Zdravím, ako už téma hovorí mám problém s výberom VŠ, momentálne som na FEI-ke v KE.. No a nie je to bohvie čo, hlavným problém je matematika a fyziky, vôbec ich nezvládam.. Nikdy som ich nemal v obľube, a nemám k ním dobrý vzťah, aj skúšam to riešiť, cho
prečo chceš mať VŠ? aby si mal titul, alebo aby si vyštudoval niečo čo ťa baví? Keď si odpovieš na túto otázku, budeš vedieť aj na akú školu ísť.
A keď budeš chcieť len tú prvú možnosť, tak sa radšej na to celé vykašli.
Ja viem.. Urobil som chybu.. Jooj .. Ale snažte sa ma aj pochopiť, človek sa učí z vlastných chýb.. Ako aj ja.. Neurobil som to zámerne, a preto sa obraciam na vás, čo poradíte, čo mám robiť.. Som z toho všetkého zúfalý..
Tak v tejto škole keď chceš zotrvať, matiku a fyziku musíš ovládať na vysokoškolskej úrovni. Najlepšie je nezúfať, sadnúť si ku knihám a učiť sa a na žiadne zábavy nemyslieť.
@edkokami V prvom rade si musíš ujasniť čo chceš a aké predmety by ťa bavili. Bez matiky a fyziky sa zaobídeš rovnako na botanike/zoologii ale aj na prekladateľstve, práve, sociálnej práci, umenovedných odboroch atd. Na medicíne sú to tiež jedny z tých okrajových predmetov. Ty sa musíš sám zamyslieť čo chceš. Darmo ti bude niekto radiť napr. žurnalistiku ak máš odpor k slovenčine alebo cudzie jazyky keď na ne nemáš nadanie... Netreba vedieť čo nechceš, ale čo chceš.
inak.. prečo si si nekukol pred tým ešte aké sú tam predmety? ja si napríkald vyberám aj podľa toho
a takto sa pýtať nás na názor neviem,.. veď pre každého je dobré niečo iné.. pre niekoho medicína, pre niekoho matfyz pre niekoho politológia.. napríklad tam neni matika ani fyzika, ale čo by si mal z takej školy, keď ťa nebude baviť a nechceš s tým mať ďalej v živote nič spoločné??
alebo si robíš výšku len pre titul?
sám si odpovedz na otázky čo chceš v živote baviť, čo ťa baví.. sú to jazyky? alebo práca s ľuďmi?
darmo ti ja poviem, že poď na manažment je to super, keď k tomu nemáš vzťah proste..
@feklus tak to som bol po prvom týždni ako tvoj kamarát, ale dnes už sa to dalo a to vždy prvá hodina cviká z fyziky v pondelok a potom také depresívne stavy že odpadávam, ale potom to nejak ustojím
@Edkokami a to feiku sisi vybral len tak z brucha? ved nieco ta tam muselo tahat. ci? od matiky nebudes mat pokoj, od fyziky-ako na ktorom odbore.(zo zvedavosti, aky odbor mas?). ja hovorim, ze vsetko sa da naucit, aj fyzika. aj matika. len treba chciet a snazit sa.
Na základe mojej strednej som sa rozhodoval, elektrotechnická.. Odbor: Automobilová Elektronika.. Ale tak, každý z vás ma pravdu, musím sa učiť, keď človek chce, dá sa to zvládnuť, aj keď ma to nebaví či nemám k tomu dobrý vzťah.. Všetko sa dá ak človek chce, len treba sa správne na-motivovať
@14 zase, je rozdiel studovat nieco, co ta bavi ale neide ti to-zatial, a studovat nieco, co ta vobec nebavi. To druhe je podla mna smutnejsie. ak vidis svoju buducnost v tomto odbore, makaj na sebe, ono sa to vyplati. ale ak mas cele studium a potom cely zivot robit to, co ta nebavi, bude to dost nanic.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A keď budeš chcieť len tú prvú možnosť, tak sa radšej na to celé vykašli.
a takto sa pýtať nás na názor neviem,.. veď pre každého je dobré niečo iné.. pre niekoho medicína, pre niekoho matfyz pre niekoho politológia.. napríklad tam neni matika ani fyzika, ale čo by si mal z takej školy, keď ťa nebude baviť a nechceš s tým mať ďalej v živote nič spoločné??
alebo si robíš výšku len pre titul?
sám si odpovedz na otázky čo chceš v živote baviť, čo ťa baví.. sú to jazyky? alebo práca s ľuďmi?
darmo ti ja poviem, že poď na manažment je to super, keď k tomu nemáš vzťah proste..
Ak to nevieš, myslím, že ak sa posnažíš, určite sa to dá naučiť. Ak aj nie za jeden semester, za 2-3 to snáď zvládneš.
Ak ťa to ale nebaví, potom je ťažko radiť. Ty sám by si mal vedieť, aká iná škola by ťa viac bavila.