primarne kvoli praci. ak by som nemala mat 100% casu home office (co je dost neproduktivne, ak clovek robi na projekte aj s inymi ludmi, tak sa proste obcas musia aj vidiet - a myslim ze malo TPP prac povoli 100%-tny HO), tak by som bud denne dochadzala hodiny alebo byvala v meste.
keby som byvala na dedine, tak by som mohla max. dojit kravy (aj to by mi neslo) alebo predavat nieco v obchode. pri takej praci by som nemala pocit nejakeho intelektualneho naplnenia..
Neviem, ale vždy sa mi páčilo bývať v meste. Neviem čím to je. Asi tým, že som zvyknutý na verejnú dopravu, presuny, obchody, ľahko dostupné body a páči sa mi mestská architektúra. Ale tiež som v meste kvôli práci. Ale nevadí mi dedina, ale to skôr na odpočinok, akože niečo ako chata a podobne. Napríklad mne, ako lenivému jedincovi sa nechce upratovať ani ten bytík, čo mám.. nie to robiť okolo domu. Som proste mestský chalan...
ja zijem v malom meste, cize napriklad jeden cas som aj tak musela dochadzat za pracou (co vsak je skor dane mojou neznalostou tu pozadovaneho jazyka), kym ma u nas niekto akceptoval na pozicii zamestnanca.
ale inak vyhoda je ta, ze je vsetko po ruke a mozem ist do potravin aj v nedelu. zaroven tu je aj klud, kedze nie sme velke mesto a aj ked byvam asi minutu od centra, tak aj cez vikendy mame zvycajne v noci klud (pokial teda niekto nema svadbu v skolskej jedalni vedla bytovky . oproti v domoch ludia bezne chovaju sliepky, podaktori maju prasiatka, cize ozaj sa tu snubi mesto s dedinou
pracovnych prilezitosti mozno nie je tak vela ako vo vacsich mestach, ale zatial si vsetci schopni (a aj neschopni, ale ochotni pracovat) ludia, ktorych poznam s robotou problem nemali.
a super vyhoda je, ze za cenu, za ktoru sme si tu kupili 4-izbovy byt by sme si v BA kupili mozno garsonku
Ja bývam v mestečku a dochádzam za prácou do ešte menšieho mestečka. Bývam tu vlastne odvždy, v žiadnom inom meste som nežila ešte a zatiaľ neuvažujem nad presťahovaním sa, lebo tu mám svojich ľudí, svoje zázemie, svoju prácu s ktorou som spokojná a poloha môjho mestečka je taká, že hocikam sa viem dostať viac-menej bez problémov. Nad väčším mestom ak by som uvažovala, tak asi len mimo Slovenska, nad dedinou neuvažujem už vôbec (jedine ak nejaký prímestský satelit, ale viac mi vyhovuje žiť na sídlisku).
Mesto a len mesto. Dedina nikdy viac. A čí väčšie mesto, tým lepšie. A prečo? Lebo vždy keď sa spontánne rozhodneš pre nejaký program, tak v meste s tým nemáš problém, pričom na dedine to nikdy nemáš a stále musíš počítař s cestou tam a späť. Napríklad galéria, múzeum, kino, supermarkety, botanická záhrada a pod. A ja sa rád prejdem po centre a skočím na kávu a takto relaxujem, čo na dedine nie je vobec mozne. Plus architektúra mesta a dediny sa vobec nedá porovnávať. Hromadná doprava je neskutočne frekventovaná, takže nikdy nečakás na autobus. A tak dalej proste.
Všetko je v meste, každý kto žije na dedine aj tak bude celý život cestovať do mesta.. Na dedine nech si žijú ľudia, kt. sú ochotní dochádzať a starať sa o záhradu donekonečna.. Jediná výhoda dediny je cena domov oproti mestu
Celý život žijem v centre mesta a nemenila by som, možno asi ani za väčšie mesto. Moja metropola východu sa mi páči, všetko je dostupné, vždy tu je čo robiť. Na dedine som bola párkrát za dakým na návšteve a bolo to Pánu Bohu za chrbtom, nikde nič len kravy a slepice.
byvam na dedine a zatial škola v ke ...obe maju svoje vyhody aj nevyhody ale ako mladšieho človeka ma to ťaha viac do mesta lebo je tam viac možnosti na všetko
Tak momentalne v meste preto ze som slobodna a mlada, takze je to pre mna prakticke ze tu mam vsetkych kamaratov a kolegov takze mozme ist kedykolvek von.. a mam vela moznosti ako travit tie vecery a tak.
Ale az budem mat rodinu viem si uplbe v pohode predstavit zit na dedine a asi by som k tomu rada aj smerovala, myslim tym dedinu blizko mesta - v okoli brna ich je asi milion kam dokonca chodi aj pravidelna MHD a tak. Takze s dochadzanim do prace by problem nebol.. takze teraz vyhoda mesta je pre mna len ta ze si v nom mozem naplno "uzivat mladost"
zijem na uplne najsedlackejsej najzaprdenejsej dedine kde nie je nic iba “krcma” (stol s dvomi stolickami a dedko predava cez svoje okno z komory dva druhy alkoholu) a lesy, ani ziadne potraviny nic. mesto je 5 minut autom takze je to ok, ale ak by som musela cestovat pol hodinu do obchodu tromi autobusmi ako moj kolega, tak by ma drblo inak ale byvam na krasnom mieste a citim sa tu ovela lepsie ako vo velkom meste, aj ked zas, obcas mi chyba moct v strede noci vyjst von a ist do herne, na pivo, cokolvek :>
žijem v rodnom menšom meste, celkom fajn, a do práce dochádzam do trošku väčšieho mesta 15 km, dochádzam busom a zastávku mám 5 min. od domu a 5 min. od práce
Žijem v meste, pretože som sa tu narodila no. A keďže nemáme auto, tak neviem, či by som išla na dedinu. Eviem to porovnať. Skôr iba na predmestie, prípadne do nejakej dediny, ktorá je akoby súčasť mesta, typu Biely Kostol
Zijem aj aj a lepsie je urcite na dedine, uz len v tom, ze tu nie je taka drbnuta kolona auta, ako v meste a mam svaty pokoj, nikto ma nevyrusuje sprostymi trubeniami ci exhalatmi mame tu zelen, parky, velku luku, rybnik, obchod, rodinu a vela znamych, ktorych poznam od pristahovania sa sem, takze nemenil by som urcite.
keď už som aj na intraku..mesto tak mi cez deň chýba možnosť si vybehnúť von..záhrada alebo niekde na blízky kopec, mesto ma extra nebaví.. pokiaľ má človek auto tak sa dá..mám to 10km do centra
na druhej strane záleží aj od dediny..sú lepšie aj horšie. Hneď by som vyvrátil tvrdenie, že na dedine je väčší kľúd..cez taký víkend keď každý niečo robí je hluk od rána do večera, viac zvierat naokolo, okno nemôžem otvoriť lebo štiplavý dym zo susedovho komínu by premenil izbu na černobyl, jedine čo si drží "úroveň" je miestny futbal cez víkend a krčma pokiaľ nieje zavretá..to už lepšie ani horšie nemôže byť
Na dedine som vyšla na dvor, vypustila okolo seba psy, mačky, sadla pod strom, otvorila som si pivo, víno, paleno, mne je jenno, a relaxovala. Pokoj, pohoda...
...až na klebetných a zákerných susedov.
Potom som sa vrátila do mesta, mestskej časti, stále bývam v dome, je tu menšie súkromie, ale obchody, úrady a podobne poruke a vlastne som prišla na to, že vo svojej prapodstate som mestský človek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
keby som byvala na dedine, tak by som mohla max. dojit kravy (aj to by mi neslo) alebo predavat nieco v obchode. pri takej praci by som nemala pocit nejakeho intelektualneho naplnenia..
ja zijem v malom meste, cize napriklad jeden cas som aj tak musela dochadzat za pracou (co vsak je skor dane mojou neznalostou tu pozadovaneho jazyka), kym ma u nas niekto akceptoval na pozicii zamestnanca.
ale inak vyhoda je ta, ze je vsetko po ruke a mozem ist do potravin aj v nedelu. zaroven tu je aj klud, kedze nie sme velke mesto a aj ked byvam asi minutu od centra, tak aj cez vikendy mame zvycajne v noci klud (pokial teda niekto nema svadbu v skolskej jedalni vedla bytovky . oproti v domoch ludia bezne chovaju sliepky, podaktori maju prasiatka, cize ozaj sa tu snubi mesto s dedinou
pracovnych prilezitosti mozno nie je tak vela ako vo vacsich mestach, ale zatial si vsetci schopni (a aj neschopni, ale ochotni pracovat) ludia, ktorych poznam s robotou problem nemali.
a super vyhoda je, ze za cenu, za ktoru sme si tu kupili 4-izbovy byt by sme si v BA kupili mozno garsonku
Ale az budem mat rodinu viem si uplbe v pohode predstavit zit na dedine a asi by som k tomu rada aj smerovala, myslim tym dedinu blizko mesta - v okoli brna ich je asi milion kam dokonca chodi aj pravidelna MHD a tak. Takze s dochadzanim do prace by problem nebol.. takze teraz vyhoda mesta je pre mna len ta ze si v nom mozem naplno "uzivat mladost"
na druhej strane záleží aj od dediny..sú lepšie aj horšie. Hneď by som vyvrátil tvrdenie, že na dedine je väčší kľúd..cez taký víkend keď každý niečo robí je hluk od rána do večera, viac zvierat naokolo, okno nemôžem otvoriť lebo štiplavý dym zo susedovho komínu by premenil izbu na černobyl, jedine čo si drží "úroveň" je miestny futbal cez víkend a krčma pokiaľ nieje zavretá..to už lepšie ani horšie nemôže byť
Na dedine som vyšla na dvor, vypustila okolo seba psy, mačky, sadla pod strom, otvorila som si pivo, víno, paleno, mne je jenno, a relaxovala. Pokoj, pohoda...
...až na klebetných a zákerných susedov.
Potom som sa vrátila do mesta, mestskej časti, stále bývam v dome, je tu menšie súkromie, ale obchody, úrady a podobne poruke a vlastne som prišla na to, že vo svojej prapodstate som mestský človek.