeme jeden druhému tlačiť do hláv svoje viery, budeme môcť existovať bok po boku. Škoda, že to niektoré indivíduá nedokážu pochopiť.
@martinko550 keby nebolo mojich rodičov tak tu nie som a ty sa preber, lebo si napísal ,,chujovinu". Viera je pre mňa nenormálna blbosť a keď ti vyhovuje tomu veriť, tak si tomu ver a neotravuj s ňou iných, ktorí s tým nechcú strácať čas, dobre? O tom je viera, že nemusí mať zmysel a veríš tomu úplne slepo, lebo je to pre teba sväté, tak mi aspoň nevrav, že píšem blbosti, keď ty si ten, komu nezáleží na rozume a nerešpektuješ názor iného človeka, vnucuješ svoj...dobre tvoj názor má veľa ľudí, ale to nič nemení na tom, že je to blbosť a ja som nebola vychovaná aby som tomu verila, nemám žiadne pozitívne city zapojené do výchovy k náboženstvu aké by ma mohli prinútiť veriť takže sa nediv. Keď teba vychovali rodičia tak , že ti vraveli o biblii a tých veciach, tak sa nedivím, že to pre teba je nejaká autorita. Ja som o náboženstve prvýkrát pocula, keď som prišla do školy, nikto ma do kostola nevodil, aby som v niečo verila, tak pochop že nemám dôvod sa riadiť nezmyslami, aké tlačia do hláv veriacim. Je mi jedno, čo si o tom myslíš, keď ty urážaš mňa a vysvetlila som ti, čo ma vedie k môjmu názoru.
@12baby12 ja verim v Boha a vôbec to nie je tak ako to ty tvrdis ze, verim tomu ze stvoril svet za 7 dni... ak sa lepsie pozries tak viac ludi tu veri v Boha ako neveri, takze do tej mensej skupiny patris ty Verit v Boha neznamena brat celu bibliu ako nieco co je 100% pravda.
Biblii musíš rozumieť, keď Boh stvoril Adama a Evu stali sa prvými z Božích detí, akonáhle zhrešili tým, že Eva donútila Adama odtrhnuť ovocie zo stromu poznania, spoznali dobro (dobro, že mohli žiť beztarostne v raji naveky) a zlo (že Boh ich vyhnal z raja, aby v potu tváre dorábali svoj chlieb, poznali choroby a smrť)..........filip
@martinko550 nechcem ho poznať. Keby som ho aj spoznala, neverila by som. Poznám sa natoľko, že to viem...Preto nebudem strácať čas ďalším štúdiom boha...pozri, nerešpektuješ moje súkromie, povedala som, že sa o tom nechcem baviť, takže ťažko niečo týmto dosiahneš a celá viera, veriaci, boh a náboženstvá vďaka takémuto správaniu, aké práve predvádzaš, strácajú na dôveryhodnosti...
Ja som nepovedala,že každý,čo verí v Boha verí aj v Bibliu..Ale čítala som tu aj názory,že Boh nás stvoril..čo sa Biblie myslím,že týka..
A inak je mi jedno či patrím do menšej skupiny,alebo do tej väčšej..Ja som sama sebou,mám svoje názory a nepotrebujem patriť do nejakej skupiny,len preto,že je tam viac ľudí ako v druhej..
Jasné...:d A každé ráno sa musia sami seba presviedčať, že Boh existuje a dokazujú to aj samovraždy napr...A neustále sú zamorený pochybnosťami a nikdy nebudú mať pokoj...
verím v niečo viac... Boha, ak chcete.... či kresťanského alebo iného alebo Silu - skôr zastávam názor že je to jeden a ten istý.... to ale neznamená že podporujem to názory cirkvi...
@rieupeyroux@45 do cirkvi patrí každý pokrstený, a samozrejme, že nemusím úplne súhlasiť zo všetkým čo ustanoví ak sa to netýka priamo viery, ale kto chce rásť vo viere a nie zostať na jednej úrovni celý život tak toto spoločenstvo potrebuje, tam sa mu dostávajú možnosti ako rásť, realizovať to čo vie robiť, no to si asi neuvedomuješ, nepoznáš ak máš takýto postoj.
A ako si napr. spomínala, že na Slovensku si kňaz má vypýtať povolenie od nadriadeného ak chce hovoriť do médií. Ukáže čas, čo to prinesie. Na druhej strane je to aj dobrý krok v tom, že napr. médiá často skresľujú informácie aby napr. len šokovali...
@candy36 chlapci mi to vysvetľovali tak že niečo múdre v hlave im tvrdí že neexistuje, ale boja toho, čo by sa stalo, keby náhodou existoval - preto ani veria ani neveria...z môjho pohľadu to je taká viera "pre istotu" - a v tomto prípad som ochotná rešpektovať označenie "trochu verím"
@candy36 zo zbabelosti, to je skoro to isté...ale on vlastne aj nechce veriť, aj radšej verí, máš to taký stred...v hlasovaní sa to hodí podľa mňa tam kde to bolo
Ale nemám rada takých zatvrdilých ateistov, ktorí nás veriacich nazývajú "vymyté mozgy" "naivní" a všeliak inak nepekne. Dobre. Je to váš názor, ale prečo by sme mali byť my veriaci "vymyté mozgy"...?
Ako povedala Matka Tereza ,,Ak ja umriem a zistím že Boh nie je, budem aspoň s dobrým pocitom z toho aký život som žila, ale keď ty umrieš a zistíš že Boh je máš problém."
@sapphirizing ano rešpektujem tvoje sukromie ,,, však nemôžeš niekomu rozkazovať včo veri či neveri ,,, ps-ked sa nechceš baviť , tak načo potom pišeš na taky forum??? haha
@Martinko550 Chcem vyjadriť svoj názor, ale nie byť opravovaná, že je nesprávny...je to len názor, nie riešenie problému, takže nepotrebuje byť menený...mohol si mi slušne napísať ako to vnímaš ty a nie útočiť...chcem sa baviť a nie hádať a byť označovaná z písania ,,chujovín". Potom sa nemôžeš diviť, že dostaneš odpoveď na úrovni, na akej ,,sa volá do lesa". Neznevažuj v čo verím ja ( alebo niekto iný, pokiaľ nechceš byť ,,rozkazovaný" ako srsly taký výraz je veľmi krásny tak trocha divne to vnímaš, lebo nešlo o to, aby som ti nakázala v čo máš veriť. Ver si, v čo chceš a to skôr ty si z môjho presvedčenia urobil hlúposť. Ja som nereagovala na nikoho konkrétneho, keď som sem písala , ako to mám ja v 1. mojom príspevku, ale zato ty si zo mňa spravil neinteligentného debila len za to, že mám nejaký názor..).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
99 komentov
hm, myslel som, že to je chalan čo dal tu anketu-)...
a je to jedno, aj tak sú tu sami pohani ......filip
@3 je pravda podla mna
no...to by som zas netrvdil
ja som to myslel tak, že z dostať sa z problémov resp. naplniť svoje sny sa mi podarí iba keď si budem veriť (budem veriť v samého seba) skôr ako prosiť o pomoc nejakú nadprirodzenú silu (a pritom dobre vieme, že žiadna pomoc nepríde)
let me feel the moment,please!
v ťažkých chvíľach svojho života si spomenieš na toho "tajtrlíka"...na svete to nema nikto vyhrané a takýmto spôsobom a vyjadrovaním si to len sťažuješ...
ale to je tvoja vec, tvoj život, tvoje peklo...
nazývať Boha,ktorý ťa stvoril takýmto oslovením, je veľmi, veľmi smutné ..
preťal si s Bohom korene, s ktorými si bol zrastený ...
filip
jj boh si toto hrava na oblaciku, uz som ho pocul 2x ^_^
» jediismus.ic.cz/...
@shit okej,takže čosi také ako "viera pre istotu"? dobre, toto by sa možno mohlo tak nazvať
@burble @arcturus tu ide očividne o kresťanského Boha, keďže v nadpise je s veľkým B...
"dúfam, že si myslel kresťanského......filip"
...som myslel že je len jeden, nie?
@miki25888 vrámci toho čo si pod tým pojmom asi predstavuješ je odpoveď na 99.8% "nie"
ano brat môj máš pravdu, iba jeden jediný ...
ale tu na birdzi si človek nemôže byť ničím istý, vymyslia tu aj Boha diskotéky
modlím sa ustavične, aby ťa Ježiš obdaril svojím Milosrdenstvom, dal ti dar poznania Pravdy a za spásu tvojej duše............filip
rodičia ma nútia veriť, robím sa že verím
v 18-tich im jednuducho poviem pravdu
ja v boha neverím, je to strašná hlúposť na oblbovanie ľudí, je mi ľúto ľudí, ktorí tomu načisto prepadli, napr. @56
veľmi prekrásna kázeň mladým v tomto velkonočnom čase.......
nič iné by som si neprial, len aby prišiel na birdz a prebral z klamu všetkí zatvrdile duše , ktorým su ovládaní a prijali milosrdenstvo Božie do svojích sŕdc............filip
Na všetky reakcie neodpovedám(iba si prečítam tie somariny, čo sa budete snažiť oponovať mi, ale všetko bude irelevantné , stojím si za svojím )
toľko nepresností, až mi je z teba zle...
Je mi Ťa ľúto, radšej veríš cirkevným výmyslom než vede, čo je škoda...
A môj názor na verenie v Boha je taký,že za všetko vďačíme sebe..Áno ľudia sa modlia k Bohu,prosia ho,ale určite každý vie,že len modlenie nestačí,vždy treba niečo pre to aj spraviť..To znamená,že človek v sebe nájde silu a vynaloží toľko energie,až sa mu to nakoniec podarí,až sa mu to splní..to čo prosil od Boha..ale zásluhu pripisuje jemu a nie sebe..snád ste ma pochopili ako to myslím ..
naozaj je len jeden ?
...a čo potom toto ?
Keď Adam a Eva spáchali hriech, Boh hovorí: „Hľa, človek sa stal ako jeden z nás! Poznal dobro i zlo“ (Gn, 3:22)
typickí kresťania, začnem s nimi debatu, dám argument na ktorý nevedia odpovedať tak sa robia že to ignorujú a vyjebú sa na to
Biblii musíš rozumieť, keď Boh stvoril Adama a Evu stali sa prvými z Božích detí, akonáhle zhrešili tým, že Eva donútila Adama odtrhnuť ovocie zo stromu poznania, spoznali dobro (dobro, že mohli žiť beztarostne v raji naveky) a zlo (že Boh ich vyhnal z raja, aby v potu tváre dorábali svoj chlieb, poznali choroby a smrť)..........filip
a Boh je naozaj iba jeden
nebudem ťa radšej zaťažovať otázkami o Bilii, tých mám milión idem si to radšej čítať aj keď nechápem nič, možno ma osvieti
Ja som nepovedala,že každý,čo verí v Boha verí aj v Bibliu..Ale čítala som tu aj názory,že Boh nás stvoril..čo sa Biblie myslím,že týka..
A inak je mi jedno či patrím do menšej skupiny,alebo do tej väčšej..Ja som sama sebou,mám svoje názory a nepotrebujem patriť do nejakej skupiny,len preto,že je tam viac ľudí ako v druhej..
Jasné...:d A každé ráno sa musia sami seba presviedčať, že Boh existuje a dokazujú to aj samovraždy napr...A neustále sú zamorený pochybnosťami a nikdy nebudú mať pokoj...
» pietruchova.blog.sme.sk/c/181415/Ateist...
Prečo myslíš ? Podľa seba súdim teba ?
Osobne čítam sv. Písmo každé ráno aj v spoločenstve na rozíjmaniach...
A nevieš si predstaviť, aké veľké množstvo mladých ľudí robia podobne...
A ako si napr. spomínala, že na Slovensku si kňaz má vypýtať povolenie od nadriadeného ak chce hovoriť do médií. Ukáže čas, čo to prinesie. Na druhej strane je to aj dobrý krok v tom, že napr. médiá často skresľujú informácie aby napr. len šokovali...
no nič, každému podľa jeho gusta...
Ale nemám rada takých zatvrdilých ateistov, ktorí nás veriacich nazývajú "vymyté mozgy" "naivní" a všeliak inak nepekne. Dobre. Je to váš názor, ale prečo by sme mali byť my veriaci "vymyté mozgy"...?
Ako povedala Matka Tereza ,,Ak ja umriem a zistím že Boh nie je, budem aspoň s dobrým pocitom z toho aký život som žila, ale keď ty umrieš a zistíš že Boh je máš problém."
? Veď sa normálne bavíme, či ?
@ink pekný článok