Studujete v zahranici?Ak ano, kde a preco? Vybral som si tieto moznosti lebo co viem tak maju bezplatne studium..Takze prosim pekne poradte kde je najlepsie studovat, plusy a minusy danych krajin a tak..A podla coho ste sa rozhodovali, ci ste spokojni atd
bola som na erasme vo svedsku a je to megaaa, buduci rok na cely druhy stupen by som idealne chcela zamierit opat do skandinavie, tak dansko sa mi najviac pozdava momentalne a za skandinaviu mozem teda povedat, ze je to ovela viac prakticky orientovane ako u nas, za ten semester som si toho viac odniesla ako dokopy za 2 roky doma, aj ked zase, zalezi aj od vyucujuceho, boli aj nudne predmety samozrejme, ktore sa podobali tym slovenskym, avsak globalne ak to mam zhodnotit urcite skandinavia super! ovela zaujimavejsie + praktickejsie
Študujem v Spojených Štátoch a hlavné kritérium pre mňa pri výbere školy bola kvalita vyučovania, možnosť stáží, study-abroad príležitosti a v neposlednom rade dostupnosť štipendií a financií pre výskum. Mnohé minusy nevidím, i keď možno cesta sem by nemusela byť taká zdĺhavá. Celkovo som však spokojný s tým, kde práve som a čo robím.
Ja som práve ukončil bakalára v Holandsku (Haag). Pre mňa boli najväčšie výhody štúdium v angličtine (a v iných jazykoch), mezdinárodné/multikulti prostredie, veľmi liberálna, tolerantná spoločnosť a mentalita, a praktický spôsob vyučovania (ja som navštevoval tzv. Hogeschool, nie klasickú univerzitu, ktorá by bola viac teoretická). Ja som však bezplatné štúdium nemal, moje školné bolo okolo 1800 eur na rok.
@dumbledore Výška školného je v mnohých prípadoch stanovená holandskou vládou; lokácia školy na to nemá vplyv. Samozrejme, to že som z EÚ je obrovský benefit. Napr. tí, ktorí pochádzali mimo Únie, museli platiť cca 7500 eur na rok.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov