tákže chcela by som sa spýtať alebo poradiť z niekym čo ma skusenosti.. chcem trochu pribrať dosť som schudla neviem prečo a nedarí sa mi pribrať aspon trošku s5.. a nechutí mi jesť. tak čo by ste odporučali ake vitaminy .. alebo aj inu formu ? ako dos
Pomoze psycholog alebo doktor , znie to sice ako keby si bola vadna ale poradil som ti to preto ze ked ti nechuti jest , ze nevies zjest 2,3 jedla za den tak nieco nie je OK
Bohvie ci nemas nieco s organizmom kvoli comu ti nechuti, lekar by to zistil (snad)
Poradil by som ti najprv toto a ked nie tak si kup gainer.
Ale je to zle v tom ze sa moze stat ze sa ti to bude ukladat na jedno miesto viac ako na ine a bude to nahovno.
@mm47 tak akože ja jem dosť(teda no až tak dosť na pribratie asi nie).. ale napr nechuti mi mäso alebo niektore jedla vobec neziem..neviem no..a ako to myslíš že ukladať na jedno miesto? =D
@xnikushinkax vitaminy a minerali ti velmi moc nepomozu, lebo ked telu dodas dostatok vyzivy tak si uz nic nepyta, takze mala by si jest potraviny z nizkom obsahom vitaminou a mineralou a v tedy budes hladna aj ked budes mat skoro plne brucho, to znamena maso, curok, rozne sladkosti a podobne, pripadne vacsie mnozstvo proteinou lebo nevyuzite proteiny sa premienaju v tele na tuk.. pripadne vitamin B trosku podporuje chut do jedla alebo pivarske kvasnice(to je zmes vitamin vit .
@mm47 hah tak ako hýbem sa dosť hlavne v posledne dni.. a aj cvičim teda zas som začala cvičiť.. =D tak asi prestanem na nejaky čas.. aj som nad tým už premýšlala..tak ale to sa nedá hned viac.. ked moj žaludok nieje prisposobený a take množstvo a tu je problem ! =D mam ti napísať čo som dnes jedla?=DD
jáj tak možno keby som to papala a civičla že nejak formovala to telo mžno by som nebola taka tučna alebo nepriberala len na určitom mieste či?=D
@xnikushinkax No cvicit mozes , len daj si pozor nech niesi vyrysovana moc tipujem ze to nehcces , aby ti bolo videt svaly vsetky.
Podla mna chod za odbornikom , s tym metabolizmom ... nepomoze ti jest viac ked ho mas fakt rychly , porad sa s nim ako sa da spomalit , ja si uz nepamatam
najrychlejsie 'stucnies' ak: budes vynechavat ranajky, alebo cely den nic nebudes jest a pred spanim sa budes napchavat vsetkym moznym a vo velkych kvantach
@mm47 samozrejme nato si dávam pozor to veru nechcem , ja cvičim len preto aby som mala kondičku... a pekne tvary nie aby som bola svalnata =D no asi by som mala isť. alebo čo
takže doobeda som jedla- 1 a pol opeknaje špekáčky + zelenina a rožok ..
obed som ani neziedla..
večera živánsku.. a tiež som ju celu neziedla.. a medzi tým som jedla polku bagety s natierkou (myslim to pečivo) .. zeleninu kusok klobase..=D volaky kexik.. a to je asi všetko.. =/ a najhoršie je že ked aj niečo ziem citim sa plna alebo y som jedla viac ale žaludok mi to nedovoli.. pretože som neni zvyknuta tolko jesť..
@mm47 heej len ono je to ťažke. si predstav že som na intráku a v škole varia hnusne =O to by som si musela variť sama.. aby mi to chutilo a dojedla som to.. lebo toto čo nam varia tu... fuj.. česť výnimkam čo mi chutia..=D ale skusim to... len ked každý mi radi inak bud mam jesť hluposti alebo jesť zdravšie a tak aby to aj učinkovalo =D asi to nejak skombinujem =DD
@xnikushinkax ale neni to zdrave pre tvoje telo sa takto stravovat, ze cez den nebudes jest nic a az na noc sa nazeres ako prasa to je velmi nezdrave. a este k tomu ked si pisala ze ti velmi nechuti jest, tak ani vecer toho potom vela nezjes. alebo pripadne najidealnejsie upravenie hmotnosti na taky standard je, ked budes jest 5x denne, a aj je to zdrave.
@xnikushinkax Hlavne nejedz fast food , mastne jedla a nemusis jest vsetko so vsetkym.
To radia ti co nevedia co ine poradit , jasne ze jedenim vsetkeho sa priberie , ale na to zdaleka nemas cas ani prostriedky ked hovoris ze si na intraku. Ludia co vzivote necvicili , neriesili taketo rady na sebe by nemali radit
1. menej kardio aktivit
2. viac cestovin a nauc sa jest maso , aspon rybie.
3. skus viac sladkych veci a neries celozrnne , alebo nizkotucne mlieka a take veci. Dopraj si aj vecer , zabudni na kraviny ze po 19-00 nejest.
4. zisti si ten metabolizmus a ked budes vediet tak zajdi za niekym kto sa tym zaobera.
@hajlander si pozri nejaku knizku z biochemie a uvidis, ze to tak nefunguje. Kedze bielkoviny su zdroj energie iba v krizovych situaciach, kedy sa neprimaju sacharidy a malo tukov inak vo velmi malov mnozstve a vyssi prijem sa akurat vyluci von tela tym, ze sa premeni na dusikate latky
@bress vysoky prijem proteinou sa nevyluci tak lahko, ako si ty myslis. ako som napisal na zaciatku a hajlander so mnou suhlasil, ze vysoky prjem bielkovin sposobuje vytvaranie a nahromadenie tukou v tele. Ale zas najnovsi vyskum este k tomu dokazal, ze vysoke davky zivocisnych proteinou poskodzuje mozogove bunky.
@mefistofel ale on sa nemeni tuk. Samozrejme ak nadoblicky z nejakeho dovodu neprodukuju vela glukokortikoidov. Inak sa nadbytocnie menia na dusikate latky a zatazuje to pecen a oblicky.
@mm47 dakujem ti za tvoje rady.. budem sa snažiť jesť tak ako si mi poradil a naiečo s tým urobiť.. len dufam že to nieje choroba že to neni niečo horšie že sa tak nedokažem najesť.. .
@xnikushinkax pravdepodobne ano kedze to ma ucinok len ked sa to podava injekcne, v tabletkovej forme to pokial viem nie je take ucinne. Ved sa skus opytat u obvodnej mozno ti poradi lepsie ako my vsetci tu dohromady ale poznam aj lekarov co ziju v tom ze vsetky doplnky vyzivy obsahuju steroidy ale to uz sem nepatri
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Pomoze psycholog alebo doktor , znie to sice ako keby si bola vadna ale poradil som ti to preto ze ked ti nechuti jest , ze nevies zjest 2,3 jedla za den tak nieco nie je OK
Bohvie ci nemas nieco s organizmom kvoli comu ti nechuti, lekar by to zistil (snad)
Poradil by som ti najprv toto a ked nie tak si kup gainer.
Ale je to zle v tom ze sa moze stat ze sa ti to bude ukladat na jedno miesto viac ako na ine a bude to nahovno.
Jedz obycajne veci , ziadne celozrnne a hlavne viac.
Napis zo srandy tvoj jedalnicek za den
Myslel som to tak ze mozes mat pneumatiku okolo pasu a nohy , ruky , zvysok proste chudy ako doteraz.
jáj tak možno keby som to papala a civičla že nejak formovala to telo mžno by som nebola taka tučna alebo nepriberala len na určitom mieste či?=D
Podla mna chod za odbornikom , s tym metabolizmom ... nepomoze ti jest viac ked ho mas fakt rychly , porad sa s nim ako sa da spomalit , ja si uz nepamatam
Napis dnesne menu
takže doobeda som jedla- 1 a pol opeknaje špekáčky + zelenina a rožok ..
obed som ani neziedla..
večera živánsku.. a tiež som ju celu neziedla.. a medzi tým som jedla polku bagety s natierkou (myslim to pečivo) .. zeleninu kusok klobase..=D volaky kexik.. a to je asi všetko.. =/ a najhoršie je že ked aj niečo ziem citim sa plna alebo y som jedla viac ale žaludok mi to nedovoli.. pretože som neni zvyknuta tolko jesť..
Mas tam plnu rit tukov , mastnoty a hovno z toho , tucne sice niesi lebo sa hybes ale upchava ti to cievy , cholesterol zvysuje atd...
Mastne veci vynechaj.
Skus taketo
Ranajky- rozok s dzemom , neutelou
Obed - cestoviny nejake
Vecera - volake zemiaky so zeleninou mozes skusit alebo take nieco.
Na zaciatok aj 3 jedla ktore musis dojest podotykam budu dost.
Take ze desiata a olovrant to by si asi nedala.
To radia ti co nevedia co ine poradit , jasne ze jedenim vsetkeho sa priberie , ale na to zdaleka nemas cas ani prostriedky ked hovoris ze si na intraku. Ludia co vzivote necvicili , neriesili taketo rady na sebe by nemali radit
1. menej kardio aktivit
2. viac cestovin a nauc sa jest maso , aspon rybie.
3. skus viac sladkych veci a neries celozrnne , alebo nizkotucne mlieka a take veci. Dopraj si aj vecer , zabudni na kraviny ze po 19-00 nejest.
4. zisti si ten metabolizmus a ked budes vediet tak zajdi za niekym kto sa tym zaobera.