Krajinky - ma napadá širokouhlý, prípadne teleobjektív
Vtáctvo - telebojektív ako vyšitý
Portréty.. no.. ak by mal dáky teleobjektív napr. od 18, a dobrú sveteľnosť.. možno by to šlo, to ti neviem asi moc poradiť. Tam sú už skôr tie portrétové..
Ale s teleobjektívom sa dobre fotia aj close up a podobne, robí to veľmi dobrý bookeh
Tak ale portrety to neviem , podla toho ci len tak raz za cas alebo chces ich fotit viacej aktivne. Ked hej tam radsej 85mm, to zas nemas na vtactvo ..no to je ten problem zrkadloviek ze sa hodi viac objektivov a tazko povedat co je pre teba vhodne...
Ale ked uz aj tie portrety aj priroda zober si ten tamron 18-270
Portréty - sklo s dobrou kresbou a svetelnosťou, skvelá voľna je 85 na 1.7 alebo 2.8 ale to sú drahšie objektívy zvyčajne, kludne ale aj nejakú 35/50 na 1.7, najlepšie je vždy ale skúsiť a vtáctvo, to ti bude aj 300 málo pokiaľ sa nedostaneš dosť blízko ale myslím ,že to bude ten minimálny základ pri tých 300 sa už toľko s clonou babrať nemusíš, spoľahlivo ti rozostrí pozadie aj pri nejakých 5.6 clone čo býva tak zvyčajne pri tej dĺžke ohniska
@tenario a aku mas prosim ta skusenost s tamronom? ta 18-270 sa mi celkom pozdava, len s tamronom som fakt este nerobila. No v poslednej dobe porterujem castejsie ale zase ide jar a leto a potrebujem to viac na vtactvo. Asi by som mala kradnut
@handy nepozeraj na to ze je to tamron, minule som v casopise myslim ze to bola ceskoslovenska fotografia cital recenziu a pisali ze to je velmi dobry vsestranny objektiv..Ale tak neviem na to vtactvo ,podla toho aku kvalitu od fotky pozadujes ..ked spravis vyrezy hm hm
@tenario oo ale tie fotky su uplne super, velmi rozkosne vtacatko s Lumbricus terestris v zobaciku zrejme budem potrebovat co najlepsiu kvalitu...chcem fakt pekne detaily, co bude zrejme financne narocne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Vtáctvo - telebojektív ako vyšitý
Portréty.. no.. ak by mal dáky teleobjektív napr. od 18, a dobrú sveteľnosť.. možno by to šlo, to ti neviem asi moc poradiť. Tam sú už skôr tie portrétové..
Ale s teleobjektívom sa dobre fotia aj close up a podobne, robí to veľmi dobrý bookeh
alebo sa poohliadni na bazároch po
» www.alza.sk/tamron-af-18-27...
lepšiu sveteľnosť s tvojim rozpočtom...
» www.megafoto.sk/Tamron/70-300mm...
alebo Nikon to uz zalezi od financii. Alebo ako aj @2 hovori dost vsestranny 18-270mm ...
Ja osobne mam Tamron 70-300
Ale ked uz aj tie portrety aj priroda zober si ten tamron 18-270
» www.bazos.sk/search.php?hled...