ježiši, to vám fakt stále tlačia do hlavy, že so zlými známkami sa nedostanete na VŠ? výška nie je o známkach. stredná a vysoká sú dosť rozdielne, okrem toho stredoškolské známky nie vždy o niečom vôbec vypovedajú. (poznám ľudí, čo mali na našej "výberovej elitnej škole" takmer samé jednotky a teraz sú v banskej na VŠ (inam ich nevzali) , čo osobne za úspech nepovažujem... ja som mala aj 4ky, pretože to, čo som vedela, že potrebovať nebudem, som nepokladala za dôležité natoľko, aby som nad tým strácala čas. a na prijímačkách som nebola horšie ako v prvej 5ke. )
prečo chcete ist vsetci na VŠ ? Stači certifikat Cisco CCNA alebo CCNP a možem VŠ zvysoka okašlat podla mna je to zbytočný čas tam chodiť len kvôli tomu že budem mať pre menom titul
@linuxacik o akych certifikatoch je rec? pretoze pokial nevies programovat alebo nejdes do techniky tak sa dnes uz bez vysky mam pocit ze nepohnes. vsade to chcu.
ja na VŠ nie som kvôli titulu. jednoducho chcem študovať, naša univerzita má úžasnú knižnicu, skvelých prednášajúcich a výborné možnosti. hoci chcem mať doktorát, ale to len preto, aby som mohla prednášať a venovať sa svojmu výskumu. nie každý ide na VŠ prvoplánovo, lebo sa to vraj "musí"
som na pravnickej fakulte a pritom stvorky boli u mne bezna prax. asi preto, ze nevypovedali o mojej debilite. znamky na vyske uz nikoho nezaujimaju, pokial teda nie su samotnym predmetom prijimacieho konania.
no.. niekde, je vyhoda, ked mas same jednotky.. mas tym padom dobry priemer a na niektorych skolach dostavas body za priemer.. kebyze mam lepsie znamky /a to som mala maximalne 3 trojky kazdy rok/ tak som mozno niekde inde...
poviem priklad: spravila som test lepsie ako niekto, kto bol o 20miest vyssie, lenze ten chuj, mal body za znamky... takze niekedy to pomoze..
a strasne na to hromzim.. lebo znamky zo strednej su uplne o nicom!!!!
vsetko zalezi od prijimacieho konania...niekde ti znamky pomozu a niekde vobec
ja som mal na strednej vzdy skoro same jednotky, zmaturoval som na jednotky a percentily som pod 90 % ani nemal...dal som si prihlasku na UK tlmocnictvo a prekladatelstvo anglina - rustina...brali iba 10 ludi a skoncil som 11. ... a to kvoli tomu, lebo som na strednej nemal rustinu, cize aj keby som chcel nemohol som z nej maturovat a za maturu z oboch jazykov bolo po 100 bodov...cize oproti inym som automaticky stratil 100 bodov...ten co bol predo mnou mal iba o 8 bodov viac, co je z celkovych 800 bodov iba 1 stotina a je prijaty...a kto vie? mozno mal na strednej aj stvorky a mozno nevie po rusky ani tak ako ja...dolezite je, ze z nej mal maturu a to mu dalo 100 bodov...zivot je svina
@linuxacik Cisco skusky ma momentalne kazdy looser z technicky zameranej strednej skoly, a mame ich denne na pohovore 3-4... toto ficalo pred piatimi rokmi spolu s Oxfordskymi skuskami...
@jeko pre mňa je "bifľa" pomenovanie pre človeka, ktorý sa učí, aj keď nevie prečo, len preto, aby mal dobré známky, ale hovno sa rozumie tomu, čo sa učí. a to je na hony odo mňa
@bluepanter na právnické "zväčša len" cez prachy? to odkiaľ máš takú peknú informáciu? ja nepopieram, že korupcia existuje a expanduje, ale zas, netreba to preháňať
@bluepanter mám dve kamarátky na právnickej fakulte, ani jedna z nich nepochádza z finančne expandujúcej rodiny, dokonca žiadna z nich nemá známeho právnika. a jedna je pokladaná za jednu z najlepších v ročníku. niekto je šikovný a niekto je blbý s bohatým oteckom. som rada, že som to prvé. lebo otecko tu nebude vždy.
No...podla mna dostať sa na VŠ môžeš aj keď nemáš dobré známky na strednej...myslím že veľa ľudí si myslí že keď sa dostane na VŠ tak je všetko v suchu a majú to za sebou- ale počula som už od viacerých, že na VŠ zobrali kopu ľudí, všetci boli z toho vytešení a potom hneď na prvej/druhej skúške takmer polovica vyletela...(školy pobrali žiakov zrejme aby dostali od štátu peniaze za každého žiaka ktorého vzali a potom tam nechali už len tých ktorí naozaj mali predpoklady) . Myslím si že na prijímačky sa môže naučiť aj niekto kto patril medzi horších žiakov ale udržať sa na škole je pre neho potom už o dačo ťažšie keďže nebol pred tým zvyknutý sa poriadne učiť a rád sa na niečo vykašľal... Ale nedá sa o tom všeobecne hovoriť lebo sú rôzne vysoké školy na rôznej úrovni a rôznymi požiadavkami takže je to relatívne
podla mna ako kam...na niektore VS beru len podla vysvedceni zo SŠ...takze tam asi tie znamky treba...=D Ale vela krat te znamky skutocne vedomosti nevyjadruju takze ak spravis/spravila si skusky dobre tak preco nie
no a mna zobrali na výšku a to som mal skoro na každom koncoročnom vysvečku po jednej štvorke a dobre je sice školu si nevybereš ako ja som tam de som a ked hovorím kde chodím tak len za hlavu chytia ale stale mám také znamky aj na výške
no ja este len pojdem na vysku a moje znamky su na tyku xD...ta sa tesim ze ma nezoberu xD...budem kazdy den na sracky..hah zartujem dufam ze prejdem xD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ach jáj.
ja na VŠ nie som kvôli titulu. jednoducho chcem študovať, naša univerzita má úžasnú knižnicu, skvelých prednášajúcich a výborné možnosti. hoci chcem mať doktorát, ale to len preto, aby som mohla prednášať a venovať sa svojmu výskumu. nie každý ide na VŠ prvoplánovo, lebo sa to vraj "musí"
poviem priklad: spravila som test lepsie ako niekto, kto bol o 20miest vyssie, lenze ten chuj, mal body za znamky... takze niekedy to pomoze..
a strasne na to hromzim.. lebo znamky zo strednej su uplne o nicom!!!!
ja som mal na strednej vzdy skoro same jednotky, zmaturoval som na jednotky a percentily som pod 90 % ani nemal...dal som si prihlasku na UK tlmocnictvo a prekladatelstvo anglina - rustina...brali iba 10 ludi a skoncil som 11. ... a to kvoli tomu, lebo som na strednej nemal rustinu, cize aj keby som chcel nemohol som z nej maturovat a za maturu z oboch jazykov bolo po 100 bodov...cize oproti inym som automaticky stratil 100 bodov...ten co bol predo mnou mal iba o 8 bodov viac, co je z celkovych 800 bodov iba 1 stotina a je prijaty...a kto vie? mozno mal na strednej aj stvorky a mozno nevie po rusky ani tak ako ja...dolezite je, ze z nej mal maturu a to mu dalo 100 bodov...zivot je svina
@grietuscha nevravím, že všetci sú tam cez prachy, ale vravím, že keď je synak/dcérenka pomalší, tak sa tam môže aj tak dostať .