Caute chcem sa spytat ci je normalne ked som v maturitnom rocniku bez nejakeho blizkeho kamosa v triede? Prve 2 roky na srrednej som mala kamky no pohadali sme sa...kamaratov mam tak akurat ale vsetci z inych tried abo mimo skoly..
A nieze by ma to bejak trapilo, len sa nad tym zamyslam...na zs som na druhom stupni tiez nemala vela kamosov lebo som bola sikanovana,tu na srrednej nie ale aj tak je to pre mna z nejakych dovodov tazke najst si staleho partaka alebo partiu "v triede"...normalne chodim von aj vsetko a nie som ticha som vlazniva ukecana, tak preco ma druhi ka osi beru ale v triede nie? Dneska je rozluckova a ja asi nejdem lebo neni s kym ist tam zobrala by som chalana ale nechcem zeby sa tam citil trapne kedze v triede noc nemam kamosky...a tiez sa bojim ze toto take vylucovanie z kolektivu sa so mnou bude niest az do dospelosti, sice im nic netobim a v mojej partii ma maju radi ale tam skratka nemam nikoho blizkeho..je chyba vo mne?
@foxie ja som si sadla, ale prve roky potom uz sme sa prestali bavit...a rozpravam sa s kazdym ale kazdy tam uz niekoho ma cize ja som len tak do poctu...no a dnes je ta rozluckova teda disko tak som vahala, ale potom som si predstavila ako sa oni budu bavit a ja jak piatr koleso na voze estr 2 eura davat za vstup tak to sa neoplati moc... A zajtra ich vidim prakticky posledny krat, mame vysvecko takze sa mi beoplati byt niekde von do rana, tancovat pit a potom rano dolamana vstat...ako ja disky milujem ale citim ze ti ludia ma skratka odsunuli na okraj
@foxie mna netrapi ich nazor viem ze su to ohovaracky a tak a nechcem vyzerat ze mi na tom velmi zalezi...raz som tak dala najavo ze chcem zapadnut a bolo to este horsie
@wowko Väčšinou na takéto fóra reagujem sarkazmom a cynicky....ale ty si to všetko pekne opísala preto prejavím empatiu....Treba zmeniť myslenie slečna, inak to s tebou fakt pôjde aj do dospelosti od tích čias šikanovania si "bloknutá" akoby.
Kašli na to ono aj tak väčšinu takýchto kamaratstiev zo školy sa rozpadne lebo každý pôjde svojou inou cestou. A pokiaľ nie si nesamostatne dilinko ako ja tak nepotrebuješ nikoho nasilu
V práci to bude zasa iné ako v škole.
@wowko to vôbec nevadí, koľkí sme tak boli... na ZŠ od 6. po 9. ročník sme boli chalani velkí kamaráti a všetko bolo fajn... a keď sme si povyberali školy, tak oni všetci si dali na rovnaké vždy s niekym, učňovky, a ja na gympel, a uplne sme sa prestali baviť. Dokonca sme sa dobre pohádali, lebo idú idioti rýpať. Všetci štyria z toho mali veľkú srandu- bola to skupinová konverzacia na fb. ... Potom tiež bol koncoročny vylet. Kde som išiel cely čas sám a s nikým som sa nebavil. Bolo to o ničom ale už som chcel vypadnúť preč. Na SŠ 2 roky len ťažko si dokázali uvedomiť moji sprostí spolužiaci, že sme všetci v jednej triede a že k nim patrím tiež, takže sa mi vysmievali, nikto ma nebral proste okrem minima jedincov. Po dvoch rokoch aj tym debilom došlo že sme jedna trieda a každý tam proste je a bude. Tak sme sa bavili každý s každým už ale niektorí len tak z povinnosti, niktorí boli väčší kamaráti a tak...ako všade... Na VŠ mám pocit že je fajn, fajn kolektív ľudia a celkovo... zrovna každý jeden nie je najlepší kamarát ale nie je žiadna neznášanlivosť alebo niečo čo bývalo na SŠ a ZŠ.
@wowko Nemôžeš závidieť tým čo sa narodili tak....a ver tomu že aj v bohatých rodinách nie sú všetci šťastní a prijatí, prímy sa a svoju rodinu tak ako na tom si! A nepozeraj "ten má to, ten má to, tomu oco vybavil to" tak vybavil no a čo ťa potom. Ak na to budeš pozerať tak, potom budeš nešťastná a nebudeš mať nič celý život!
@wowko myslím, že by si sa mala najskôr zamyslieť nad sebou, pretože vychádzať so zakomplexovaným človekom (zdáš sa byť zakomplexovaná) je niekedy ťažké... ak ťa nemali radi na zš (to chápem, to ani mňa), ale ak si si ani na gym. s nikým nesadla, chyba môže byť aj v tebe (alebo aj nemusí)... u nás v triede si všetci rozumieme a je mi fakt ľúto, že sa zajtra lúčime
Netráp sa, kamaráti nie sú podstatní a už vôbec nie vtedy, keď sa k tebe tak správajú. Bola som na tom rovnako ako ty, tiež som sa nevedela zaradiť do kolektívu, v triede som nemala nikoho, s kým by som sa mohla porozprávať, ale uvedomila som si, že ich nepotrebujem. Pozri, ak ti vadí, že sa s tebou nebavia robíš chybu, oni na to prídu neskôr, keď už bude neskoro som na tom rovnako ako ty takže viem o čom hovorím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
V práci to bude zasa iné ako v škole.