Chcela by som sa opýtať ako to prebieha..mám ísť niekedy na jeseň vyberať 2 znamienka a trošku sa toho bojím (keď neviem do čoho idem a moc takéto veci nemusím). Koľko sa platí, keď mám viac ako 18? ...a potom sa to ako dlho hojí...a zostane viditeľna jaz
no jedno mám také malé..len je na nohe a 2x som si ho nechtiac zaškrabla..a druhé mám na pleci a to je veľké skoro 1cm v priemere...ono potom treba ísť vyberať stehy? alebo to robia nejak tak že už stačí len na kontrolu ísť?
mne vyberlai zo zdravotnych dovodov jedno na stehne tiež malo okolo 1 cm, samotne vyberanie nebolelo, potom to bolo dosť neprijemne, mala som tam nepeknu veľku jazvu ktora pomocou lasera ttochu vybledla ale aj tak žiadna slava
jazva zavisi aj od toho, kto ti to robi... ja som mala presne v strede cela a dala som si to robit plastickemu chirurgovi, sice som si priplatila viac ako normalne cez statneho klasickeho chirurga, ale nie je absolutne vidiet, ze som tam znamienko niekedy mala... a mna teda nebolel ani zakrok, ani potom, len samotna umrtovvacka bola vcelku neprijemna...
Mne pred pár rokmi vyberali znamienko z ramena a doteraz tam mám poriadny kráter. Neplatil som nič bo to vybratie odporučil doktor z kožného. Po zákroku mi ešte dali nejaké balenie antibiotických náplastí a musel som si to prelepovať každých 24 hodín.
1. ak je to zo zdravotných dôvodoch (zmena tvaru atd.. alebo aj ked ho máš na miestach, ktorými si ho môžeš poškodiť) hradí to poisťovňa, ak z estetických dôvodov platíš si to sama
2. záleží, kto ti robí zákrok, ja som bola 2x na chirurgickom a 3x laserovom odstraňovaní, laserove mi príde lepšie na viditeľných miestach, kedže jazvy takmer neostanú, chirurgické je zložitejšie aj na staranie, aj na jazvy ale zase sa posielajú na histologiu, čo je tiež výhoda
a ak ti môžem odporúčiť, chod na súkromnú kliniku, ja som bola v jednej v KE a uple topka služby, je pravda, že si za čoto priplatíš, ale tak nie sú to vyhodené peniaze
j amam dost viditelnu jazvu na chrbte, na bruchu trochu mensiu, ale davala som si to vyberat v lete ako retardovana natierala som si to potom neskor aj nejakymi mastami na jazvy a tak. ked ti to robi tak necitis nic, potom prve dni to asi trochu boli + problem s vodou, si to budes prelepovat musiet asi, ale v podstate nic hrozne
No ono záleží kde si dávaš vyberať znamienka.
Prvykrát som si dávala vyberať u chirurga na poliklinike - bolo to znamienko na chrbte a krku, pekne sa to hojilo no jazvy sú ešte doteraz viditeľné (je tomu cca 7-8 rokov) a stálo ma to cca 15€/jedno.
Druhykrát keďže išlo o 2 znamienka na tvári som bola u plastického chirurga, bolo to oveľa drahšie (cca 60€, jedno som mala grátis ) ale po jazvách ani stopy a to sú na viditeľných miestach! takže maximálna spokojnosť.
Bolieť nebolelo ani jedno, cítila som len "ťahanie za kožu"
pravdepodobne pojdem vyberať do Svitu alebo Popradu...a skúsim to uhrať na to že proste mi vadia..lebo to na pleci tam radšej si ho v lete zakrývam a nenosím tričká bez rukávov..a to druhé na nohe(lítku) je dosť také že často si ho neho zavadím nejak alebo sa porežem pri holení
ja som bola všetko pohode, pichnú anestézku, trošku štípe potom necítiš nič stehy som mala 10 dni potom ich vyberali a to vyberanie bola asi najnepríjemnejšia časť vyberali mi na ruke a na chrbte, jazvy mám ale nie je to nič hrozné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Inak v pohode...,
2. záleží, kto ti robí zákrok, ja som bola 2x na chirurgickom a 3x laserovom odstraňovaní, laserove mi príde lepšie na viditeľných miestach, kedže jazvy takmer neostanú, chirurgické je zložitejšie aj na staranie, aj na jazvy ale zase sa posielajú na histologiu, čo je tiež výhoda
a ak ti môžem odporúčiť, chod na súkromnú kliniku, ja som bola v jednej v KE a uple topka služby, je pravda, že si za čoto priplatíš, ale tak nie sú to vyhodené peniaze
Prvykrát som si dávala vyberať u chirurga na poliklinike - bolo to znamienko na chrbte a krku, pekne sa to hojilo no jazvy sú ešte doteraz viditeľné (je tomu cca 7-8 rokov) a stálo ma to cca 15€/jedno.
Druhykrát keďže išlo o 2 znamienka na tvári som bola u plastického chirurga, bolo to oveľa drahšie (cca 60€, jedno som mala grátis ) ale po jazvách ani stopy a to sú na viditeľných miestach! takže maximálna spokojnosť.
Bolieť nebolelo ani jedno, cítila som len "ťahanie za kožu"