Ktorú vysokú školu informatiky odporúčate? Ako sa vám páči na danej vysokej škole? Je to ťažká škola? Chcela by som študovať informatiku, plánujem si kúpiť aj nejaké knihy o nej a aj knihu matematiky aby som sa v nej zdokonalila.
Som na UKF a sice nam tu niekedy daju zabrat je tu az na niektore prijebane predmety klud. Kazdopadne je rozdiel medzi informatikou a aplikovanou informatikou. To druhe je hlavne prax...
@tommyhot na túto školu by som možno aj šla. Pozerala som si tie predmety, no zaujímavé sú...Sú velmi ťažké? Už som počula od niekoho že niektoré predmety sú fakt ťažké.
@osmydivsveta to zalezi od toho ci ta to bavi. Programko je relativne v pohode (ak vies programovat, alebo sa mas zaujem naucit to), lebo su v pohode aj vyucujuci. Elektrikarske hluposti (architektura pocitacov) mozu byt pre teba tazke ked si nechodila na elektrotechniku a hlavne je tam profak, ktory ta dojebe podla pocasia. Siete su lahoda (na skuske odpises z tahaku), operacne systemy iba z tahaku, lebo su to sracky a je toho neskutocne vela. Diskretna matika sa da spravit v pohode (ja som dvojku nespravil, lebo som sa na to vysral). Co ja viem na grafike sa musis poriadne nabiflit a najhorsie co sme doteraz mali je teoria formalnych jazykov a automatov. Potom mas este volitelne picoviny ako diferencialny pocet atd, to uz su matematicke fekalnosti
@osmydivsveta za cely semester som neprisiel na zmysel toho predmetu. Cviciaca hovorila ze sa to vyuziva pri kompilacii zdrojakov, ale ja nemam ten pocit
@10 myslis automaty a gramatiky (formalne jazyky)? vazne si neprisiel na jeho zmysel??? Potom mate nejaky slaby odvar ale to ma vyuzitie jak svina... Kompilatory, neuronove siete, umela inteligencia, lingvistika, stavy v zapase.... Dokonca aj automat co vydava mince...
algoritmus Aho-Corasick co ci na jeden prechod textu najde vyskyty vsetkych slov...
Asi si fakt myslel iny predment, lebo myslim, ze vyznam automatov je kazdemu inteligetnemu cloveku jasny... Zvlast ak ma o tom predmet...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale o VŠ neviem nič
@panpeterpan prečo je študium inf. blbosť?
algoritmus Aho-Corasick co ci na jeden prechod textu najde vyskyty vsetkych slov...
Asi si fakt myslel iny predment, lebo myslim, ze vyznam automatov je kazdemu inteligetnemu cloveku jasny... Zvlast ak ma o tom predmet...