Ako často meniť motorový olej v aute? Na základe istého časového horizontu alebo na základe najazdených kilometrov? Ak to budú 2 roky čo sa robila u autorizovaného servisu výmena oleja,filtrov a pod. Je potrebné znovu meniť ak vozidlo najazdilo minimum km
je to veľmi individuálne, trebárs len pri jazdení a lá mangalica som dolieval skoro 1,5L na 1000 kilometrov - na jednom nemenovanom aute a menil som tam po 5000 kilometrov komplet olej filtre a aj v prevodovke olej - pretože to bol automat
ale inak napr. pri Castrol Edge v BMW 7 som nemal nikdy potrebu dolievať, takisto bolo na nej jazdené divoko, však nebola moja, tak ma to netrápilo a menil sa v nej po 15 000 km - inak by bolo dobre olej meniť už po roku-za tých pár chechtákov to nedostatočné mazanie nestojí, hlavne ak je to automat a oplatí sa priplatiť za kvalitu
aj keď o autorizákoch by som pomlčal
zalezi na tom ci mas diesel alebo benzin. Ja mam diesel a menim olej po kazdych 13 000km, plus aj vymena filtrov. Vzduchovy filter menim pri kazdej druhej vymene oleja. Ale olej by som urcite nemenil podla casoveho horizontu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
ale inak napr. pri Castrol Edge v BMW 7 som nemal nikdy potrebu dolievať, takisto bolo na nej jazdené divoko, však nebola moja, tak ma to netrápilo a menil sa v nej po 15 000 km - inak by bolo dobre olej meniť už po roku-za tých pár chechtákov to nedostatočné mazanie nestojí, hlavne ak je to automat a oplatí sa priplatiť za kvalitu
aj keď o autorizákoch by som pomlčal