nechápem prečo by mala byť obchodná akadémia pod niekoho úroveň... keď už sa bavíme z pohľadu úrovne, tak pod úrovňou môže byť akurát tak všetky SOU, ale určite nie OA... ale ja to možno beriem osobne, keďže ju mám vyštudovanú
grafik digitálnych médií- rovno ti poviem na piču,nie fakt kde sa chceš uplatniť, a neviem ako na tej škole kam chceš ísť, ale čo je to pri nás na SOŠ tak je tam plno báb vlastne jediný obor kam na tú školu chodia baby a príde mi to o ničom ak si taká dobrá ako hovoríš, určite máš naviac byť tebou rozmýšľam o farmácii alebo veterine..... oboje sú dosť na obrej úrovni wtf, prečo mi to príde trošku neskoro vyberať si strednú školu ? asi preto že ja som už prijatá
Veterina je síce super, ale je ich veľa. Nemám poňatie o čom je grafik, farmácia je fajn. Obchodná tiež nie je zlá, aj keď po jej skončení si tak či tak môžeš trhnúť, lebo nebudeš vedieť nič a prijímu ťa iba ak sa niekde uskromnia. Tak najskôr asi farmácia
tento isty problem som mala este dnes rano aj ja, tiez som chcela farmaciu aj veterinu, ale rozmyslala som nad tym lepsie a dosla som nato ze na farmaciu nechcem ist kedze ku chemickym vypoctom nemam vztah moc a ani vysku by som nezvladla je tazka dost
obchod a podnikanie je u nas na skole s nulovou urovnou cize nie, a obchodna akademia ti neda nic uplne nic aj ked som to mala tiez na prihlaske a ano tam beru aj trojkarov a stvorkarov
grafik digtalnych medii hej viac chalanov tam ide len par bab ale ak ta to bavi tak tam bez ale tiez je to len pre takych slabsich ziakov
nooo a veterina ja tam idem som sa rozhodla kedze milujem zvieratka a je to aj zaujimave ucivo a kam by si sla na veterinu do Nitry?
inak nechapem preco nejdes na gymnazium ak este nevies uplne co chces v zivote a mas jednotky a podla mna je zato dolezite ake budes mat uplatnenie atd.
@laress64 si trapna ... ved ked si dobra tak si vyber co chces, ludia ti maju poradit co si mas vybrat ? ... nechapem
@loveistheanswer SOU su pod uroven ? chlape, ty kde zijes ? dobre vyuceny "remeselnik" to ma v zivote o dost lepsie jak na picu absolvent obchodnej ci gymnazia
@rothschild ja tu nehovorím teraz o tom, kto má v živote lepšie a kto horšie, ale vrámci postavenia v spoločnosti všeobecne... predsa len keď je niekto obyčajný robotník, tak sa na neho pozerá inými očami než na nejakého lekára, to ti predsa musí byť jasné...
takto...samé jednotky nemusia nič znamenať. v našej triede sa z tých čo mali na základke samé stali na gympli trojkári-štvorkári, ktorí prechádzajú len na ťahákoch (ofc, netvrdím že je to aj tvoj prípad!) a potom, s farmáciou ako strednou môžeš ísť tak miešať mastičky a robiť "asistentku" v lekárni.
keď nevieš čo chceš tak je najlepšie ísť na gympel...
@loveistheanswer to je malomeštiacky pohľad .... je pravda ze clovek musi vynalozit ovela viacej usilia aby sa stal lekarom, lenze pre fungovanie spolocnosti ma aj lekar aj robotnik v absolutnom vyjadreni zhruba rovnaký význam a prínos
tak OA a obchod a podnikanie je rozdiel..a obchodna rozhodne neni pre "hlupuckejsich" -.- to fakt neviem odkial si hento zobrala...by si sa cudovala aki sem chodia...len tolko k tomu, lebo ma to trosku nahnevalo tato tvoja poznamka....
@differentgirl ja to nemám zo svojho tvrdenia, ja viem, že aj z OA vychádzajú dobrí žiaci, ktorí majú fakt dobrú a dobre platenú prácu, len som o tom počula, pretože tam berú aj tých horších žiakov, tak chcem školu na úrovni, ale na koniec si asi aj tak túto napíšem.. alebo tú veterinu.. takže ja som nechcela, aby to vyznela ako urážka, ale tak sa vraví o tom, že tam berú aj trojkárov a štvorkárov, ktorí majú niekedy viac logiky ako tí jednotkári, ale.. proste to nebola urážka
nie OA nie dievča... nikoho kto má ten odbor vyštudovaný nechcem uraziť, ale ... ako tu už bolo spomenuté... na výšku ťa len tak ľahko neprijmú a do práce, zrejme tak isto nie- pre vysoký počet absolventov OA ... takže farmácia / veterina .... grafik- hmm poznám zopár ľudí, ktorí sa dali zlákať (vzhľadom k tomu, že to bol práve 1. ročník čo SOŠ v Handlovej otvárala) a tí teraz ľutujú, pretože to vraj nie je podľa ich očakávaní a viacerých to nebaví...ale myslím že aj to je fajn voľba, je to viac-menej na tebe, ale pravdupovediac - obdivujem ťa, že rozmýšľaš nad viacerými odbormi, no nezávidím ti, že si nevieš vybrať. Ja som v tomto mala, chvalabohu, jasno už od 8. triedy ... 1 malá rada- hlavne nechoď niekde len preto, že ti tam ide kamarát(ka) ..alebo preto, že mama povedala... alebo preto, že tamten povedal... Najlepšie je riadiť sa inštinktom, jednoducho choď tam, kam ťa to láka najviac- zváž všetky pre a proti, a nakoniec sa určite rozhodneš ... a jejda aký sloh
OA isto nie a ani iné pochybné školy podnikania etc. etc. kurva ja mám služby v cestovnom ruchu na ohromnej škole podnikania (mimochodom šestkový odbor, rovnaka uroven ako oa) a prosím pekne kde sa mam uplatniť v obore? na obyčajnú recepčnú chcú znalosť nejakého rezervačného systému (horec) v cestovenj kancelárií chcú zasa znalosť rezervač. systemu na letecku dopravu (galileo, amadeus) a napr. na sprievodkynu si musím vysoliť 400e , "odučiť" sa to čo už viem a mam papier...
proste a ani v jebnutej omege nás neučili a to ju v škole majú!!!!
proste cele zle, idem odtial s jedbnutou teoriou, idem na jebnutu ruštinu, spravim si jebnuty barmansky kurz a potom budem jebnuto cestovať po svete ! tak či tak sa presadím, ale nie každý je taká nátura ako ja...
ale keďže som dobry človek, od takychto jebnutych odborov sa snažáím odhovárať...
daj si tu farmaciu... to sa mi páči, lebo na take mozeček nemam
@laress64 sak jasne v pohode :d a k teme - tak mas tam celkom zaujimave skoly a je super, ze si myslis, ze by ta to tam bavilo...podla mna by si spravila dobre, keby ides na tu farmaciu myslim, ze by si potom mala aj dobre uplatnenie ...ale to je len moj nazor, rozhodnut sa musis uz sama snad sa rozhodnes spravne, vela stastia
@differentgirl nechcem sa opakovať, ale ja si farmáciu dám naisto, ale potrebujem aj druhú školu, keby ma náhodou nezobrali na farmáciu.. a rozmýšľam že si dám obchodnú alebo veterinárstvo... ale asi si dám tú obchodnú, aby som mala istotu, že aspoň na jedno ma zoberú.. už je neskoro rozmýšľať, takže takto narýchlo mi ostáva len OA :/
Na veterinu isto nechoď. Môj spolužiak teraz má titul MVDr. a robí si farmáciu, lebo sa nevedel nikde uplatniť s tým ( a taktiež aj iní jeho kamoši s MVDr.) Prehnane ťažká škola podľa mňa a nemáš z nej nič. Ambulancií je dosť (psy,mačky...), dobytok už málokto chová ... čo zostáva? Učiť ďalšie generácie veterinárov. Choď na farmáciu, s tým sa hocikde uplatníš ... aj v chemickom priemysle, ktorý tu bude vždy.
@laress64 aha nejak som to prehliadla, ze si to s tou farmaciou pisala, tak sry :d a tak ked si uz das hocico, tak ja si myslim, ze ta zoberu na farmaciu, kedze si spomenula, ze sa ucis na jednotky...teda je to dost pravdepodobne, ze ta prijmu a takto som to aj ja mala, ze som vyberala na poslednu chvilu a ja keby som na tvojom mieste, tak uz by som tam dala tu obchodnu, kedze mna by praca so zvieratkami velmi nebavila :d
@differentgirl Dávam si farmáciu a obchodnú.. Lenže na farmácii nemám veľmi šancu.. :/ Keďže tam sa budú hlásiť samí takí istý, ako som ja, t.j. - čistý jednotkári.. a chémiu mám rada, ale sú učivá, ktorým nechápem, takže na to, aby ma tam prijali, by som musela chémiu ovládať dokonale. Berú tam len 30 žiakov a hlási sa tam 181
tak ja kebyže mám znova na výber, tak idem na toho grafika, to je asi jediné, čo by ma z tvojho zoznamu bavilo
uplatnenie? na OA je asi každý.. taktiež sa veľa žiakov hrabe na farmáciu aj keď na to nemajú no potom sú všade "skúsené" a "múdre" podnikateľky... ak si myslíš, že na to máš, tak určite farmácia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
asi by som zvolila podnikanie alebo toho grafika (to, ze budes jedine dievca v triede je super podla mna)
obchod a podnikanie je u nas na skole s nulovou urovnou cize nie, a obchodna akademia ti neda nic uplne nic aj ked som to mala tiez na prihlaske a ano tam beru aj trojkarov a stvorkarov
grafik digtalnych medii hej viac chalanov tam ide len par bab ale ak ta to bavi tak tam bez ale tiez je to len pre takych slabsich ziakov
nooo a veterina ja tam idem som sa rozhodla kedze milujem zvieratka a je to aj zaujimave ucivo a kam by si sla na veterinu do Nitry?
inak nechapem preco nejdes na gymnazium ak este nevies uplne co chces v zivote a mas jednotky a podla mna je zato dolezite ake budes mat uplatnenie atd.
@loveistheanswer SOU su pod uroven ? chlape, ty kde zijes ? dobre vyuceny "remeselnik" to ma v zivote o dost lepsie jak na picu absolvent obchodnej ci gymnazia
keď nevieš čo chceš tak je najlepšie ísť na gympel...
a z uvedených možností keď tak OA
proste a ani v jebnutej omege nás neučili a to ju v škole majú!!!!
proste cele zle, idem odtial s jedbnutou teoriou, idem na jebnutu ruštinu, spravim si jebnuty barmansky kurz a potom budem jebnuto cestovať po svete ! tak či tak sa presadím, ale nie každý je taká nátura ako ja...
ale keďže som dobry človek, od takychto jebnutych odborov sa snažáím odhovárať...
daj si tu farmaciu... to sa mi páči, lebo na take mozeček nemam
uplatnenie? na OA je asi každý.. taktiež sa veľa žiakov hrabe na farmáciu aj keď na to nemajú no potom sú všade "skúsené" a "múdre" podnikateľky... ak si myslíš, že na to máš, tak určite farmácia