obdivujem ich bielučký čistučký design (ako vecí tak aj operačného systému) a niektoré nápady, ale inak si myslím, že je pre ľudí ktorí chcú počítač a nechcú vedieť nič o tom ako funguje, ani trošku o technickej stránke, a medzi nich ja nepatrím, takže by mi nevyhovoval...
pekne ale drahe plus za vsetko sa plati. to nieje ako na pc ze prides do obchodu , kupis hru, prides domou a hras. ee, to musis kupit hru specialne pre mac. plus na zakladnom macu toho vela si nezahras ( ked vobec nieco ) a prehravacoch ( kde kupujes vsetko na itunes) ani nehovorim
@18 v pp ziadne obchod apple nemate tak neviem ocom tocis. skusal som moj zlaty a viem co je to za vec. aj ked teraz neviem co presne mas na mysli ale zrejme si este v ziadnom obchode mac nebol, tak nevies aka je zakladna konfugiracia mac mini. a na tom si skoro nic nezahras. za tu cenu kupim pc kde je milion hier. plus na mac hry ani v obchode moc nemas. k prehravacom- za tu cenu kupim lepsie prehravaceinich znaciek.(napr. sony)
@18 pozrel som si tvoj album. a uz chapem,rodicia ti kupili tak z tym teraz ides machrovat, ze?! prd teda otom vies. aj ked neviem co si mal namysli, ci hry alebo prehravace alebo co. "milujem" rozmaznane deticki zazobanich rodicou, co idu robit "mudrich". to nosis ako dve macki naraz?! aj vonku?! ci len sedis doma za stolom a tukas na pokeci alebo tu?! aha, jeden si dostal na vianoce a druhi za vysvecko a teraz si myslis aki si cool ze mas tak to ta sklamem, najviac si zaplatil za znacku za tu ceny kupim aj ini lepsi notebook. alebo dokonca pc, ktoremu vykonom nesiahaju tvoje maci ani po kotniki a hudba na itunes je zadarmo?! OMFG, dalsi "odbornik"
zopar postrehou:
"hlavní důvod existence iTunes a jeho omezení? Ty produkty pocházejí ze země, kde se hudba nekrade tak, jako u nás, ale kupuje přes iTunes a jiné."
" síce pekné že po nainštalovaní iTunes funguje iPod alt. viPhone bezproblémovo ale je tu nutnosť iTunes inštalovať a to ako vážne nemusím... potrebujem si stiahnuť hudbu kdekoľvek a taktiež si ju kdekoľvek dať do prehrávača bez nutnosti čokoľvek inštalovať takže pri výbere prehrávača bol u mňa iPod hneď odpísaný... "
"zpět k iTunes, pokud si toto (to je slabý výraz) naistalujete do svého PC, tak vás lituji, ani po odinstalaci, takřka zbytečného programu, s mizerným uživateským rozhraním, grafikou a minimem funkcí, se jen těžko zbavíte toho co dokázal napáchat v registru. Co na tom, že už v PC není, v kontextových nabídkách i nadále zůstává a není mu stydno být dokonce na prvních místech. Pokud nevíte jak ho dostat z registru, pak vám nezbývá nic jiného než přeinstalovat celý systém, pokud to ovšem vaše licence a um dovoluje"...
." V iTunes si zakoupíte písničku a zároveň ji hned lze nahrát do iPodu. Na iTunes Store jsou dostupná alba, skladby, filmy, hry pro iPod, vyzváněcí melodie pro iPhone a další. Záměrně jsem zmínil vyzváněcí melodie pro iPhone. V něm nejprve melodie změnit nešla vůbec, ve výsledku se ukázalo, že Apple chce na tom vydělat prostřednictvím iTunes Store, kde se dají zakoupit. Tím pádem uživatel zakoupí melodii a nahraje do iPhone."
No vidím že si riadny mudrc. Píšeš že kúpiš za tú cenu oveľa lepší NB, to máš pravdu, ale môžeš mať na ňom len Win alebo Linux, prípadne iný OS, kdežto Mac OS X beží len na Apple HW, teraz samozrejme nehovorím o tom že niekde na nete možno sú nejaké pokusné verzie aj na PC.
Ty si ale ešte asi nikdy nerobil na OS X, mám skúsenosti aj ním, a musím povedať že ten OS je na oveľa vyššej úrovni ako Win, tam nemáš také veci ako nejaké registre ktoré sa ti po dvoch týždňoch zapracú a už to nerozchodíš.
A platiť za značku? To predsa platíš všade.
Celkovo je Apple trocha niekde inde ako normálny PC.
PS: A k tým hrám ešte, Mac má úplne iné určenie, nie hrať sa tam hry.
@24 hlavne ze jedna z prvych veci co ti povedia v autorizovanom obchode apple je, ze mozes si na mac dat win na win mas milion aplikacii a programou. ovela viac ako na apple. mac os som robil ale asi to bola starsia verzia,nevrawim ze os mac je zle, alebo win nejake skvele(win wista je podla mna super,len nie home!). pozrime sa na ceny...17 000 (necelich) stoji zakladny mac mini. co zatu cenu mas....1,83ghz core 2 duo,1gb ram, iba 80gb disk!, iba combo mechaniku! graficku intel gma950 so 64!!!mb zdielanej pamete!!! . k tomu kalvesnicu musis dokupit(necele 2 tisicki) takisto aj mys(min 1000) plus monitor. ze to je nic moc konfiguracia je snad hned jasne. moznosti rozsirovania su obmedzene aj vdaka 2 rocnej zaruke na autorizovane servisi apple ktore si daju dobre zaplatit jak za pracu tak za menene komponenty. OS NERIES! na pc existuju aj ine OS ako win a linux!!!. takisto ja nesom fanusik pc ale znackovych pocitacou napr. SUN.
platenie za znacku bolo myslene tak , ze za komponenty a rozsirovanie apple si fajne priplatis.
k ps. to je jasne ale tak 16 rocni teeneger nebude predsa robit nejaku vaznu pracu, ale len net-pokec,icq, skype a podobne. sem tam nejaka hudba a obrazky(v hudbe apple no neviem neviem) a mozno sem tam aj nejaka hra(ja hry hram len na konzoly, takze nema starosti z tym ze mi nejaka hra nejde alebo seka,alebo ze nema dost pamete,miesta na hd a podobne veci).
aha, cize si na tom vlastne nerobil, ale je to zle
prepac, ale keby si videl realnu efektivitu, tak ti to nepride zrazu drahe
robim vo webd. studiu a som jediny s apple kompom
ich "namakane" stroje su im prd platne, lebo stale trpis roztriestenost windowsu
je ti na hovno milion programov, ktore nefunguju
@27 tak to si mal napisat skor. ale pre teenegera ako som ja alebo vecsina je apple zbitocny. a zase neber do uvahu doma skladane compy. a aj tak..na to ze je prakticky neomedzene mnozstvo konfiguracii pc je zazrak ze ten win funguje
boh môj dobrý, ten hwoarang či aký to má nick je teda fest "mudrc" až mi smiešno prišlo z neho celý svoj monológ točí okolo mac mini, akokeby to bol jediný applácky počítač a nedá mi ešte raz nepodotknúť, že apple počítače nie sú určené hlavne na hry, jasné, zoženieš aj hry na Mac a napr. vo Viedni som ich videla požehnane veľa to, že na Slovensku horko-ťažko nejakú zoženieš nie je chyba Apple....ale sme na Slovensku predsáááá ak sa chceš hrať tak sa zaši k nejakému windowsu a netáraj nezmysly ja mám MacBook Pro 17 palcový.....presnú konfiguráciu neovládam naspamäť......ale je to najlepší počítač aký som kedy mala a nedám naň dopustiť...tie kraviny o tom, že mp3 ti fungujú len tie, ktoré máš stiahnuté z iTunes a podobné bludy som ani nevnímala, len som sa nad tým pousmiala LEGÁLNA hudba je platená vždy, drahý (ty s tým ťažkým nickom na zapamätanie) a v iTunes ti fungujú aj nelegálne ale to by si musel niekedy skúšať ale chápem, že nie každý sa zaoberá grafikou a na hry, icq a mp3 ti obyčajný neapplácky pc úplne stačí
@33 no ty si fakt "genialne" dievca ti poviem. teraz vsetci budeme chodit cez cele slovensko na nakupi do viedne, hej?! fakt mimo. tak na ten mac book si si urcite v 17 nezarobila. a platit za predrazene veci od apple, tak to nie. radsej si kupim lacnejsi a lepsi comp napriklad od HP. takze netrep tu laskavo nezmysli, ked ti mac kupili rodicia a teraz tu z nim ides machrovat?! ako machrovat z vecami od rodicou je dost ubohe. nemate doma nahodou aj ferrari?! ako totalne mimo dievca. machrovat tu ide...a pise totalne nezmysli. by som chcel vydiet tu grafiku na macu..sa stavym z tebou ze na pc spravim lepsiu. a mam pre teba jednu infosku, u apple veci platis hlavne za znacku, a nie za vykon!!!! do ipodou a inch apple mp3 prehravacou bez itune nedas ani N. fakt "uzasne" apple. ked chces mozem ti tu dalej rozpisat dalsie nevyhodi jednotlivich apple vyrobkou. pocnuc mp3 az po iphone. ale ako si napisala "
.....presnú konfiguráciu neovládam naspamäť......"takze sa nevyznas a len tu machrujes z ntb od rodicou co si dostala na vianoce chod si radsej lakovat nechty a take veci nechaj tym ktori sa aspon trosku vyznaju.
HP ntb-Quad Processor ,8GB DDR3 System Memory ,660GB 5400RPM SATA Dual Hard Drive ,1GB Nvidia GeForce GT 130M - For DDR3 Memory ,18.4" diagonal High Definition HP Ultra BrightView Infinity Display (1920x1080p) ,Blu-Ray +/-R/RW with SuperMulti . cena od $1,299.99.
MAC pro ntb- 17-palcový: 2.66 GHz
Intel Core 2 Duo Intel Core 2 Duo 4GB pamäť DDR3 pevný disk 320gb, NVIDIA GeForce 9400M + 9600M GT s pamäťou 512MB ,8× štrbinová optická mechanika SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW). cena od 2.630,00 €
este staci polozit si otazku, preco apple presiel na intelacke procesory...mnozno to je aj preto aby sa nanich dal spustit windows ostatne...microsoft vydava dost software prave na maci.
book mi nekúpili rodičia milý drahý premilený hwoarang či ako sa to voláš......maximálne mi naň zaistili leasing, zarábam si naň sama a budem ho splácať cca 4 roky......čiže nemachrujem s tým, čo mi kúpili rodičia......to len ty más zrejme nejaké komplexy keď každému vyčítaš to, že mu niečo kúpia rodičia....akokeby ty si bol samostatne zárobkovo činný vo svojich 15 rokoch...dobrý vtip.....ty si kupuj windowsy pre mňa za mňa aj do úmoru.....mne je s tebou absolútne šumafuk ...na ten pokec,hry a icq ti to bohato prebohato stačí......ja nemám počítač na hranie, ja v ňom pracujem a to, kto spraví lepšiu grafiku nezáleží od procesora a podobne ale od schopností a kreativity grafika a v neposlednom rade aj od grafického porgramu, ktorý v konečnom dôsledku záleží od procesora pretože nejaká stará herliga ti photoshop samozrejme neutiahne s Viedňou na mňa nevyskakuj....choĎ si hry nakupovať aj do tramtárie...ja som len povedala, že nie je pravda, že je málo hier na apple pretože vo Viedni som ich videla na milú Jarmilu ale to, že na Slovensku sme zaostalí a je tu nehorázne málo obchodov, kde sa dá niečo také zohnať nie je chyba Applu......a nechápem prečo na mňa hneď útočíš, že som mimo....aj keď samozrejme, nevieš sa brániť inak ako útokom....konverzácia na úrovni bez osočovania...asi by som chcela priveľmi...ale tak ja sa budem k tebe správať rovnako uznávam, že označenie "fest mudrc z ktorého je mi smiešno" som si odpustiť mohla ale v konečnom dôsledku som mala pravdu ja som so svojim počítačom nadmieru spokojná, mám s ním oveľa menej problémov ako s akýmkoľvek windowsom a na moju prácu je ako stvorený...a teba nie je nič do toho odkiaľ ten počítač mám, kto mi ho platí a či mám doma ferrari...NEMÁM FERRARI....nechty si lakovať nejdem pretože ich nalakované mám a ty sa nauč pravopis a potom choď skákať na verejné fóra (btw iTunes mi absolútne vyhovuje, očividne ujovia a tety od Applu vedia načo to stvorili, poistili tým svoju značku...vedia ako sa robí biznis a ja si len zbožne želám aby som aj ja mala raz cit pre niečo takéto) jediná vec ktorá mi vadila bola tá, že mi neprehrávalo filmy s titulkami ale šikovní ujovia a tety to opäť raz vyriešili....tuto tento príspevok je len môj osobný názor, ktorý mi nezoberie ani šikuliak hwoarng ani nikto iný a ja tiež neberiem hwoarangovi jeho názor....ja som sa mu len snažila ukázať, že v niektorých veciach sa mýli..tiež netvrdím, že macy sú to najvýkonnejšie čo život dal ale zase windows? a dokonca vista? ďakujem, neprosím toť vsio
@37 leasing a v 17?! to tasko, na pravne ukony nemas vek!! 18!!!! dalej...apple zatial quad core ntb neponika ani za priplatok. to iste aj bluray ktore proste apple nema v ponuke!!! HD ma maxilalne!! 320gb, ani o mb viac!!! HP ako vydis ma 660gb disk. zadalsie, bez pc firiem a microsoftu, by apple bol uz davno neexistujucou znackou. zadalsie , na cp sa robi grafika do hier a do filmou atad. ( aj ked sa jedna hlavne len o vypomoc). z viednou si uz trapna, ako bi vieden bola pupok europy. pocitace niesu na hry!! ani pc ani apple ani ine!! na hry su konzoly!! . o osocovani a utokoch si riadne prestrelila..ty si zacala prva!!! si precitaj co si pisala na to co som ja pisal!! tak netrep tu hluposti!!!!! ako dalej pises , sama uznavas ze si to trocha prehnala. ale ako citam to co pises i odporuje tak ukazka co si napisala, najprv pises ze "kto spraví lepšiu grafiku nezáleží od procesora a podobne ale od schopností a kreativity grafika " ale hned pokracujes ze "a v neposlednom rade aj od grafického porgramu, ktorý v konečnom dôsledku záleží od procesora pretože nejaká stará herliga ti photoshop samozrejme neutiahne " no nic inac photshop?! aha , takze ini program ani nepoznas no zoprar grafickich programou ti napisem co su na windows - Autodesk 3ds Max,LightWave 3D,Autodesk Softimage,..atad...zvecsa existuju aj vo verziach pre apple. a preco asi presiel apple na intelacke(pc) procesory, taktne pomlcim ( dalsi f dokaz ze bez pc by apple uz davno neexistoval) co sa tika predtym pouzyvanich procesorou(powerpc) tak tie vyrabal IBM, ties pc firma ( teraz ich montuje microsoft do svojich konzol) kde su tie casi, ked sa apple fans, smialy z intelackich procesorou, a pozrime sa dnes dnes sa smeju oni im pripominam, ze bez pc a os od microsoftu, bi siadne duo a quad core dnes nebolo, a tym padom by apple bol uz minulostou.
a kludne si uzivaj itunes, ja si do mp3 dam hudbu kdekolvek a kedikolvek bez nejakeho specialneho programu a icq nepouzivam co znie z tvojho "ale to, že na Slovensku sme zaostalí " fakt smiesne lebo icq nieje vo svete moc, mimo vychodnej europy rozsirene inac ked som vydel tie filmy na tich apple ipodoch, tak som nevedel ci sa smiet alebo plakat otrasne a predrazene. to zvladne aj moje 2 roky stare pda vo vysom rozliseni a kvalite a bez itunes a jeho obmedzeny
joj, vidím, že ty nie si schopný rozumnej konverzácie s tým, že na apple sa nedajú zohnať hry si predsa začal ty, ja som ti to len dovysvetľovala....áno, Viedeň vonkoncom nie je pupok sveta ani európy, to som uviedla len ako príklad, poznám aj iné programy ako photoshop, ten som tiež uviedla len ako príklad, to s tým osočovaním......uznala som, že som s ním mala začať až po tom ako si mi odpovedal....ale teraz si ho už neodpustím lebo vidím ,že s tebou sa inak nedá tak sa musím znižiť na tvoju úroveň.......pre tvoju informáciu, ja icq nepoužívam tiež ale kto tu spomínal icq pár príspevkov vyššie? ani som sa ťa nepýtala čo používaš a ani ma to nezaujíma! rozdrapuj sa tu koľko chceš, opakujem tretí raz, že mne môj macbook vyhovuje na 100% a s nejakým windowsom sa ho ani neskúšam porovnať.....to je moja osobná skúsenosť a môj názor
btw. hwoa.... ťažký nick..... ty sa tu už nemontuj do toho odkiaľ ten počítač mám a či môj vek vyhovuje právnym úkonom....áno, v 17 by som asi ťažko mohla mať na krku leasing lebo áno nemám 18....ale ten leasing nie je napísany na mňa ja len zabezpečujem money, honey a s tebou som ja skončila pretože ja som čakala konverzáciu na úrovni čo s tebou očividne nie je možné bolo mi potešením
@40 ty icq nepouzivas?! " Najobľúbenejšia činnosť za PC: suverenne ICQ a graphic
Najčastejšia činnosť za PC: ICQ...tam vždy preberiem aktuálnu problematiku...čiže čo sa treba učiť..kto s kým atď "
not comment na toto potom
no o urovni mi ty zlata moja radsej nic nepis. ty ma tu prva si napadla a pokracujes v tom. nic k teme si aj taK dokopui nenapisala. dobre, vyhovuje ti na 100% macbook a tym to hasne. tak naco sa v tom dalej ripes??? mne je fuk skade a odkoho mas macbook. lebo ani ja a ani ty si este asi nic 100% vlastne kupit nemozme. teda letne brigady a z nich zarobene peniaze nepocitam. urcite ja som sa tu nerozdrapoval :d tak si laskavo nepel dojmi z pojmamy. neviem kde som ti tu pisal o hrach ale dobre. ja urcite hry na ziadnom pocitaci nikdy hrat nebudem!! na to su konzoly.len poniektory ludia to doteraz nechapu. icq som spominal v suvyslosti co pouzivaju najcastejsie teenagery na slovensku. takze dalsia vec v ktorej si uplne mimo. ako vytrhavas uplne veci z kontextu a potom tu ides mudrovat co som skim pisal, aj ked teba je dotot prd, lebo som to pisal z dakim inim, a nie z tebou. ked sa uz chces miesat do rozhovorou tak aspon na urovny lebo inak to nema zmysel.
inac aj to o hrach bolo "bohovski" vytrhnute z kontextu. mal som tam len jednu zmienku o hrach aaj to nie ze ich nieje kde kupit alebo ze su malo ale ti si tu hned zadrbala ze sa daju kupit vo viedni ako fakt mimo dievca si...co beres?!
čo berem to ti nepoviem lebo potom by aj tebe bolo z toho tak dobre netvrď, že ťa nezaujíma ako som ten book zohnala keď si prvý začal s tým rozdrapovaním, že machrujem s tým, čo mi kúpili rodičia á profil mám polroka starý, klienta som zmenila to len tak na dodatok a už nemusíš odpisovať lebo už netreba uzavrime to
ale no treba trocha popisat lebo nikto ini tu nic nepise no a vies kolki ludia machruju z vecami co dostali od napr. kamaratou?! no vela hlavne na pokeci preto tam nechodim lebo kazdi sa tam robi velkou hviezdou a tie ich keci v profiloch co tam pisu podaktori no hroza ti poviem ale tak co mam cakat na pokeci, ze?! a ci ma zaujima alebo nezaujima skade mas book, no nieje to jedno?!
@hwoarang1 Ved dobre... nech maju tvoje PC-cka lepsie parametre... ale iba tie nerobia notebook. Naco mi bude 1tb harddisc, ked mi staci aj 250mb? A ked chcem mat teda aj 3563563456 filmov, a 356736745674 pesniciek, tak si kupim za par supiek (100 eur) externy 1 tb - hard disc.
Mac je proste spolahlivejsi, rychlejsi (pri tych istych parametroch ako pc s windowsom), krajsi, ma lepsie programi, a podobne. Moj dalsi note book bude urcite od apple.
rychlost- ani by som nepovedal, ale ..co vlastne mas na mac?! dokopi nic
krajsi- LOL , to kde zijes?! asi si nevydel ziadne znackove pc
lepsie programy?! TAK TO VETSIU KRAVINU SOM ESTE NEPOCUL myslis tich dokopi "pet " programou co na mac existuje?! v programox pc mac prevalcuje a este zakope 100km pod zem
tak si kup predrazeny, v podstate len vykonovo priemerny not ( ktoreho suciastky vyrabaju intel,nvidia alebo ati, asus a pdobne )
@53 , Vážne vieš o tom viac? No nevrav! Nebodaj si už mal ako malý chlapec Apple II, neskôr prvého Macintosha, potom si prešiel po rokoch na nejaký MacPro?? Ak budeš mať skúsenosti ako iný ľudia tak potom môžeš niečo tvrdiť. Hráš sa tu na niekoho kto sa tomu extra rozumie ale nerozumieš sa tomu, pretože by si to vedel objektívne posúdiť, čo nevieš.
@ambientx ale ja viem viac!!!! co xces ako "objektivne" posudzovat???
spolahlivost- na vsetko je dnes zaruka 2 rooki a niekde aj viac,
rychlost- tomu som nepoxopil co ten xalan co pisal predomnou mysli
krajsi- v com???vsetki compi dnes vypadalu rovnako. len to ze niekde mas taku a inde onaku znacku.
lepsie programy- na to snad netreba ani komentar, staci si pozriet kto je lidrom na trhu ( wed aj mac mal pred safari ie )
co sa tika kapaciti diskou- na mac je programou ovela menej ako na pc takze tam velki disk netreba. plus drviva vetsina programou sa dnes robi na pc. nie na mec!!!
apple vyraba, ci lepsie povedane jeho komponenti, pc firma. wed preco asi mac presiel na 0X86 arxitekturu?! no asi preto ze zistil ze na power pc to nema buducnost. skus mi tu napisat nieco v com je lepsi mac a ja ti velmi rad odpoviem preco to nieje pravda.
No vidím že rozumne komunikovať sa tu s viacerými nedá, pretože ste ešte nevyspelý a hladíte na to svojím nevyspelým mozgom, keď budete mať 50 tak už hádam budete vedieť popremýšľať asi čo som chcel povedať.
ked som sa pred rokom rozhodoval aky book si kupit premyslal som aj nad macbookom white (konfiguracia ako bola dostupna pred rokom - nic moc) ale nezaujal ma na 100%, no kedze som book potreboval zobral som si Toshibu asi o par tisicok lacnejsiu s o nieco malo lepsou konfiguraciou. keby som ale kupoval book dnes, po tom co som si doteraz o apple precital, po skusenostiach s terajsim strojom a po zhodnoteni dnesnej situacie na trhu, urcite by som nevahal a isiel do macbooku pro 13", touchpad podporuje multitouch, HW indikator stavu baterie, vydrz na baterke myslm okolo 6h (skoda ze sa neda vymenit - asi), vyborny OS + iLife. ukazte mi takyto PC notebook za 1210€
PS: sry za gramaticke chyby, slovina mi nikdy nesla
a ty, @hwoarang1 , chlapče moj krásny, ak vieš (_._) o Apple, tak drž sa radšej ďalej od tej tvojej PCčkovej klávesnice ďalej, aby ti pre istotu neodpadlo od zúrivosti nejaké tlačítko
Zohnal som si za par drobnych (120 ojro) iPhone. Stale si opakujem, ze za tu cenu je to fajn, ale od zariadenia ktore stoji fungl nove cez 500 ojro by som cakal OVELA viac. Minimalna funkcionalita, za maximalne peniaze. To vo mne evokuje firma Apple. Nie som Apple fan boy, poznach ich osobne zo 10 a vsetci su na jedno kopyto. Ked chce byt niekto nadclovek, staci mu k tomu jablcko.
programov je menej? chujovina, na mac dostaneš všetko, čo potrebuje hociktorý profesionál, samozrejme ak niesi špina warezácka ktorá potrebuje hrať crysis na FullHD
drvivá väčšina programov sa vyrába na obidve platformy, nie len na win
apple komponenty vyrába PC firma? napríklad? LG, Samsung LCD panely... odkedy sú PC firma? značka taká istá ako OVP Orava
Ramky Kingstone, batérie špeciálne vyrábané na Mac
a nemá budúcnosť? netrep kktiny, ok?
Ahoj deti, hádajte sa a zastávajte si vaše PCčka ktoré svietia od neóniek a sú prekáblované jak pacienti na jipke.
@majo hras sa na velkeho jablckara a pokial viem, Tomas ti musel kupit macbooka, inak by si doteraz fachal na PCcku ktore svieti od neoniek a je prekablovane ako pacienti na jipke. Aspon sa tu nepredvadzaj..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
a od apple mam i-pod..
ale neee...mam len iPod Shuffle a iTunes sa mi moc nepaci
ale nejaky ten MacBook by som bral
I LOVE
mac mam od narodenia a nedam nan dopustit
Btw. ja som apple positive.
"hlavní důvod existence iTunes a jeho omezení? Ty produkty pocházejí ze země, kde se hudba nekrade tak, jako u nás, ale kupuje přes iTunes a jiné."
" síce pekné že po nainštalovaní iTunes funguje iPod alt. viPhone bezproblémovo ale je tu nutnosť iTunes inštalovať a to ako vážne nemusím... potrebujem si stiahnuť hudbu kdekoľvek a taktiež si ju kdekoľvek dať do prehrávača bez nutnosti čokoľvek inštalovať takže pri výbere prehrávača bol u mňa iPod hneď odpísaný... "
"zpět k iTunes, pokud si toto (to je slabý výraz) naistalujete do svého PC, tak vás lituji, ani po odinstalaci, takřka zbytečného programu, s mizerným uživateským rozhraním, grafikou a minimem funkcí, se jen těžko zbavíte toho co dokázal napáchat v registru. Co na tom, že už v PC není, v kontextových nabídkách i nadále zůstává a není mu stydno být dokonce na prvních místech. Pokud nevíte jak ho dostat z registru, pak vám nezbývá nic jiného než přeinstalovat celý systém, pokud to ovšem vaše licence a um dovoluje"...
." V iTunes si zakoupíte písničku a zároveň ji hned lze nahrát do iPodu. Na iTunes Store jsou dostupná alba, skladby, filmy, hry pro iPod, vyzváněcí melodie pro iPhone a další. Záměrně jsem zmínil vyzváněcí melodie pro iPhone. V něm nejprve melodie změnit nešla vůbec, ve výsledku se ukázalo, že Apple chce na tom vydělat prostřednictvím iTunes Store, kde se dají zakoupit. Tím pádem uživatel zakoupí melodii a nahraje do iPhone."
No vidím že si riadny mudrc. Píšeš že kúpiš za tú cenu oveľa lepší NB, to máš pravdu, ale môžeš mať na ňom len Win alebo Linux, prípadne iný OS, kdežto Mac OS X beží len na Apple HW, teraz samozrejme nehovorím o tom že niekde na nete možno sú nejaké pokusné verzie aj na PC.
Ty si ale ešte asi nikdy nerobil na OS X, mám skúsenosti aj ním, a musím povedať že ten OS je na oveľa vyššej úrovni ako Win, tam nemáš také veci ako nejaké registre ktoré sa ti po dvoch týždňoch zapracú a už to nerozchodíš.
A platiť za značku? To predsa platíš všade.
Celkovo je Apple trocha niekde inde ako normálny PC.
PS: A k tým hrám ešte, Mac má úplne iné určenie, nie hrať sa tam hry.
platenie za znacku bolo myslene tak , ze za komponenty a rozsirovanie apple si fajne priplatis.
k ps. to je jasne ale tak 16 rocni teeneger nebude predsa robit nejaku vaznu pracu, ale len net-pokec,icq, skype a podobne. sem tam nejaka hudba a obrazky(v hudbe apple no neviem neviem) a mozno sem tam aj nejaka hra(ja hry hram len na konzoly, takze nema starosti z tym ze mi nejaka hra nejde alebo seka,alebo ze nema dost pamete,miesta na hd a podobne veci).
aha, cize si na tom vlastne nerobil, ale je to zle
prepac, ale keby si videl realnu efektivitu, tak ti to nepride zrazu drahe
robim vo webd. studiu a som jediny s apple kompom
ich "namakane" stroje su im prd platne, lebo stale trpis roztriestenost windowsu
je ti na hovno milion programov, ktore nefunguju
.....presnú konfiguráciu neovládam naspamäť......"takze sa nevyznas a len tu machrujes z ntb od rodicou co si dostala na vianoce chod si radsej lakovat nechty a take veci nechaj tym ktori sa aspon trosku vyznaju.
MAC pro ntb- 17-palcový: 2.66 GHz
Intel Core 2 Duo Intel Core 2 Duo 4GB pamäť DDR3 pevný disk 320gb, NVIDIA GeForce 9400M + 9600M GT s pamäťou 512MB ,8× štrbinová optická mechanika SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW). cena od 2.630,00 €
btw. hwoa.... ťažký nick..... ty sa tu už nemontuj do toho odkiaľ ten počítač mám a či môj vek vyhovuje právnym úkonom....áno, v 17 by som asi ťažko mohla mať na krku leasing lebo áno nemám 18....ale ten leasing nie je napísany na mňa ja len zabezpečujem money, honey a s tebou som ja skončila pretože ja som čakala konverzáciu na úrovni čo s tebou očividne nie je možné bolo mi potešením
Najčastejšia činnosť za PC: ICQ...tam vždy preberiem aktuálnu problematiku...čiže čo sa treba učiť..kto s kým atď "
not comment na toto potom
no o urovni mi ty zlata moja radsej nic nepis. ty ma tu prva si napadla a pokracujes v tom. nic k teme si aj taK dokopui nenapisala. dobre, vyhovuje ti na 100% macbook a tym to hasne. tak naco sa v tom dalej ripes??? mne je fuk skade a odkoho mas macbook. lebo ani ja a ani ty si este asi nic 100% vlastne kupit nemozme. teda letne brigady a z nich zarobene peniaze nepocitam. urcite ja som sa tu nerozdrapoval :d tak si laskavo nepel dojmi z pojmamy. neviem kde som ti tu pisal o hrach ale dobre. ja urcite hry na ziadnom pocitaci nikdy hrat nebudem!! na to su konzoly.len poniektory ludia to doteraz nechapu. icq som spominal v suvyslosti co pouzivaju najcastejsie teenagery na slovensku. takze dalsia vec v ktorej si uplne mimo. ako vytrhavas uplne veci z kontextu a potom tu ides mudrovat co som skim pisal, aj ked teba je dotot prd, lebo som to pisal z dakim inim, a nie z tebou. ked sa uz chces miesat do rozhovorou tak aspon na urovny lebo inak to nema zmysel.
z pozdravom tvoj odany sluha
Mac je proste spolahlivejsi, rychlejsi (pri tych istych parametroch ako pc s windowsom), krajsi, ma lepsie programi, a podobne. Moj dalsi note book bude urcite od apple.
spolahlivost- ha ha ha, ako pc
rychlost- ani by som nepovedal, ale ..co vlastne mas na mac?! dokopi nic
krajsi- LOL , to kde zijes?! asi si nevydel ziadne znackove pc
lepsie programy?! TAK TO VETSIU KRAVINU SOM ESTE NEPOCUL myslis tich dokopi "pet " programou co na mac existuje?! v programox pc mac prevalcuje a este zakope 100km pod zem
tak si kup predrazeny, v podstate len vykonovo priemerny not ( ktoreho suciastky vyrabaju intel,nvidia alebo ati, asus a pdobne )
Som rád že sa vyznáš
@51
Neuraz sa, ale ak sa niečomu nerozumieš tak netrep hlúposti.
@ambientx ale ja viem viac!!!! co xces ako "objektivne" posudzovat???
spolahlivost- na vsetko je dnes zaruka 2 rooki a niekde aj viac,
rychlost- tomu som nepoxopil co ten xalan co pisal predomnou mysli
krajsi- v com???vsetki compi dnes vypadalu rovnako. len to ze niekde mas taku a inde onaku znacku.
lepsie programy- na to snad netreba ani komentar, staci si pozriet kto je lidrom na trhu ( wed aj mac mal pred safari ie )
co sa tika kapaciti diskou- na mac je programou ovela menej ako na pc takze tam velki disk netreba. plus drviva vetsina programou sa dnes robi na pc. nie na mec!!!
apple vyraba, ci lepsie povedane jeho komponenti, pc firma. wed preco asi mac presiel na 0X86 arxitekturu?! no asi preto ze zistil ze na power pc to nema buducnost. skus mi tu napisat nieco v com je lepsi mac a ja ti velmi rad odpoviem preco to nieje pravda.
No vidím že rozumne komunikovať sa tu s viacerými nedá, pretože ste ešte nevyspelý a hladíte na to svojím nevyspelým mozgom, keď budete mať 50 tak už hádam budete vedieť popremýšľať asi čo som chcel povedať.
PS: sry za gramaticke chyby, slovina mi nikdy nesla
portable station jak sviŇa!
Apple Anyway
všetky noťasi tak isto vypadajú?
programov je menej? chujovina, na mac dostaneš všetko, čo potrebuje hociktorý profesionál, samozrejme ak niesi špina warezácka ktorá potrebuje hrať crysis na FullHD
drvivá väčšina programov sa vyrába na obidve platformy, nie len na win
apple komponenty vyrába PC firma? napríklad? LG, Samsung LCD panely... odkedy sú PC firma? značka taká istá ako OVP Orava
Ramky Kingstone, batérie špeciálne vyrábané na Mac
a nemá budúcnosť? netrep kktiny, ok?
Ahoj deti, hádajte sa a zastávajte si vaše PCčka ktoré svietia od neóniek a sú prekáblované jak pacienti na jipke.
nie, díky