Ahoj, chcela by som sa spýtať či je tu niekto kto študuje na výške v Anglicku a vedel by mi trošku poradiť s výberom univerzity pretože vôbec neviem od čoho sa mám odraziť. Možno nejaké skúsenosti na čo si dať pozor a podobne.
Ešte síce neštudujem, ale tento rok som si podávala prihlášku a som podmienečne prijatá. Čo si týka výberu univerzity, išla som cez vyhľadávač na UCAS.com - tam si zadáš čo chceš študovať a ono ti to vyhodí všetky univerzity, ktoré to ponúkajú. Chceš ísť do UK tento rok, či až budúci?
Jáj tak. Už rozumiem. A kam všade ťa prijali? Možno budeme spolužiačky (Inak prosím ťa, tagni ma potom v odpovedi cez @ , lebo mne to neukáže v aktualitách a potom musím hľadať spätne cez všetky nové témy)
Wau. Tak spolužiačky nebudeme, ale gratulujem, to sú všetko dobré školy. Čo sa týka výberu, tak ti asi veľmi neporadím, ale ja som na to išla vyraďovacou metódou. Ako poistku som si zvolila školu, ktorá mi dala najjednoduchšie podmienky a hlavný výber som si zvolila preto, lebo ponúkali najatraktívnejší kurz. Vo všeobecnosti platí, že čím náročnejšie podmienky prijatia, tým lepšia škola. Napríklad ja som Bristol vyradila, lebo sa necítim na čisté jednotky z maturity . Tiež si pozri na stránkach škôl, že či majú jednotlivé kurzy akreditáciu, ale to by nemal byť problém ak nejdeš študovať niečo menej známe . Napíš si zoznam škôl a ku každej pripíš plusy a mínusy - premysli si, v akej lokalite by si chcela žiť, pozri si, kde sú aké ceny ubytovania a pod.
Ďakujem, a ty si sa na aké školy hlásila ak sa môžem spýtať ...tu poistku to je pravda určite si tam dám tú ktorá nebude mať také nároky ale to extra neriešim, ide skôr o to že už pri výbere univerzít som si kurzy dávala veľmi podobné a v dvoch okruhoch akurát sama ešte úplne neviem ktorý z nich si vyberiem. Teraz ide skor o pre a proti na konkrétnych univerzitách a práve o tých moc neveim pretože aj ked som si písala s nejakým študentom každý si tú svoju univerzitu dá sa povedať že chváli. A ako si spomínala tú akreditáciu, štúdium mi pomáhajú vybavovať v interstudy a vyberala som si z ich ponuky univerzít takže akreditácia je tam zaručená v tomto prípade. A ako spomínaš ubytovanie, ked som to pozerala ono je to približne v rovnakých cenách všade takže zase som zostala na mrtvom bode
Tak už to vidím len tak, že vyberať podľa lokality. Teda ja by som na to išla tak, že by som si proste pozrela obrázky a stránky, a ktorá by sa mi viac páčila, tú by som volila
Ja som si dávala Bristol, Brighton, Southampton, Londýn a Birmingham. V Bristole som mala samostatnú psychológiu a chceli odomňa čisté jednotky, takže tú som vyhodila. V Southampotone som mala psycho + kriminológia, lenže som sa dozvedela, že tá škola je na veľmi slabej úrovni, v Birminghame som mala kombináciu psycho + anglický jazky, čo bol super kurz, lenže lektor z anglicka ma informoval, že je to priemyselné mesto s obrovskou kriminalitou a nulovým študentským životom, kvôli ktorému by som Anglicko znenávidela A ostali mi Brighton (Aplikovaná psychológia a kriminológia) a Londýn (Kriminológia a psychológia) - Brighton mal prísnejšie, ale splniteľné podmienky, takže to bol môj firm choice.
@cold .. @rebecka Ahojte dievčatá, trošku neskoro reagujem, ale chcela by som sa spýtať, to štúdium hradíte s vlastných zdrojov, alebo máte nejaký trik na štipendium ? ďakujem
@19martina19 viem, že si sa ma nepýtala, ale na základe mojich poznatkov, vysokoškolské štúdium ti hradí krajina (Británia) a to tzv. pôžičkou na štúdium o ktorú požiadaš, a splácať ju začneš až keď začneš zarábať cca nad 2000€ mesačne,.. po 30tich rokoch, ak sa ti nepodarí dosiahnuť takýto plat to bude premlčená a nebudeš ju musieť splatiť nikdy, to znamená, že v podstate študuješ za peniaze britskej vlády. Teda nám to bolo takto povedané
@sheily áno počula som o tom, ale to platí len pre bakalárov som niekde čítala, či? Ja som zabudla spomenúť, že by som chcela ísť na mastera či aj na toho to platí?
@19martina19 noo druhý stupeň štúdia si musíš platiť :/
a tuším, že je to celkom dosť peňazí.. teda tá, čo nám o tom hovorila tiež tam študovala len mastera a musela si ho platiť.. neviem ako to je, pokiaľ by človek išiel aj na bakalára tam...
@19martina19 Je to tak, ako vraví @sheily - na bakalárske štúdium sa väčšinou berie pôžička a masters si hradíš sama - tie sú však o dosť lacnejšie, keďže trvajú len jeden rok (full time) - okolo 5000 libier. A pred pár dňami bol v Londýne masívny protest za bezplatné vzdelávanie, takže ostáva dúfať, že sa vláda umúdri a aspoň to školné zníži.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ja som si dávala Bristol, Brighton, Southampton, Londýn a Birmingham. V Bristole som mala samostatnú psychológiu a chceli odomňa čisté jednotky, takže tú som vyhodila. V Southampotone som mala psycho + kriminológia, lenže som sa dozvedela, že tá škola je na veľmi slabej úrovni, v Birminghame som mala kombináciu psycho + anglický jazky, čo bol super kurz, lenže lektor z anglicka ma informoval, že je to priemyselné mesto s obrovskou kriminalitou a nulovým študentským životom, kvôli ktorému by som Anglicko znenávidela A ostali mi Brighton (Aplikovaná psychológia a kriminológia) a Londýn (Kriminológia a psychológia) - Brighton mal prísnejšie, ale splniteľné podmienky, takže to bol môj firm choice.
a tuším, že je to celkom dosť peňazí.. teda tá, čo nám o tom hovorila tiež tam študovala len mastera a musela si ho platiť.. neviem ako to je, pokiaľ by človek išiel aj na bakalára tam...