Chodil som k nutričnej (páči sa mi to slovo viac, sorry ) poradkyni, a bol som spokojný. Len by som si dal pozor koho si vyberieš. Ak chceš napr. poradiť so stravou kvôli cvičeniu, tak priemerné rady ti dá aj nejaký Ďuri, ktorý si len spravil certifikát. Ak to chceš riešiť zo zdravotnej stránky, tak si určite nájdi človeka, ktorý to má v ideálnom prípade aj vyštudované.
takto minuly rok zhruba som bol u jedneho "vyzivoveho poradcu" v tom herbal life ci ako sa to vola. bolo to zadarmo avsak na konci sedenia ukazal o co ide - predaj shit produktov ktore ti pomozu akoze doplnit vitaminy a picoviny. som si pozrel zlozenie a sama chemia, cukor cukor cukor a znova cukor dal som mu z lutosti 10 eur nech si kupi tycinku snickers a siel som prec
Nezer sracky, priemyselne spracovane potraviny a sladkosti, kaloricky prijem optimalizuj poziadavkam a zisti si nutricne hodnoty potravin, je to na nete . A ak chces cvicit sleduj aj bielkoviny. a nebudes potrebovat ziadneho poradcu, budes fit
@mikaell hej hej, to som si cital, ze je na nete strasne vela pseudo odbnorikov, co to maju nastudovane tiez iba z toho co si precitali na internete (a to je tam vela krat kopa hovadin), ale tvaria sa ako by zjedli zemegulu... ze je vhodne ist niekomu s VS... len to som chcel vediet, ci sa to naozaj oplati a nevytiahne to z cloveka zbytocne peniaze... lebo tie sumy su tam dost vysoke co pozeram...
@Depropex tak tento zaklad viem aj sam, kedysi som aj cvicil... len tak 3-4 roky dozadu mi zacali iste zdravotne problemy, schudol som do dnes 13kg, vystriedal zopar doktorov... konecne som ale nasiel doktora ktory mi stanovil nejaku diagnozu (este ma caka jedno vysetrenie plus konzultacia vysledkov)... a zatial co mam predbezne vysledky, tak mam intoleranciu na dost vela beznych veci ... ano, su nahrady na vsetko... ale aj tak som si myslel, ze bude lepsie ak mi jedalnicek zostavi odbornik ktory je vystudovany a ma niekolko rokov praxe... ako ja ktory budem musiet stravit x hodin citania clankov a zistovanim nutricnych hodnot potravin a hlavne toho, co mozem jest (lebo zatial viem len co nemozem a vychadza mi z toho ze vsetko)... a ano, chcem zacat cvicit a nabrat naspat vahu, aby som vyzeral ako clovek a hlavne aby som sa tak aj citil
@dynco No, záleží. Ja som platil 15€ za konzultáciu, ktorá trvala tak od 20min do hodiny. V tom bolo vždy váženie (to znie tak ako keby som bol nejaký dobytok ) proste to meranie + potom konzultáciu k jedálničku resp. k môjmu food diary, ktorý som si písal.
Vôbec ale neviem koľko to inak zvykne stáť. :x
ak mas zdravotne problemy, urcite by som kontaktovala nejakeho OVERENEHO odbornika, napr koho ti doporuci lekar alebo na zaklade odporucani a overeni kvalifikacie a praxe
Ak by si bol len “obycajny” clovek ako vela ludi co chce upravit hmotnost, tak na to staci samostudium a pripadne rady trenera, ktory riesi jedalnicky. Ja som si tak sama nacitala mrte veci o makrach a strave a v podstate by som to odporucila kazdemu, lebo bez tych vedomosti proste tapas v tom, co jes a nechapes preco to nejde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
@Depropex tak tento zaklad viem aj sam, kedysi som aj cvicil... len tak 3-4 roky dozadu mi zacali iste zdravotne problemy, schudol som do dnes 13kg, vystriedal zopar doktorov... konecne som ale nasiel doktora ktory mi stanovil nejaku diagnozu (este ma caka jedno vysetrenie plus konzultacia vysledkov)... a zatial co mam predbezne vysledky, tak mam intoleranciu na dost vela beznych veci ... ano, su nahrady na vsetko... ale aj tak som si myslel, ze bude lepsie ak mi jedalnicek zostavi odbornik ktory je vystudovany a ma niekolko rokov praxe... ako ja ktory budem musiet stravit x hodin citania clankov a zistovanim nutricnych hodnot potravin a hlavne toho, co mozem jest (lebo zatial viem len co nemozem a vychadza mi z toho ze vsetko)... a ano, chcem zacat cvicit a nabrat naspat vahu, aby som vyzeral ako clovek a hlavne aby som sa tak aj citil
Vôbec ale neviem koľko to inak zvykne stáť. :x
Ak by si bol len “obycajny” clovek ako vela ludi co chce upravit hmotnost, tak na to staci samostudium a pripadne rady trenera, ktory riesi jedalnicky. Ja som si tak sama nacitala mrte veci o makrach a strave a v podstate by som to odporucila kazdemu, lebo bez tych vedomosti proste tapas v tom, co jes a nechapes preco to nejde