Zdravím. Chcem sa opýtať skúsenejších ľudí ako najlepšie nastaviť DSLR (Nikon D3100) na točenie videí automobilového charakteru. Niečo na tento spôsob. Bud to bude tocene za zapadu slnka cize mäkke svetlo alebo v noci cize ak budem musiet upravovat aj med
"Bud to bude tocene za zapadu slnka cize mäkke svetlo alebo v noci"
tuna si skoncil.video po tme s aps-c zrkadlovkou je trest bozi. ja uz som to parkrat skusal (nikon d7100) a nejde to. na vsetky tmave sceny som si musel od kamosa poziciavat canon 5d mk ii.
jj tieto nocne zalezitosti ak nemas nasvietene tak nenatocis... dalsia vec, 24 fps urcite nie... ostatne veci su dost subjektivne myslim... ono ten coloring sa da doriesit aj v softveri nejakom potom (magic bullet looks sa mi celkom osvecil su tam presety, je to prijemne uzivatelsky a da sa tam aj doladovat este v tych presetoch), a co sa tyka casu a isa a clony to tiez zalezi od tvojho pocitu, ci chces mat vacsiu alebo mensiu hlbku pola
jednotné nastavenie neexistuje, to si musíš ošefovať sám za tmy toho z D3100 moc asi nevytiahneš, najlepšie výsledky majú skôr FF nikony alebo c 6D, MK III
@notme Aj ja som uz skusal a skoncilo to tak ze ISO 1600, velky šum a na hovno kvalita. Tak preto sa pýtam ci niesu nejake finty ale asi nie. CIZE SCENY V NOCI SA RUSIA
@motorbreath Cize radsej odporucas 720p 30fps a cas 1/30 alebo 1/60?? Ktory cas bude lepsi nehovoriac o svetle. Diki za nazov softwaru skusim a uvidime.
@majky538 Ja viem ze z D3100 vela nevytiahnem ani pri fotkach nie to este pri videu so zakladnym polo-pokazenym objektivom. No na lepsi nemam a poziciavat si od niekoho s tym ze este neviem ci to video bude ukazatelne na internete sa mi nechce. Tak preto zatial chcem len vyskusat na mojom a dostat z neho maximum.
A este jedna otazka co sa tyka nastavenia objektívu. JE LEPŠIE POUZIT 18mm alebo 35mm nech to vyzera k svetu? (na zakladnom objektive 18-55mm len ako som povedal uz je dojedrbany )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
tuna si skoncil.video po tme s aps-c zrkadlovkou je trest bozi. ja uz som to parkrat skusal (nikon d7100) a nejde to. na vsetky tmave sceny som si musel od kamosa poziciavat canon 5d mk ii.
@motorbreath Cize radsej odporucas 720p 30fps a cas 1/30 alebo 1/60?? Ktory cas bude lepsi nehovoriac o svetle. Diki za nazov softwaru skusim a uvidime.
@majky538 Ja viem ze z D3100 vela nevytiahnem ani pri fotkach nie to este pri videu so zakladnym polo-pokazenym objektivom. No na lepsi nemam a poziciavat si od niekoho s tym ze este neviem ci to video bude ukazatelne na internete sa mi nechce. Tak preto zatial chcem len vyskusat na mojom a dostat z neho maximum.
A este jedna otazka co sa tyka nastavenia objektívu. JE LEPŠIE POUZIT 18mm alebo 35mm nech to vyzera k svetu? (na zakladnom objektive 18-55mm len ako som povedal uz je dojedrbany )
veľa ľudí začínalo s obyčajnou technikou, starými kamerami, teraz čo sú zrkadlovky to je top oproti tomu a išlo to