Chodím na strednú OA a bohužial nemôžeme vychádzať zo školy ( dôvod prečo, nieje nikomu známy) a chceli by sme to nejako zmeniť pretože mi príde na hlavu postavené aby niekto držal v podstate dospelých ludí zavretých v škole. Myslíte že pomôže petícia?
my sme mali ako prváci, druháci, tretiaci skoro všetko suplované, okrem 0.,1.,6.,7. hodín a keď sme niekam chceli ísť, tak až koncom tretieho ročníka, keď sa zaviedli karty a teraz nám odpadáva automaticky skoro všetko a chodíme si pomocou tých kariet kade tade a potajme aj cez veľkú prestávku
U nás sa to riešilo tiež.
Ale sťažnosti študentov, kontroverzné články v školskom časopise, fajčenie na záchodoch a vyliezanie z okien pomohlo vedeniu pochopiť, že to nemá zmysel.
Takže nedajte sa, nikto nám nemá právo brať slobodu a robiť zo školy väzenie. My sme na to išli trochu ostrejšími spôsobmi, ale určite aj petícia pomôže.
bohužiaľ medzi vami "v podstate dospelými" ľuďmi sú aj takí, ktorých keď počas vyučovania pustíš von, už sa nevrátia alebo stihnú povystrájať nejaké veku neadekvátne veci. dávnejšie som to tu písal, síce je smutné, že si musíme pýtať aj povolenie ísť na wc ale je to daň za správanie tých frajerov, ktorí keby neboli pod dohľadom, škola vyzerá ako Domov svätého Patrika pre duševne postihnutých a disturbed ľudí
Aha takto to myslíš... ja som to pochopila tak že vas tam držia 24/7
no u nas na strednej to bolo tiež tak. Najprv sa dalo ist len za priepustku na ktorej bol podpis triednej a potom došla nova riaditelka a zakazala aj tie priepustky.
@ericca no petíciu už máme spísanú, už zbierame podpisy, ale neviem či to bude fungovať, dúfam že hej lebo ako hovoríme aj vo väzaní majú vychádzky a keď proste máme polhodinovú prestávku musíme tam sedieť a trčať
No toto fungovalo aj u nas ale nas cez obedovu nechceli pustit ani 100m do tesca, takze pustali len tych co isli vedla do jedalne na obed... Potom si jedna holka zlomila ruku ked preliezala plot tak im doslo, ze je to kokotina a potom nam povolili chvalabohu
Tym som nechcela povedat, ze si mate niekto zlomit ruku...
@delone8 no u nás zabralo len to fajčenie na záchodoch a lezenie z okien, takže netreba sa báť vzbury
u nás sa našiel dokonca týpek, čo si doniesol lano aby to lezenie z okien bolo jednoduchšie
ved a vy si nemozte pisat ospravedlnenky sami? si napisem ze po 2. mam lekara dam podpisat triednej a vratnicka ta musi pustit, a potom sa vratim na 6-7. hod na seminar
My sme tiez nemohli, az po 5. hodine sa dalo volne dochadzat, isteze vtedy sa vyhrnulo 400 ludi fajcit a do obchodu Dokonca raz mi tak poodpadavali hodiny, ze som skoncila tretou, a musela som sa pohadat s tromi pedagogmi, kym ma niekto pustil domov..
A nic s tym nespravite obavam sa, dospely nedospely, to, ze mas 18, na strednej skole nikoho absolutne nezaujima.
na jednu stranu beru vas na svedomie, povedzme ziaka zrazi auto, rodic sa spyta v skole preco bol pocas skoly syn zrazeny autom, ze ho mali na starosti a tomuto sa chcu vyhnut, avsak u nas na strednej to proste bolo jednoducho na kartu, priepustka od lekara povolena od ucitela, klasika, inak tiez nepustali len tak. Avsak ak sme vratnikovi povedali, ze nam odpadla hodina a ideme do potravin, alebo ze dneska uz nemam vyucko, neriesil. Hoc u nas kvoli tomu zaviedli pri dverach ucitelsky dozor a kontrolovali sami ucitelia kto odchadza a za akym ucelom. Najlepsie, ked nejaka flegmo ucka, co nas nic neucila pustala, ale boli aj.pice, co nas nic neucili, ale zdrziavali, to boli tid prisne, pysne, dolezite.
ak mate 18 tak vas tam nemozu drzat, ale skolsky poriadok tym porusit mozes a mozu ta vyhodit (ak je to tak upravene v skolskom poriadku)... do skoly chodis od 18 dobrovolne
Toto sme aj my mali na jednom gympli a nikdy to nepochopím , je to psycho. Oproti školy špagetáreň, kebab a ani jedlo sme si nemohli kúpiť, tak mama spísala moja taký lajster, že aby som ja mohla niekam chodiť a ďalšie 3 spolužiačky to tiež tak vyriešili... a aj to nás púšťali iba cez veľkú prestávku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ale sťažnosti študentov, kontroverzné články v školskom časopise, fajčenie na záchodoch a vyliezanie z okien pomohlo vedeniu pochopiť, že to nemá zmysel.
Takže nedajte sa, nikto nám nemá právo brať slobodu a robiť zo školy väzenie. My sme na to išli trochu ostrejšími spôsobmi, ale určite aj petícia pomôže.
no u nas na strednej to bolo tiež tak. Najprv sa dalo ist len za priepustku na ktorej bol podpis triednej a potom došla nova riaditelka a zakazala aj tie priepustky.
Tym som nechcela povedat, ze si mate niekto zlomit ruku...
u nás sa našiel dokonca týpek, čo si doniesol lano aby to lezenie z okien bolo jednoduchšie
A nic s tym nespravite obavam sa, dospely nedospely, to, ze mas 18, na strednej skole nikoho absolutne nezaujima.