poznám zopár ľudí na VŠMU... treba talent, známosti, najlepšie nebyť z východu a kopec šťastia. Asi tak... netreba mať veľké oči a určite treba mať zadné dvierka a nespoliehať sa...
btw. kašlite na odbor herectvo, na bábkoherectvo je ľahšie sa dostať a je to to isté + vedomosti o bábkach navyše. (a zabudnite na ňuňuňu debilné maňušky, nie je to o tom! )
@som123@synekdocha je to proste fakt... nevravim, ze vychodniari nemaju vobec sancu (osobne poznam viacerych co tam studuju), ale v ociach VSMU je vychod podcenovany a povazovany za 100 rokov za opicami (co je ciastocne aj pravda, co sa stylu hrania tyka, nakolko na vychode nie je nic poriadne - okrem MS ŠDKE a MS DJZ PO).
@seagull1 ehm vôbec nemám pocit, že by tam bol východ podceňovaný, a tých blavákov a ľudí zo západu tam fakt nie až toľko...dokonca ani na herectve
a pre boha, prečo by mal hrávať niekto rovno v štátnom divadle, keď chce ísť herectvo ešte len študovať? a ak by mal vymakaný štýl (i keď, neviem presne o čom hovoríš, keď hovoríš o "štýle herectva") načo by šiel vôbec študovať?
@seagull1 píšeš o tom čo si ty myslíš, keď ťa ako východniara nepriali, alebo ti to povedal kamarát, ktorý si inak nevedel vysvetliť svoje zlyhanie?
lebo to je trochu odveci posudzovať, čo si myslí porota...proste celé čo si napísal mi príde ako totálny mindfuck, sama poznám ľudí z východu, ktorí tam študujú a nie sú výnimkou
posudzujú podľa toho aké ma schopnosti a nie odkiaľ pochádza
nechapem ako mozes vobec len vyslovit takuto hlupost ... preco by mal byt clovek z vychodu, severu, juhu alebo neviem odkial len nie z okolia BA menej talentovany ? pokial viem tak to kam ta vezmu na VS nie je o tom odkial si, ved to s tym nema nic spolocne !
@jillie pozor, ja som nikdy nepovedal, a ani si to nemyslim, ze my, vychodniari, sme menej talentovany (dokonca si myslim ze su najviac . Ale tu ide o ten pristup
@som123 je to proste fakt. Nevravim, ze vychodnar sa tam nedostane, sak osobne poznam niekolkych co tam studuju a su skveli. Okrem toho by som neplietol to, ze ma tam neprijali. Je to pravda, ale neprijali ma z objektivnych pricin a sam priznavam, ze som na to nemal, na co som sa hlasil. No prijali moju divadelnu "dvojicku", skveleho partaka a kamarata...
@frasty Je to vlastne tak, ako som počul lebo poznám odtiaľ ľudí, že tam berú priemerných. No priemerní ako priemerní - je už len odvaha ísť na talentovky. Menej berú vraj ľudí ktorí majú konzervatórium - herectvo, pretože tam do teba to herectvo "tlačia". Vyformujú si tam ľudí ako oni chcú pričom veľa z nich tam o sebe začne pochybovať. No vrátim sa k VŠMU. Známky ich nezaujímajú až tak hlavne ten talent. Ako som počul, keď budeš recitovať tak nahlas recituj. A keď hovorím nahlas, tak si to naozaj aj nacvič nahlas lebo som počul aj to že tam po tebe začnú normálne vrieskať že nepočujú. Je dobré im dať najavo že sa nebojíš pričom aj keď sa bojíš oklam sám seba. Neboj sa, v žiadnom prípade. Možno si povieš že mám len 14 a neviem o tom nič, ale to len čo som počul
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale btw.. čo na to treba ?
btw. kašlite na odbor herectvo, na bábkoherectvo je ľahšie sa dostať a je to to isté + vedomosti o bábkach navyše. (a zabudnite na ňuňuňu debilné maňušky, nie je to o tom! )
Do 4.12 bola treba poslať len prihlášku na kurz.
#1 nič extra, výpis známok, životopis a tak no
#4 Napíš mi PM prosím ťa!
@seagull1 ehm vôbec nemám pocit, že by tam bol východ podceňovaný, a tých blavákov a ľudí zo západu tam fakt nie až toľko...dokonca ani na herectve
a pre boha, prečo by mal hrávať niekto rovno v štátnom divadle, keď chce ísť herectvo ešte len študovať? a ak by mal vymakaný štýl (i keď, neviem presne o čom hovoríš, keď hovoríš o "štýle herectva") načo by šiel vôbec študovať?
lebo to je trochu odveci posudzovať, čo si myslí porota...proste celé čo si napísal mi príde ako totálny mindfuck, sama poznám ľudí z východu, ktorí tam študujú a nie sú výnimkou
posudzujú podľa toho aké ma schopnosti a nie odkiaľ pochádza
@som123 je to proste fakt. Nevravim, ze vychodnar sa tam nedostane, sak osobne poznam niekolkych co tam studuju a su skveli. Okrem toho by som neplietol to, ze ma tam neprijali. Je to pravda, ale neprijali ma z objektivnych pricin a sam priznavam, ze som na to nemal, na co som sa hlasil. No prijali moju divadelnu "dvojicku", skveleho partaka a kamarata...