potrebovala by som kontakt na niekoho, kto v brne na stavebnej fakulte VUT studuje ciastocne (tj. niektore predmety) po anglicky. Narocnost a vsetko okolo toho... planujem tam teraz nastupit do prveho rocnika a chcela by som nieco take skusi
@pstrosica najskôr musím vykríknuť JEEEEEEEEEEJ, lebo máš na profilovke Meg to je z c&c,však?
ok, no, ja na VUT nie som, som na Masaryčke. a nemám predmety, že priamo v angličtine, ale fungujem tak, že väčšinu študijných materiálov po anglicky mám. eseje, kyberpunková literatúra, filmy a tak.
je to z toho dôvodu, že jednoducho nie sú na to preklady do češtiny/slovenčiny.
a tie anglické eseje a podobne tvoria asi tak 80% mojich študijných materiálov. a už som si na zvykla.
zo začiatku to je celkom náročné (a to hovorím ako človek z bilingválneho, hoci som bola na franine), pretože tá odborná esejistická kvetnatá angličtina je niekedy fakt náročná. že sa tak v polke vety zastavím a uvažujem, čo to vlastne má byť a musím čítať od začiatku. ale dostane sa to pod kožu.
nechodím tam, ale myslím, že to zvládneš. my sme mali niektoré prednášky v angličtine (nie celé predmety, ale zopár špeciálnych prednášok), a dalo sa toho chytiť, pochopiť.. študijné materiály máme doteraz v angličtine, za tento semester som mala len jednu jedinú slovenskú štúdiu..
určite to skús, budeš mať neskôr veľmi dobré preferencie práve pre to
keďže mám dvojodborové štúdium a jeden obor mám anglickú filológiu, tam vyučovanie prebieha výlučne v angličtine...
ale asi to bude dosť rozdiel, keďže my tam máme proste odborné pojmy a žvásty z vecí ako fonetika a podobne, proste teoretické kecy o jazyku... na VUT asi bude iná slovná zásoba
ale myslím, že to pôjde v pohode, pokojne to skús, maximálne to bude ccieť trochu cviku aby sa v tom človek zabehol
@2 no o tom, ze je vazne malo tych slovenskych a ceskych materialov som uz pocula....
@3 no robim to hlavne pre ti preferencie a este aj preto, ze ma ta anglina dost bavi a nechcem aby som po piatich rokoch vysla z technickej skoly a vsetky moje anglicke skills v tahu
dakujem vam krasne ludkovia... asi presne toto som potrebovala pocut... taka podpora vazne bodla...
@grietusha samozrejme jarmushove coffee&cigarettes a the white stripes...
u nás na fakulte (FAST VUT) mi príde anglické študium o dosť jednoduchšie, menej odborné, ale na to sa v CV nikto nebude v budúcnosti pýtať skús to, ale závisí od fakulty
mna sa tiez dnes pytali ci by som chcela studovat po anglicky, a vobec neviem ako sa rozhodnut. Nemam potuchy ci by som to zvladla, aka je tam narocnost. Idem z gympla, nepoznam neake odborne terminologie, a este v anglictine?! Ako si sa rozhodla ty? @pstrosica
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ok, no, ja na VUT nie som, som na Masaryčke. a nemám predmety, že priamo v angličtine, ale fungujem tak, že väčšinu študijných materiálov po anglicky mám. eseje, kyberpunková literatúra, filmy a tak.
je to z toho dôvodu, že jednoducho nie sú na to preklady do češtiny/slovenčiny.
a tie anglické eseje a podobne tvoria asi tak 80% mojich študijných materiálov. a už som si na zvykla.
zo začiatku to je celkom náročné (a to hovorím ako človek z bilingválneho, hoci som bola na franine), pretože tá odborná esejistická kvetnatá angličtina je niekedy fakt náročná. že sa tak v polke vety zastavím a uvažujem, čo to vlastne má byť a musím čítať od začiatku. ale dostane sa to pod kožu.
určite to skús, budeš mať neskôr veľmi dobré preferencie práve pre to
ale asi to bude dosť rozdiel, keďže my tam máme proste odborné pojmy a žvásty z vecí ako fonetika a podobne, proste teoretické kecy o jazyku... na VUT asi bude iná slovná zásoba
ale myslím, že to pôjde v pohode, pokojne to skús, maximálne to bude ccieť trochu cviku aby sa v tom človek zabehol
@3 no robim to hlavne pre ti preferencie a este aj preto, ze ma ta anglina dost bavi a nechcem aby som po piatich rokoch vysla z technickej skoly a vsetky moje anglicke skills v tahu
dakujem vam krasne ludkovia... asi presne toto som potrebovala pocut... taka podpora vazne bodla...
@grietusha samozrejme jarmushove coffee&cigarettes a the white stripes...