Ahojte, neviete mi prosím vás poradiť nejakú/-é knihu/-y potrebné na písomnú prípravu na prijímačky ? Niečo vo forme otázok, príp. testov, či všeobecný prehľad. Niektoré školy na to majú konkrétne učebnice, neviem ako to je s VŠMU a na internete som nič t
Skor sa viac zameraj na talentovky, nez na testy.. na testy az tak neprihliadaju.. treba prejst tymi kolami..
ale vlastne nenapisala si odbor.. lebo pod divadelnu fakultu patri aj herectvo (tam su dolezite talentovky) ale aj napriklad divadelny manazment a tam su len testy, ak si dobre pamatam
@dumbledore tak tak, tento rok už boli, takže opäť o rok
@simka1311 ja som vlastne teraz zmaturovala, prihlášku som si nedávala nikam, pretože som hneď odišla do zahraničia, ale o rok by som to chcela skúsiť, buď všmu alebo všvu.
Herectvo alebo divadelné štúdiá, vlastne myslím, že ku každému odboru tam majú spomenutý ten všeobecný prehľad, divadlá a pod. Ja som chodila na OA, teda ... keďže by som chcela ísť na umeleckú školu, tak ako taký prehľad mám, určite mi to nie je cudzie, ale všetko to je iba také z vlastného záujmu, tak preto sa pýtam na tie knihy alebo niečo čo by mi pomohlo priamo na prijímačky.
Ano ale ako vravim, talentovky su dolezitejsie... ked spravis testy na plny pocet bodov a nespravis talentovky, tak ti je ten test na nic
ja som sa na test (sice nie na VSMU ale to je podobne) ani poriadne neucila... pozrela som si nieco, ale neprehanala som to..a vobec to nevadilo, lebo tam boli uplne primitivne veci (vymenovat hercov, divadla, muzikaly, opery, skladatelov... nic tazke)
@yoshtixiang ale toto mas vseobecny kulturny prehlad
@destroyed ale teraz rozmyslam ze to co som ti pisal bolo na filmovej,na divadelnej som toho mal strasne vela, na logiku ze tehla a pol je kolko a taketo,mal som tam aj jazyky,naviac som si dal na nemcinu, ale na pohovoroch som sa pochytil s jednou starou... potom som si uvedomil,ze som rad ze som tam nespravil lebo keby ma tam mala ucit taka stara vrazda a nemam nic z toho odboru len titul tak je ti zbytocne
@simka1311 co z toho ze hodnotit filmy som vedel na tolko ze na takej urovni boli aj ti co boli prijati ale historiu som vobec nevedel?
@destroyed aj ja som pochopil az po skuskach ze ak sa tam chcem dostat tak sa musim dlhodobo ucit tie historie a az ked sa tam dostanes/nedostanes zistis ze ta skola ti je na nic da ti akurat titul umelca ale za to ze sa s tym neuplatnis to nestojí
@yoshtixiang ja nie som moc zástancom toho, že idem na VŠ aby som mala titul a vzhľadom na obchodnú-môj životný omyl by som hlavne konečne chcela študovať niečo čo ma baví, ale tak je mi jasné, že to nie je len tak. Takže uvidíme čo z toho bude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Skor sa viac zameraj na talentovky, nez na testy.. na testy az tak neprihliadaju.. treba prejst tymi kolami..
ale vlastne nenapisala si odbor.. lebo pod divadelnu fakultu patri aj herectvo (tam su dolezite talentovky) ale aj napriklad divadelny manazment a tam su len testy, ak si dobre pamatam
@simka1311 ja som vlastne teraz zmaturovala, prihlášku som si nedávala nikam, pretože som hneď odišla do zahraničia, ale o rok by som to chcela skúsiť, buď všmu alebo všvu.
Herectvo alebo divadelné štúdiá, vlastne myslím, že ku každému odboru tam majú spomenutý ten všeobecný prehľad, divadlá a pod. Ja som chodila na OA, teda ... keďže by som chcela ísť na umeleckú školu, tak ako taký prehľad mám, určite mi to nie je cudzie, ale všetko to je iba také z vlastného záujmu, tak preto sa pýtam na tie knihy alebo niečo čo by mi pomohlo priamo na prijímačky.
@borovy hmm osobná skúsenosť? :/ Ja totižto neviem kam inam sa podejem, ak nie na niečo s podobným zameraním.
ja som sa na test (sice nie na VSMU ale to je podobne) ani poriadne neucila... pozrela som si nieco, ale neprehanala som to..a vobec to nevadilo, lebo tam boli uplne primitivne veci (vymenovat hercov, divadla, muzikaly, opery, skladatelov... nic tazke)
@yoshtixiang ale toto mas vseobecny kulturny prehlad
@simka1311 co z toho ze hodnotit filmy som vedel na tolko ze na takej urovni boli aj ti co boli prijati ale historiu som vobec nevedel?
@dumbledore to by bolo super, ak ťa to nebude otravovať, ďakujem veľmi pekne