väčšinou dostanem peniaze, keď idem vonku a potrebujem...takže niekedy je to za mesiac aj viac ako 100€ to napr. cez prázdniny, keď sú výlety a tak a niekedy mi stačí aj 20€ to keď len sem tam skočím s kamoškami na kávu
tolko kolko si zarobím
momentálne na intráku som dotovaná menšou čiastou kt. míňam hlavne na výrobu jedla... ale idem pracovať a budem sa snažiť nebyť závislá ani na tejto čiastke a aj platiť si intrák sama
Nemam vreckove a paci sa mi to ak treba a chcem rozumnu vec tak dostanem podporu ale aspon nerozhadzujem love na sprostosti jedine ze si ich sam zarobim.
Nikdy som nedostával vreckové...niekedy závidím spolužiakom že idú do bufetu a všetko to tak vykúpia Ale v podstate keď nad tým tak uvažujem, som rád, míňal by som to len na sladkosti a tých žeriem aj bez toho moc..
bolo to asi 40 eur na mesiac, ale mala som si z toho platiť obedy v škole a autobus...takže som si zväčša nekupovala obedy
teraz nemám vreckové, ale naši mi platia všetky náklady, čo je celkom dosť.
@semhamforas áno ? No bolo by mi to hlúpe v prípade,že celé dni sedím na riti a kukám sa von okienkom. Lenže keď študuješ medicínsky zameraný odbor napríklad tak sa môžeš aj dosrať a nezarobíš si na celé živobytie.
A o štipendiách mi nič nehovor. Toto fakt milujem,keď nikto iný nie je v mojej koži,ale vie lepšie...
rodicia mi platia vydavky spojene so studiom, co naozaj nie je malo... :/
@semhamforas na mojej skole mame napriklad oficialne zakazane pracovat pocas semestra no ale na druhej strane, je pravda, ze staze cez prazdniny silno podporuju a buduci rok uz tuto moznost planujem vyuzit aj ja, nech neberiem tolko od rodicov..
mám tolko kolko potrebujem ale to neznamená, že by som nejak rozhadzovala. a popri to si ešte niečo aj zarobím ale to nie je vela. a ani moji rodičia nechcú aby som vela pracovala. radšej nech sa venujem škole ,učeniu ďalších vecí a športu ako by som mala niekde dlho pracovať. a hlavne keď tá práca nesúvisí s ničím čo študujem
@semhamforas z casti s tebou suhlasim ale zas napriklad kamarat studuje chemiu a teda aspon minuly rok mal s vynimkou piatka plny rozvrh od rana do vecera cize ono to zas nie je take jednoduche....
ja som vreckové dostával fakt ojedinele, väčšinou som behom týždňa rodičom kde-tu ukradol nejaký ten peniaz, nech mám.. oni si ich inak míňali na čosi úplne iné, ani ich netrápilo, keby som skapal od hladu alebo tak...
mesačne dostávam vreckové 100€ na účet, áno je to absurdné, ale som najšetrnejší človek z planéty asi, ktorý ich plytvá len na užitočnosti (školné potreby, športové aktivity...) a nehazarduje s nimi ako väčšina + som istý čas brigádoval, takže aj z toho mi ostalo dosť peňazí.
vsetko si platim sama od 16 tich (strava, mačka, internet, mobil, oblecenie, prispievam na byt atd...) pred tym brigady alebo som si usetrila z vianoc, narodenin ... co som dostala , vreckove som nedostavala ani nepytala
Cez leto pracujem za hranicami čo mi poskytne pekné pokrytie nákladov na stravu, nové veci a školu + cez víkendy pracujem v robote, takže nepotrebujem zaťažovať moju matku, ktorá z učiteľského platu veľa neporobí, k tomu ešte otec alimenty fláka. Tak sa snažím čo najmenej zaťažiť moju rodinu a spolieham sa skôr sám na seba, čo mi dodáva lepší pocit samostatnosti
doteraz som mávala 20 € na mesiac kym som bola na strednej a teraz na vš dostavam v podstate cele vyživne od otca plus mama ked mi niečo dá.. a teraz sa bližia moje narodky a ptm vianoce takže si vyžijem ... a ešte štipko skusim vybaviť
keď niečo potrebujem tak si skúsim ušetriť aj z toho mála prípadne si vypýtam a väčšinou mi dajú je mi to ale dosť blbé stále od nich pýtať, takže som celkom celkom šetrný človiečik
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
momentálne na intráku som dotovaná menšou čiastou kt. míňam hlavne na výrobu jedla... ale idem pracovať a budem sa snažiť nebyť závislá ani na tejto čiastke a aj platiť si intrák sama
@1 toto stvorenie by som nechcel financovať 20 eur, sem tam na kavu
Momentálne na priváte okrem nájomného tristo eur.
nikdy som nemala vreckové, len to čo som si zarobila...
teraz nemám vreckové, ale naši mi platia všetky náklady, čo je celkom dosť.
Niekedy mi dajú peníze.
A o štipendiách mi nič nehovor. Toto fakt milujem,keď nikto iný nie je v mojej koži,ale vie lepšie...
@semhamforas na mojej skole mame napriklad oficialne zakazane pracovat pocas semestra no ale na druhej strane, je pravda, ze staze cez prazdniny silno podporuju a buduci rok uz tuto moznost planujem vyuzit aj ja, nech neberiem tolko od rodicov..
To bolo pre istotu povedané,lebo sú aj prospechové.
práveže si myslím, že keď má decko obmedzené vreckové tak samo zváži čo si kúpi, nie že potrebujem toto a toto a všetko dostanem
ja si solídne šetrím, rozhodol som sa že si kúpim foto výbavu do 2000 e a už mám spolu za brigády vyše 100 eur za mesiac
-niekto povie nič moc ale pre mňa je to úplne super xD
ja chodím na sš a stíham aj pracovať normálne v 3 zmennej prevádzke aj chodiť do školy
a myslím že som si vybral super
respektive, mam take vreckove kolko si sama zarobim..
Pomedzi to mám ešte 20-30 € týždenne na nezmysly, čo sa mi zapáčia...
Plus mám nejaké svoje peniaze, ktoré som zarobila
keď niečo potrebujem tak si skúsim ušetriť aj z toho mála prípadne si vypýtam a väčšinou mi dajú je mi to ale dosť blbé stále od nich pýtať, takže som celkom celkom šetrný človiečik