Tak ako ste na tom? Používate spolu s vašim normálnym debetným účtom aj ten sporiaci na ktorý si posielate nejaké to euro z výplaty?
Ja som si poslal akurát tento mesiac prvý krát nejaké peniaze z minulo-mesačnej výplaty, reku už je aj na čase si začať niečo bokom odkladať, človek nikdy nevie.
Neviem ako sa to robí ale áno teda ako celý slovenský účet používam ako finančnú rezervu, ale v rámci neho mám ešte dačo kam mi každý mesiac odíde pár eur a sú z toho nejaké úroky a tak.
ano ano. naschval mam 35 dnovu vypovednu lehotu aby som si tam posielala peniaze, s ktorymi uz potom neratam, aby som si ich zas nevytahovala odtial kedy sa mi zachce. este v casoch pravidelkejsieho prijmu som mala dalsi uet separatne na setrenie kratkodobejsie - vylety a tak
@ssnehulienka ani sama neviem
Mam taky ciel,ze viac ako polovicu z platu neminiem...ale vzdy sa mi podari viac ako pol platu odlozit....
mam rozpocet na to co potrebujem a na utracanie
A ano je to fajn... ved clovek nikdy nevie co prinesie buducnost ..a zas pod mostom by som nechcela skoncit
(Btw zivot v zahranici cloveka nauci )
z každej transakcie mi zaokruhluje na 5 euro , a ani neviem kolko tam mám žije si to vlastným životom. či platím za večeru 38,90 alebo 40eur, či platím paušál 81,35 alebo 85eur mi je pomerne jedno
Neaké sporenie že teraz posielať niekam 100euro za 1% urok moc význam nemá, akurát tak stavebko že ti vedia po 2 rokoch poskytnúť uver na prerábku. Ale čojaviem... ani tá štátna premíja mi nejak nerobí dobre ....
Musím si brat príklad z @Obsession ale myslím že to nieje zlučitelné s mojim životom.
@majojo po jednom veľmi nepríjemnom zážitku s neserióznou bývalou DEXIA bankou v súvislosti s debetným účtom už nechcem mať s akoukoľvek bankou (hlavne na SK) nič spoločné... nemienim živiť darmožráčov a papule chamtivé, už pár rokov fungujem bez účtu a som max. spokojný
Áno, už nejakých tých pár rokov a dokonca mám dva sporiace účty ...aj keď ja by som ich v podstate ani nemusel mať, lebo odkedy som mal najprv vkladnú knižku, potom účet, tak sa mi nikdy nepodarilo padnúť na nulu, z čoho vlastne vyplýva, že som typ človeka, ktorý zjavne prehodnocuje čo skutočne potrebuje a čo sa mu oplatí a nerozhadzuje peniaze na hocičo ...pokiaľ mi to schopnosti dovolia, tak viem si kopu vecí opraviť sám a tým nemalé peniaze tiež ušetriť za opravy
mám, ale úplne zbytočne, úroky od 0,03 % p.a. po 0,05 % p.a., ak mi náhodou príde nejaký úrok, tak polka z toho odíde ako "daň z úroku", takže, eh
za x rokov sporenia som dostal úrok asi dokopy 5 €
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ja som si poslal akurát tento mesiac prvý krát nejaké peniaze z minulo-mesačnej výplaty, reku už je aj na čase si začať niečo bokom odkladať, človek nikdy nevie.
Nepracujem preto aby som vsetko premarnila
Mam taky ciel,ze viac ako polovicu z platu neminiem...ale vzdy sa mi podari viac ako pol platu odlozit....
mam rozpocet na to co potrebujem a na utracanie
A ano je to fajn... ved clovek nikdy nevie co prinesie buducnost ..a zas pod mostom by som nechcela skoncit
(Btw zivot v zahranici cloveka nauci )
dovtedy ee
Neaké sporenie že teraz posielať niekam 100euro za 1% urok moc význam nemá, akurát tak stavebko že ti vedia po 2 rokoch poskytnúť uver na prerábku. Ale čojaviem... ani tá štátna premíja mi nejak nerobí dobre ....
Musím si brat príklad z @Obsession ale myslím že to nieje zlučitelné s mojim životom.
ved prave ze isiel dole, takze teraz uz moze ist iba hore za tri mesiace som už zarobil tri ročné platy
za x rokov sporenia som dostal úrok asi dokopy 5 €