@everly no to by sa este dalo odpravedlnit ale pokial mas 18, tak toto by si vediet mohla
fuu, teraz som si uvedomila, ze mam len o rok menej a aj tak by som sa isla spytat mamy, ci mam nieco aj robit s tou vyskou, alebo ratat cisto tu kineticku bez vysky cize nic nic, zijme dalej
@everly Tá výška by teoreticky podľa zadania nemala hrať žiadnu úlohu a mala by tam byť na pomýlenie človeka (nám to tak dávajú do písomky ) Takže, ja som to vypočítala tak, že som si rýchlosť premenila na 10 m/s... čiže to vypočítaš ako Ek= mv na druhú/2.. to je Ek=100x100/2.. takže to je 5000 J Aspoň si teda myslím.. My sme to tiež preberali nedávno a ja by som to určite vypočítala takto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
inak ja neviem
kineticka energia ma vzorec Ek = 1/2 * mv^2
ale ta vyska ma tam kus serie, jedine ze by to bolo spojene s potencialnou, to je Ep = m*g*h
ale cisto teoreticky, ked sa pytas na kineticku, tak by to mal byt ten prvy vzorec, ci?
lenze naco je tam potom ta vyska -.-.-.-
a celkova energia E = Ek + Ep, lenze ty sa nepytas na celkovu, ale na kineticku, ach jaj
velke mozgy birdzu, prijdite ma usmernit
chcela som sa nevyjadrit, ale ked som uz reagovala na @1 , tak sa patrilo aj nieco k teme, nech nie som rovnaky idiot, ako je @1
a btw. zakladatelka, daj si pravy vek
fuu, teraz som si uvedomila, ze mam len o rok menej a aj tak by som sa isla spytat mamy, ci mam nieco aj robit s tou vyskou, alebo ratat cisto tu kineticku bez vysky cize nic nic, zijme dalej
@hoperpohroma no ja fyziku už nemám a už ju nikdy neuvidím takže ...