veľmi o nej nepočuť, takže asi nerobí problémy, takže nemám s ňou ani ja problém. u nás majú tuším pár obchodov, celkom sa držia.
jo a povráva sa že jedia psi, ale s tým problém ja nemám, takže ok. určite lepšie ako das500tis. spoluobčanov inej menšiny, tí tiež jedia psi, ale s nimi problém resp. problémy mám, a psím gulášom to tiež nebude (ibaže by bol pes kradnutý)
Ja mám pocit, že u nás v SR sa delia na dve skupiny:
- jedna sú vzdelaní, perfektne ovládajú slovenčinu a sú dobre finančne zabezpečení, prevažne podnikajú. Často sú to takí, čo sú tu už dve generácie a majú tu vypestované zázemie. Niekoľko rovesníkov z takýchto rodín poznám a sú to úžasní ľudia.
- druhá skupina sú väčšinou takí, čo nemajú vzdelanie, nejde im jazyk. Títo predávajú papuče na tržnici, robia v kuchyni atď.. Niektorí sa venujú nelegálnej činnosti, prevažne pestovanie marihuany je také "vietnamské"
Toto je len môj subjektívny pohľad. Vietnamskej komunite v SR málokto rozumie, lebo oni sa veľmi verejne neprezentujú.
Ja ich považujem za prínos pre Slovensko.
@ps102 Hm, o tom že pestujú marihuanu vietnamci som ešte nepočula... to naozaj?
Ale vnímam to rovnako ako ps102 ... Dva druhy - jedny inteligentní, ktorí tu sú už viac generácií a sú múdrí... a potom druhí, ktorí robia v reštauráciach, na tržniciach a ženy sú nechtové dizajnérky Ale nevadia mi ani jedny.
@paulieevans
To zvykne prebiehať tak, že vo Vietname nájde gang nejakého zúfalého chlapíka, ktorému nasľubujú prácu v Európe.
Potom keď sa sem dostane a získa papiere, tak ho strčia do starého dedinského domu, kde na povale pestuje trávu.
Potom vidíš v novinách veci ako " v dedine XY si všimli, že dom, v ktorom zriedkavo videli muža ázijského pôvodu, má extrémne vysokú spotrebu elektrickej energie, ktorú ako sa zistilo, odoberal načierno. Domová prehliadka vykonaná políciou odhalila 1878545 rastlín marihuany, z ktorých by sa dalo vyrobiť 546541354867748546513 jednorázových dávok ..."
poznam minimalne styri rodiny, v ktorych deti nie su nevzdelane opice ako sa predpoklada od setkych vn co su na mileticke, ale robia v bistre/obchode s oblecenim/restauracii alebo v akomkolvek rodinnom podniku a nie lebo by k tomu boli nuteni. maju silno zakorenene, ze musia byt stale tam pre ich rodicov a ja som teda bola dost velakrat dojata z ich rodic-dieta vztahov no ale len to som chcela povedat vlastne, ze to nie je take easy, bud "pracoviti a mudri a maju dobre zazemie" alebo "nevzdelani a nevedia jazyk a jedia psov a predavaju smradlave saty", jeden chlapec co poznam napriklad pracuje u svojich rodicov v bistre a velmi by sa chcel socializovat a zlepsovat sa v slovencine, ale nejde to, pretoze nonstop maka a ma v sebe ten pud "byt tam pre rodicov 24/7" ale pritom je hrozne mily a velmi mudry, niektori makaju lebo sa im tu nepaci a chcu si nasetrit na letenku a zacat zivot vo vietname (hm) a niektori makaju aby sa vedeli osamostatnit a poslat do vn svojich rodicov (vo vela pripadoch je tu ta prva gen. nestastna). a su prinosom samozrejme inak by som nemala nikdy prve zahriatie srdca exotickym vn mladikom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
jo a povráva sa že jedia psi, ale s tým problém ja nemám, takže ok. určite lepšie ako das500tis. spoluobčanov inej menšiny, tí tiež jedia psi, ale s nimi problém resp. problémy mám, a psím gulášom to tiež nebude (ibaže by bol pes kradnutý)
- jedna sú vzdelaní, perfektne ovládajú slovenčinu a sú dobre finančne zabezpečení, prevažne podnikajú. Často sú to takí, čo sú tu už dve generácie a majú tu vypestované zázemie. Niekoľko rovesníkov z takýchto rodín poznám a sú to úžasní ľudia.
- druhá skupina sú väčšinou takí, čo nemajú vzdelanie, nejde im jazyk. Títo predávajú papuče na tržnici, robia v kuchyni atď.. Niektorí sa venujú nelegálnej činnosti, prevažne pestovanie marihuany je také "vietnamské"
Toto je len môj subjektívny pohľad. Vietnamskej komunite v SR málokto rozumie, lebo oni sa veľmi verejne neprezentujú.
Ja ich považujem za prínos pre Slovensko.
Ale vnímam to rovnako ako ps102 ... Dva druhy - jedny inteligentní, ktorí tu sú už viac generácií a sú múdrí... a potom druhí, ktorí robia v reštauráciach, na tržniciach a ženy sú nechtové dizajnérky Ale nevadia mi ani jedny.
To zvykne prebiehať tak, že vo Vietname nájde gang nejakého zúfalého chlapíka, ktorému nasľubujú prácu v Európe.
Potom keď sa sem dostane a získa papiere, tak ho strčia do starého dedinského domu, kde na povale pestuje trávu.
Potom vidíš v novinách veci ako " v dedine XY si všimli, že dom, v ktorom zriedkavo videli muža ázijského pôvodu, má extrémne vysokú spotrebu elektrickej energie, ktorú ako sa zistilo, odoberal načierno. Domová prehliadka vykonaná políciou odhalila 1878545 rastlín marihuany, z ktorých by sa dalo vyrobiť 546541354867748546513 jednorázových dávok ..."