je napísané všetci vysmievači a neveriaci budú hodení do ohnivého jazera.
Keď neveríte v poriadku je to váš problém, ale dalo sa to čakať, pretože to bolo o vás ateistoch takto predpovedané že neuveria aj keby videli, že niekto z mŕtvych vstal.
Je mi vás veľmi ľúto, pretože o vás ateistoch je jasne v Biblii napísané, že neveriaci sú odsúdení! : J.8:23-24,3:18, Luk.12:46, Heb.4:1-3 a 3:12 Tiež neveriaci budú hodení do večného ohnivého jazera (Zjavenie 20:11-15) Pre neveriacich po smrti začína večný trest v pekle (Lukáš 16:22-23). Neveriaci nechcú uveriť preto, lebo ak by uverili, tak by museli uznať aj svoju hriešnosť a zmeniť sa, ale to oni nechcú, pretože hriech im vonia. Hriech ich zničí!
Takže podľa všetkého neveriaci sú chodiace mrtvoly čakajúci na večné peklo. Je to začarovaný kruh a nedá sa vám pomôcť. Ak sa nestane nejaký zázrak tak máte veľký problém a o budúcnosť už postarané.
@18@martinm Nemožem si to teraz pustiť lebo nemám sluchátka a zvuk púšťať teraz nahlas nemožem ale asi to je niečo typu že nejaký typek havaroval s autom a mal zomrieť ale prežil to a teraz hovorí akože bol v Pekle a teraz je nenormálne kajúcny a takéto pičoviny.Všetci s takýmto ,,neuveritelným príbehom" sa snažia len zarobiť na nehodách ktoré sa im stali a neverím im ani náhodou...
NIe nie nie nie nie...žiadne peklo ani nebo nie je. Vznikli sme ako sme vznikli nikto nás nestvoril. Zober si prvé prikázanie je úplne sebecké ... Keby tu bol Boh nediali by sa na svete zlé veci a netvrď mi,že je to vina ľudí ! .. Aj dobrým ľuďom čo nikdy nezhrešili sa stanú zlé veci a tí čo by si zaslúžili peklo sa majú dobre. Tak potom kde je BOh?! @martinm
@martinm a inak ty nejsi vobec prepnuty? akože prepáč ale čo je vela to je príliš.Tak ak Boh naozaj existuje povedz mi kde je na tomto svete spravodlivosť?Niektorý majú všetko iný nemajú ani čo do úst.
Jednoducho keby bol Boh bola by na svete spravodlivosť. Boh nie je a svet ide podľa ľudí a tak to aj vyzerá... to je celé si myslím. Každý človek si svoj hriech odpyká sám,žiadny Boží súd sa konať nebude. Keby bol spravodlivý Boží súd tak by bol veľmi zaneprázdnený ... takže bla bla bla verím v Darwina
Pán Boh nám dal slobodnú vôľu a všetko nechal na nás, lebo nám dôveruje. Bohatý by mali pomáhať chudobným i ja to robím, ale z lásky k blížnemu a určite nie zo strachu. Ak to bohatý podobne nerobia skončia veľmi zle ako Lazár v pekle čo kašľal na žobráka čo sedával pri jeho bohatom stole Pán Boh je na 100% spravodlivý a má čas každému odplatiť!
Prosím ťa zmeň si svoje meno, lebo ani nevieš aký problém
Prosím ťa zmeň si svoje meno, lebo ani nevieš aký problém máš za to.
Do Boha! Je najhoršia nadávka akú môžeš vysloviť a je napísané, že Boh sa nedá urážať a trestu neujdeš. Porušuješ tým 2 Božie prikázanie nevezmeš meno Božie nadarmo!
Ak by si zomrela teraz, tak v tomto stave podľa Biblie by si obzrela to peklo z 1 radu. Ja dúfam, že nie a sa spamätáš!
Do Boha! Je najhoršia nadávka akú môžeš vysloviť a je napísané, že Boh sa nedá urážať a trestu neujdeš. Porušuješ tým 2 Božie prikázanie nevezmeš meno Božie nadarmo!
Ak by si zomrela teraz, tak v tomto stave podľa Biblie by si obzrela to peklo z 1 radu. Ja dúfam, že nie a sa spamätáš!
je to každého osobná vec, no podľa mňa inteligentný človek nemôže veriť v boha, pretože mu to príde ako rozprávka, ktorou sa strašia malé deti pred spaním. A náboženstvo práve narobilo v histórii horšie veci, ako nacizmus či morová epidémia. Ži svoj život ako chceš, pokiaľ si dobrý človek nemusíš sa báť že skončíš v ,,pekle,, aj keď nie si fanatik, čo sa zdá že asi si.
@martinm ako to povedať vhodnými slovami, každý v dačo verí, sú ľudia založený viac duchovne a sú ľudia založený viac vedecky, ja som viac vedecky založený a existenciu Ježiša nepopieram lebo je takmer dokázaná a však to, že mal nadprirodzené schopnosti sa mi nezdá ako fakt, čo sa týka boha zatial nieje možné vylúčiť existenciu zložitejších foriem života a keby som žil pred 2000 rokmi bez vedomostí dnešnej doby a stretol by som vyžšiu formu života, alebo nevysvetlitelný jav pravdepodobne by som povedal, že som videl boha.
Žijeme v dobe keď niečo čo nieje dokázané neexistuje. Hlavne sa nesnaž nanucovať svoj názor nám ostatným, najskôr tým odradíš ľudí. Keby som to mal zhrnúť, tak jediné vysvetlenie je, že boh je pomenovanie pre niečo čo človek minulých čias nevedel pomenovať.
ano verim...podla mna vsetci v nieco veria aj ked to pre nich nemusi byt prave Boh...keby sme to chceli prebrat nejako filozofickejsia, aj tak sa podla mna dstaneme k tomu, ze kazdy veri v nieco co ho samotneho presahuje...
Ja neviem, ale vsetci si urcite pamatame na reportaze o siamsikych dvojcatach zo slovenska, kde rodicia vedeli, že budu zrastene, ale nesli na potrat, lebo verili že budu v poriadku a boli tazko veriaci, každy den sa modlili a zrazu sa dvojcatka narodili a zomreli...
krist,a neverí mv boha ale nie zrovna kvoli tomuto.
v boha neverim z roznych pricin ale je dost logicke, ze kazdy clovek potrebuje v nieoc verit, a kazdy si tomu hovorí inak. viera je zakladna vec, ktora pomaha cloveku.
Keďže celý vesmír je riadený úžasným systémom, musí existovať aj pôvodca tohto systému. Napríklad, ak by zem bola čo len o pár míľ bližšie alebo ďalej od slnka, život v takej podobe ako existuje
na zemi by nebol možný. Ak by pomer prvkov v našej atmosphere bol čo len o pár percent odlišný, všetky živé bytosti na zemi by zahynuli. Pravdepodobnosť náhodného vzniku jedinej bielkovinovej molekuly je 1 k 10243 (to je 10 s 243 nulami). A jediná bunka pozostáva z miliónov bielkovinových molekúl.
Kozmologický dôvod. Každý dôsledok musí mať príčinu. Celý vesmír a všetko v ňom je dôsledkom. Musí byť niečo, čo spôsobilo, že všetko vzniklo. V konečnom dôsledku musí byť nejaká prvotná “príčina”, ktorá spôsobila, že všetko ostatné vzniklo. Táto prvotná príčina je Boh.
Morálny dôvod. Všetky kultúry v dejinách mali určité zákony. Každý má zmysel pre rozoznávanie dobra a zla. Vražda, klamstvo, krádež a nevera sú takmer univerzálne odsudzované. Odkiaľ pochádza tento zmysel správneho a nesprávneho ak nie od Svätého Boha?
Biblia hovorí: “Nebesia rozprávajú o sláve Božej a dielo jeho rúk zvestuje obloha. Deň dňu oddáva zvesť, noc noci podáva poznanie. Niet reči, nieto slov, nepočuť ich hlas. Ich zvuk sa nesie po celej zemi a ich slová až na okraj sveta”. Pohľad na hviezdy, pochopenie nekonečnosti vesmíru, pozorovanie divov prírody, nádhera zapadajúceho slnka – všetky tieto veci ukazujú na Boha Stvoriteľa. Napriek všetkému tomuto nás Biblia varuje, že niektorí budú navždy popierať Božiu existenciu, “Blázon hovorí vo svojom srdci: ‘Niet Boha.’ Keďže viac ako 98% ľudí v celej histórii, vo všetkých kultúrach, vo všetkých civilizáciach, na všetkých kontinentoch verili v existenciu nejakého Boha – musí byť niečo alebo niekto, kto inšpiruje túto vieru.
Akokoľvke, existencia Boha nemôže byť dokázaná ani vyvrátená. Biblia dokonca hovorí, že musíme vierou prijať fakt, že Boh existuje: “Bez viery však nie je možné ľúbiť sa Bohu. Lebo ten, čo pristupuje k Bohu, musí veriť, že Boh je a odplatí hľadajúcim Ho”.
Ak by Boh chcel, jednoducho by sa ukázal a celému svetu by dokázal, že existuje. Ale ak by to urobil, už by nebola potrebná žiadna viera. \"A Ježiš mu riekol: Pretože si ma videl, uveril si; blahoslavení, ktorí nevideli a predsa uverili.
Napriek všetkému tomuto nám Biblia hovorí, že ľudia odmietnu jasné a nepopierateľné poznanie Boha a namiesto toho uveria klamstvu. “Všetci tí, čo pravdu Božiu zamenilil za lož, uctievali stvorené veci a im slúžili miesto Stvoriteľovi, ktorý je požehnaný naveky.
Amen.” Biblia tiež hovorí, že ľudia nemajú výhovorku prečo neveria v Boha: “Lebo čo je neviditeľné z Neho, Jeho večná moc a božskosť – to od stvorenia sveta rozjímaním môžu pozorovať z Jeho diel, aby nemali výhovorky”.
Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané. Skutočným dôvodom je, že keby pripustili, že Boh je, museli by tiež uznať svoju zodpovednosť pred Bohom a potrebu Božieho odpustenia. Ak Boh existuje, potom sme pred Ním zodpovední za naše skutky. Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd. Verím, že z tohto dôvodu toľkí lipnú na evolučnej teórii – ako alternative k viere v Boha Stvoriteľa.
Boh existuje a nakoniec každý tuší, že On existuje. Už len fakt, že niektorí sa s toľkou agresiou pokúšajú vyvrátiť Jeho existenciu je argumentom v prospech toho, že je.
tak to video je teda ina komedia kurnik sa spamatajte ateisti aj fanaticky krestania.. naobzenstvo vo vsetkych kulturach nevzniklo z dlhej chvile ludi co nemali co robit ..tak sa rozhodli oklamat svet... neni dolezita pravda pribehov o ktorych sa pise.. neni dolezite verit na certov a podobne.. ZAKLAD JE ZE VSETKO CO VYCHADZA Z KRESTANSKEHO NABOZENSTVA POLOZILO ZAKLAD V ETIKE A ZHODUJE SA SO SVEDOMIM KAZDEHO Z NAS AKE SME HO DOSTALI KED SME SA NARODILI. Je uz len od nas hlupe v com sa vychovavame a ako toto svedomie potlacame pre nasu pohodlnost. kazdy rozumny clvek veri v nejake dobro a lasku.. boh jezis a podobne su len ich stelesnenim pre to aby to ludia chapali v kazdom case.. ci uz prisli na tento svet vo fyzyckej podobe a akej sa pise, alebo prisli na tento svet iba prostrednictvom prorokov co to spisali... v kazdom pripade ci je to laska, boh alebo alah respektujte to pretoze to je viera ludi ... viera v nieco tak dobre a dokonale ktore niekedy pocitit aj tu na zemy ..
@martinm Verím v Boha, verím, že existuje nebo, verím, že existuje peklo.. ale neviem, či mám veriť slovám toho človeka vo videu, kto je to? ako sa tam dostal???????? ... veď predsa nebo, peklo, očistec = to je stav duše...
Ateistom je jednoduché povedať,že nevieria lebo Boha nevideli,ale skutočná viera nie je o presvedčení,veď skúste definovať slovo Viera!!!To,že žijeme nie je náhoda a myslím,že každý rozumný človek uzná,že pokiaľ nie je viera fanatická,priam zaručuje krajší život ako majú mnohí čo popierajú existenciu Boha.Možno keď zomriete,zistíte že Boh neexistuje,ale pocit že ste v živote konali dobro a tak svet spravili lepším,vás bude tešiť omnoho viac,než ateistov pocit,že mali pravdu.
@michael95 kresťania nevymreli,sú ich milióny,no je málo mladých,ktorí sa za svoju vieru nehanbia a ja som presvedčená,že keď nájdu správne spoločenstvo veriach mladých,bude sa im oveľa lepšie znášať tlak okolia...
@bubinka77 ja viem ja som myslel krestanov co ziju aj ako krestania..no takych ako napr. ja je fakt velmi malo, niekedy sa citim ze som sam a citim sa cudne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
Keď neveríte v poriadku je to váš problém, ale dalo sa to čakať, pretože to bolo o vás ateistoch takto predpovedané že neuveria aj keby videli, že niekto z mŕtvych vstal.
Je mi vás veľmi ľúto, pretože o vás ateistoch je jasne v Biblii napísané, že neveriaci sú odsúdení! : J.8:23-24,3:18, Luk.12:46, Heb.4:1-3 a 3:12 Tiež neveriaci budú hodení do večného ohnivého jazera (Zjavenie 20:11-15) Pre neveriacich po smrti začína večný trest v pekle (Lukáš 16:22-23). Neveriaci nechcú uveriť preto, lebo ak by uverili, tak by museli uznať aj svoju hriešnosť a zmeniť sa, ale to oni nechcú, pretože hriech im vonia. Hriech ich zničí!
Takže podľa všetkého neveriaci sú chodiace mrtvoly čakajúci na večné peklo. Je to začarovaný kruh a nedá sa vám pomôcť. Ak sa nestane nejaký zázrak tak máte veľký problém a o budúcnosť už postarané.
@xennus lol tak to je masaker :
V Boha verím.
ty si jasný
Jednoducho keby bol Boh bola by na svete spravodlivosť. Boh nie je a svet ide podľa ľudí a tak to aj vyzerá... to je celé si myslím. Každý človek si svoj hriech odpyká sám,žiadny Boží súd sa konať nebude. Keby bol spravodlivý Boží súd tak by bol veľmi zaneprázdnený ... takže bla bla bla verím v Darwina
Pán Boh nám dal slobodnú vôľu a všetko nechal na nás, lebo nám dôveruje. Bohatý by mali pomáhať chudobným i ja to robím, ale z lásky k blížnemu a určite nie zo strachu. Ak to bohatý podobne nerobia skončia veľmi zle ako Lazár v pekle čo kašľal na žobráka čo sedával pri jeho bohatom stole Pán Boh je na 100% spravodlivý a má čas každému odplatiť!
Prosím ťa zmeň si svoje meno, lebo ani nevieš aký problém
Ale úprimne čakám odpoveď typu,že trpí za hriechy rodičov....
Jednoducho je to posadnutosť..každý takýto fanatik v podstate nežije svoj život...
Prosím ťa zmeň si svoje meno, lebo ani nevieš aký problém máš za to.
Bohužiaľ, ale je to presne tak, ale to neplatí o všetkých!
No,ale keď to nie je o všetkých..tak potom prečo sa to deje všetkým?
28
vsetkynickysuobsadenedoboha
ešte raz,
je to každého osobná vec... a hovorí sa, len aby už nebolo neskoro........filip
Potrebujem to najmä do školy taký prieskum na referát. samozrejme "inkognito"
pomohlo mi to.
Boh Vás žehnaj!+
je to každého osobná vec, no podľa mňa inteligentný človek nemôže veriť v boha, pretože mu to príde ako rozprávka, ktorou sa strašia malé deti pred spaním. A náboženstvo práve narobilo v histórii horšie veci, ako nacizmus či morová epidémia. Ži svoj život ako chceš, pokiaľ si dobrý človek nemusíš sa báť že skončíš v ,,pekle,, aj keď nie si fanatik, čo sa zdá že asi si.
Žijeme v dobe keď niečo čo nieje dokázané neexistuje. Hlavne sa nesnaž nanucovať svoj názor nám ostatným, najskôr tým odradíš ľudí. Keby som to mal zhrnúť, tak jediné vysvetlenie je, že boh je pomenovanie pre niečo čo človek minulých čias nevedel pomenovať.
Nie. To je vsetko.
btw neverím
ži a nechaj žiť
krist,a neverí mv boha ale nie zrovna kvoli tomuto.
v boha neverim z roznych pricin ale je dost logicke, ze kazdy clovek potrebuje v nieoc verit, a kazdy si tomu hovorí inak. viera je zakladna vec, ktora pomaha cloveku.
na zemi by nebol možný. Ak by pomer prvkov v našej atmosphere bol čo len o pár percent odlišný, všetky živé bytosti na zemi by zahynuli. Pravdepodobnosť náhodného vzniku jedinej bielkovinovej molekuly je 1 k 10243 (to je 10 s 243 nulami). A jediná bunka pozostáva z miliónov bielkovinových molekúl.
Kozmologický dôvod. Každý dôsledok musí mať príčinu. Celý vesmír a všetko v ňom je dôsledkom. Musí byť niečo, čo spôsobilo, že všetko vzniklo. V konečnom dôsledku musí byť nejaká prvotná “príčina”, ktorá spôsobila, že všetko ostatné vzniklo. Táto prvotná príčina je Boh.
Morálny dôvod. Všetky kultúry v dejinách mali určité zákony. Každý má zmysel pre rozoznávanie dobra a zla. Vražda, klamstvo, krádež a nevera sú takmer univerzálne odsudzované. Odkiaľ pochádza tento zmysel správneho a nesprávneho ak nie od Svätého Boha?
Biblia hovorí: “Nebesia rozprávajú o sláve Božej a dielo jeho rúk zvestuje obloha. Deň dňu oddáva zvesť, noc noci podáva poznanie. Niet reči, nieto slov, nepočuť ich hlas. Ich zvuk sa nesie po celej zemi a ich slová až na okraj sveta”. Pohľad na hviezdy, pochopenie nekonečnosti vesmíru, pozorovanie divov prírody, nádhera zapadajúceho slnka – všetky tieto veci ukazujú na Boha Stvoriteľa. Napriek všetkému tomuto nás Biblia varuje, že niektorí budú navždy popierať Božiu existenciu, “Blázon hovorí vo svojom srdci: ‘Niet Boha.’ Keďže viac ako 98% ľudí v celej histórii, vo všetkých kultúrach, vo všetkých civilizáciach, na všetkých kontinentoch verili v existenciu nejakého Boha – musí byť niečo alebo niekto, kto inšpiruje túto vieru.
Akokoľvke, existencia Boha nemôže byť dokázaná ani vyvrátená. Biblia dokonca hovorí, že musíme vierou prijať fakt, že Boh existuje: “Bez viery však nie je možné ľúbiť sa Bohu. Lebo ten, čo pristupuje k Bohu, musí veriť, že Boh je a odplatí hľadajúcim Ho”.
Ak by Boh chcel, jednoducho by sa ukázal a celému svetu by dokázal, že existuje. Ale ak by to urobil, už by nebola potrebná žiadna viera. \"A Ježiš mu riekol: Pretože si ma videl, uveril si; blahoslavení, ktorí nevideli a predsa uverili.
Napriek všetkému tomuto nám Biblia hovorí, že ľudia odmietnu jasné a nepopierateľné poznanie Boha a namiesto toho uveria klamstvu. “Všetci tí, čo pravdu Božiu zamenilil za lož, uctievali stvorené veci a im slúžili miesto Stvoriteľovi, ktorý je požehnaný naveky.
Amen.” Biblia tiež hovorí, že ľudia nemajú výhovorku prečo neveria v Boha: “Lebo čo je neviditeľné z Neho, Jeho večná moc a božskosť – to od stvorenia sveta rozjímaním môžu pozorovať z Jeho diel, aby nemali výhovorky”.
Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané. Skutočným dôvodom je, že keby pripustili, že Boh je, museli by tiež uznať svoju zodpovednosť pred Bohom a potrebu Božieho odpustenia. Ak Boh existuje, potom sme pred Ním zodpovední za naše skutky. Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd. Verím, že z tohto dôvodu toľkí lipnú na evolučnej teórii – ako alternative k viere v Boha Stvoriteľa.
Boh existuje a nakoniec každý tuší, že On existuje. Už len fakt, že niektorí sa s toľkou agresiou pokúšajú vyvrátiť Jeho existenciu je argumentom v prospech toho, že je.
A ešte som tak vychovaná
to je trest za hriešny život jeho rodičov,ale pozor neplatí to vždy. Poznáš ešte prísnejší trest pre jeho rodičov?
@martinm @33
"ako Lazár v pekle čo kašľal na žobráka čo kašľal na žobráka..." - ty PUK ten žobrák sa volal Lazár !!! - prečítaj si (Lk 16, 19-31)
z toho vyplýva nasledovné:
A) si fanatik a totálne ti šibe - lenže fanatici sa vo Svätom písme väčšinou vyznajú
alebo
si nudiaci sa idiot jednýmslovom fake
a aby som nezabudol, Áno, verím v Boha
Vidim ze krestania este nastastie nevymreli......