Ahojte, chcela by som sa spýtať koľko asi stojí vysoká škola so všetkým intrák pripíadne privát, strava vreckové a tak Ďalej... na mesiac??? pýtam sa lebo vôbec nemám predstavu nech viem mojich rodičov na to pripraviť,,, koľko asi tak budem potrebovať?
ja osobne som za intrak na mesiac platila v prepocte 93 eur, cestovne ma stalo asi okolo 50 eur -cesta aj s MHD, plus som mala 150 vreckove na mesiac a to s ty, ze jedlo mi casto nakupila aj mama pomimo. A este skripta ale to kupujes raz za semester .... takze okolo 300 eur....
Mesačne za intrák platím 63€, 33€ dávam na trojmesačnú električenku, plus náklady na vlak vždy v nedeľu a na konci týždňa, čo je asi 10€ na mesiac a naši mi ešte k tomu dávajú 20€ na týždeň, s tým, že keď porebujem kúpiť skriptá, niečo veľké a drahšie na oblečenie, tak mi dajú ešte aj na to.
presne, ide o to, kam ideš na školu ak do BA...tak ti poviem takto...mňa vyjde cesta do BA mesačne cca 40 eur (keď sa vraciam domov každý víkend), strava..2 eurá za obed, čiže to je tiež nejakých 40 eur mesačne...električenka 12 eur...intrák ma mesačne vychádza na 35 eur, ale platím ho vždy v januári a v septembri - na celý semester...čiže na mesiac to vychádza 127 eur...lenže keď pripočítaš k tomu ešte náklady pomimo, trebárs si kúpiš nejaké jedlo na intrák, alebo si budeš prefocovať papiere...kúpiš si niečo v bufete...atď...tak sa to nakopí....a samozrejme, najväčšou položkou do rozpočtu je kupovanie tých blbých kníh!!!! poviem ti asi tak, že včera som šla do BA so 100 eurami a dnes mám 30.. D a to ešte dve knihy nemam kupene! takže nedá sa to len tak ľahko vypočítať
...ja dochadzam 170 km..cize cesta tam aj spat prinajlepsom mi vyda na 10eur aj to som stastna...cize co mesiaca 40 euro..plus mhd podla toho kolko a kam budes chodit..ale tak do 10euro mesacne..plus ja platim byt do 100 euro aj s netom...a strava a ostatne veci zalezia od tvojej spotreby...no musis ratat aj s peniazmi potrebnymi na veci do skoly..co u nas jedna kniha v pohode 10eur...cize ja mam 250 na mesiac..ale z toho si platim vsetko sama..nic navyse od rodicov...a vychadza mi to ako tak..obcas usetrim obcas niee...zalezi aj od situacii
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
äť) + intrák + strava tak je to zhruba 125€. Vedz, že mám celkom lacný intrák, takže to môže byť aj viac u iných
A vreckové? To záleží od teba, koľko budeš míňať
p.s. keby som cestoval domov menej (napr. 2x do mesiaca), tak by som ušetril nejakých 25€. (ale minul by som ich na stravu )
ale za jedlo, cestovanie, chlast miniem okolo 130 evry
Týždenne - 10 € na týždenník (vlak), cca 3krát dobíjanie karty na MHD v TT - 5 €
Čiže suma sumárum = za 1 semester = 120 € vlak, 15 € MHD, 33 € električenka = 168 € cca (môže to byť aj menej - pár eur hore dolu)
Dochádzam, čiže všetko ide na dopravu.