Pred 8 mesiacmi som bola hospitalizovaná na psychiatrii s tým, že moje prepúšťacie diagnózy zneli F23.0 – Akútna polymorfná psychotická porucha bez príznakov schizofrénie, a F32.2 – Epizóda ťažkej (hlbokej) depresie bez psychotických príznakov. Moji rodičia sa vtedy rozprávali s mojou ošetrujúcou lekárkou a tá im povedala, že ak sa mi stav zhorší, bude z toho schizofrénia. Nerozumiem tomu, preto sa chcem spýtať, či mi to tu niekto nevie vysvetliť. Prečo mi diagnostikovali tú poruchu BEZ príznakov schizofrénie, ak mám na ňu nábeh? Zase sa mi zhoršil stav a budem v blízkom čase hospitalizovaná znova. Aká je šanca, že mi tentokrát diagnostikujú už schizofréniu? Je to normálne, že si vôbec neuvedomujem že by som vôbec niekedy trpela nejakou psychózou? Uvedomuje si to človek vtedy? Ďalšia moja otázka znie, prečo mi diagnostikovali depresiu bez psychotických príznakov, keď moja ďalšia diagnóza je psychotická? Môžem mať nepsychotickú depresiu a pritom psychózu?
myslim, ze toto je otazka na doktora alebo ineho odbornika, na birdzi nikto taký nie je, to budú len dohady, ale spolahnut sa mozes jedine na nazor niekoho, kto tomu naozaj rozumie
@marcello111 naco ma tu tagujes, Filipko? A celkovo, na co na mna akymkolvek sposobom reagujes, ked si si ma zablokoval, co vacsinou (u normalnych ludi) znamena, ze nechces so mnou komunikovat a nechces, aby som na teba reagovala.
Tebe vazne jebe, zajo.
A toto su otazky, ktore si sa mala pytat doktorky. Bola si u nej? Bola. Tak sa mas pytat tam, jedine co - nemusis mat priznaky nejakej choroby na to, aby si na nu mala nabeh. Ale vazne, skoc za svojou doktorkou.
@staphylococcus
tebe keby som zlate motúzy ťahal popod nos, vždy by si mi nabrízgala, ale ja nie som ako karlotiskot aby som ti špinavo vynadal.....
tvoja pýcha ťa raz zničí, pamataj moje slová...
viac sa ti nebudem vtierať...
@marcello111 No prosim uz sa nevtieraj. Lebo tieto schizo stavy, ked raz sa mi vyhraas vsetkym moznym a potom sa zacnes vtierat ako taky trtko ma uz kvalitne nebavia.
A neviem o akej pyche hovoris, ved predsa ty si tu pan dokonaly
kamaratke diagnostifikovali schizofreniu, ale normalne na nej nic nie je vidno. raz za paru rokov ma "atak" kedy jej prepne, nemala nikdy halucinacie, len bludy. ono ked ma clovek bludy tak si to neuvedomuje ze je s nim nieco zle. mozno si namyslas nieco co nie je pravda, neviem napr ze ta niekto sleduje alebo ti chcu nejaki ludia ublizit. ale lekari vsetko vidia cierno, ze vraj schizofreniu diagnostikuju kadekomu, lebo kazdy to ma inak .
Aj mne diagnostikovali psychozu ked som bola na psychiatrii, pritom som na sebe ziadne priznaky nespozorovala ani ja ani nik z mojich blizkych. Nasledne som sa dala vysetrit este u viacerych psychologov ktori to vyvratili, vraj schizofreniu urcite nemam. Ta doktorka bola na schizu nejaka zatazena, rozdavala ju tam ludom ako na beziacom pase, podla mna z polovice pripadov bezdovodne, nerozumiem tomu doteraz. Mozno aj ty si podobny pripad, skus zmenit doktorku a dat si to overit, lebo zrat antipsychotika bez toho aby bol na to padny dovod je zle, dojebu ti psychiku este ovela viac (ja som ich velmi tazko znasala a myslim ze ma ovplyvnili dlhodobo, ak nie celozivotne).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ale rozumie a veľmi dobre @Staphylococcus
Tebe vazne jebe, zajo.
ale ja som ťa už dávno odblokoval, lebo som ti odpustil...
tebe keby som zlate motúzy ťahal popod nos, vždy by si mi nabrízgala, ale ja nie som ako karlotiskot aby som ti špinavo vynadal.....
tvoja pýcha ťa raz zničí, pamataj moje slová...
viac sa ti nebudem vtierať...
A neviem o akej pyche hovoris, ved predsa ty si tu pan dokonaly