Mal som takú hlbšiu úvahu a mám na vás zopár otázok. Máte partnera/partnerku? Ak áno tak sa pýtam prečo ? K čomu vám je niekto? Mnoho ľudí sa ženie v tejto dobe do vzťahov ale ako si všímam drvivá väčšina má proste vzťah "len tak" bez nejakých spoločných
Ja ako zastupca neparnych ludi mozem povedat, ze tieto "vztahy" môzu vznikat aj na zaklade toho ako niektori ludia vnimaju jedincov ktori este v urcitom veku nikoho nemaju.
Napriklad ja sa uz zacinam citit dost divno a pozadu a stale ma ktosi otazky a poznamky k tomuto a potom zacinam trpiet mylnym pocitom ze skutocne potrebujem niekoho okrem imaginarneho aleksa a liekov na hlavu
nechce sa mi odpovedat na vsetky otazky tak len tak v skratke
musim povedat, ze v sucasnej dobe mam toho najlepsieho muza na svete a za nic na svete by som ho nevymenila! :3 som najstastnejsia na svete a urcite s nim nie som len pre to aby som niekoho mala. konecne mam niekoho s kym si viem predstavit buducnost, niekoho v kom mam oporu, kto sa o mna zaujima, kto ma lubi, kto pri mne stoji, komu mozem povedat uplne vsetko, kto ma vypocuje a poradi ked to potrebujem. konecne mam pocit ze som nasla svoju spriaznenu dusu a konecne som mega stastna :happy:
takze co by mi chybalo keby ho nemam? uplne vsetko!
a podla mna na otazku "preco mate vztah" sa moc odpovedat neda. no proste preto lebo laska! na to moc racionalne vysvetlenie neexistuje :happy:
pochopis az ked to zazijes :-S :letim:
mam partnera. som s nim lebo ho lubim a on lubi mna. robime sa navzajom stastnejsimi. podporujeme sa, rozpravame sa, sme si najlepsimi kamosmi. planujeme spolu buducnost a dieta. som velmi spokojna v tomto vztahu lebo, co davam sa mi vracia. a aj on je spokojny a stastny lebo ma o tom presviedca slovomi ale aj tym, co pre nas robi.
neskutocne moj zivot obohacuje a keby ho nemam, tak by som bola velmi smutna a najviac by mi chybala jeho laska, podpora, nase spolocne vtipky a rozhovory.
akurat dnes ma vytocil jeden "znamy"..tiez zastavam nazor, ze radsej byt sama, ako byt s niekym koho ani nelubim, len aby som s niekym bola..to je asi najprimitivnejsia vec ever
no ale ked to jemu vyhovuje, rozchadzaju sa kazdy tyzden ako 12 rocne deti a mysli si ze ma uzasny "vztah".. jesus
@caster123 tak potom niečo prihoď,nech tu nie som s tými odbornými radami sama @rocafella dakujem. myslim si (ked tak pozorujem vztahy okolo seba) ze ano,vela ludi je s tym druhym len tak,zo zotrvacnosti,proste lebo by bola skoda zahodit niekolkorocny vztah,aj ked s tym druhym mozno uz ani nie su stastni,ale je to stale lepsie ako zostat sam.
a myslim ze zase my slobodni sa stretavame s velkym mnozstvom reci akože:jak to že nikoho nemáš,každý niekoho má. lenže ja teda sama osobne si neviem predstavit ze by som bola s niekym len aby som nebola sama. ak nemam byt vo vztahu 100 percentne spokojna a statstna tak do toho nejdem. a mozno mam len vela ocakavani a kriterii
@candy36 Proste čítal som fórum toho chalana čo mu holka chodí na jeden koniec Slovenska do školy a on je na druhej a má podozrenie. Nechápem aj zmysel takých vzťahov ak to je vzťah vôbec celé to je ako keby ľudia mali nejakú nešpecifikovanú potrebu byť vo vzťahu.. Neviem ako ty ja nemám potrebu húliť ale dementné komentáre som očakával
No naco asi tak ? Aby si ho mal kam strcit, ale tebe sa asi nepostavi , ze mam pravdu???..A nemusel platit 200€/ na mesiac a viac ... Aka otazka taka odpoved
Nemám a ešte som ani nemal. Nehľadám, som dosť náročný, ale nie na výzor, doteraz sa našla iba jedna, čo sa mi vážne páči. Takže ja nepatrím medzi tých, čo chcú niekoho len aby bol.
"Nemůžu za to a celkem vzato je mi to jedno,
mý srdce nehledá, kde je volno.
A jsem tak vybíravej, že by jsi měl bejt šťastnej,
že se mi líbí zrovna tvoje stará mladej.
A nebo tvoje mladá starej?"
neverim, ze existuje osoba zenskeho pohlavia, ktora by vyhovovalo mne a zaroven ja jej. doteraz to bolo vzdy bud alebo. a inak to nebude, lebo od vztahu a aj od partnera ocakavam privela. raz si najdem zlatokopku a bude dobre este tak zarobit dost penazi...
@xy12345 Otázka bola normálna a normálny človek pochopil otázke a nemá potrebu útočiť. Bol som zvedavý na vlastný názor ľudí. Nechápem čo sa vzrušuješ a jak dobre ovládaš cenník. Je mi na smiech z ľudí čo si potrebujú rypnúť ale nemám potrebu nejako oplácať tie kraviny Mier s tebou
@xy12345 Preto lebo ma zaujímajú rôzne veci? Chcem mať všeobecný prehľad a poznať postoje ostatných Nech viem kto čo ako bere a ako to vidí väčšina. 1. Zaujímavosť je, že väčšina čo sem písala bola nezadaných a som čakal, že skôr zadaný si bude vychvaľovať partnera a čo mu na ňom imponuje. Ale šak pohoda.
Môj muž mi dopomáha k šťastnému životu. Doteraz som viac menej randila s ľudmi len tak, nech mám s kým chodiť na kávu, nech hento, nech tamto ale teraz je to fakt vzťah. Prvý krát som skutočne zaľúbená zo všetkým čo k tomu patrí. Vidím aj na ňom, že som pre neho tá vhodná žienka s ktorou chce žiť. Doteraz mal tiež len také vzťahy aby boli, do žiadnej nebol zaľúbený. Rozumieme si, sme na úplne rovnakej vlne, podobné myšlienkové pochody, podobné plány do budúcnosti. Vieme sa obidvaja rozplývať nad bábätkami, chceme mať bábätká všetko chceme spolu jednoducho. Vie ma podporiť, nemá za potrebu ma poučovať.
Je iný ako tí muži pred ním. Som rada, že ho mám kvôli tomu, že už viem ako má vyzerať moja budúcnosť a teším sa na ňu. Plánujem ju proste..
Prečo by som už nechcela/nevedela byť sama? Lebo už viem, že je to o zdieľaní svojho života s niekým a na základe toho byť spokojný. Už by som to nechcela. Nepustím ho nikdy a ani on mňa nepustí.
Čaká ma dlhý a šťastný život po boku úžasného muža. :happy:
Mám a som s ním, lebo mám tú možnosť, keďže takto pred pár rokmi som bola sympatická ja jemu, on mne, a odvtedy sme spolu. Bez neho by som byť nechcela. Vedela, ale nechcela. Mám sa s kým deliť o radosti aj starosti, redukuje moje hladiny stresu, vylepšuje ma ako človeka, inšpiruje ma svojou osobnosťou, povahou a vnímaním sveta. Rada sa na neho pozerám, rada s ním trávim voľný čas, rozumie mojej práci aj povahe, napriek tomu, že je v mnohom iný. Máme podobné záujmy vo voľnom čase. Bavia ma naše rozhovory a naše zaspávania. Rešpektuje ma, a to, čo pre neho robím sa mi vráti späť. Mám sa na koho spoľahnúť a o koho oprieť. Keď niečo nestíham, stihne to on. Keď mám ťažký deň alebo som chorá, postará sa o mňa. A naopak to isté.
"Ve dvou se to táhne lépe."...
Som človek, ktorému je vo funkčnom vzťahu s niekým druhým dobre, rozkvitám, učím sa, inšpirujem sa, baví ma to. Varím pre dvoch, nakupujem pre dvoch, a zložím aj chlapskú spodnú bielizeň. Bez neho? Chodila by som do prázdneho bytu, o radosti a starosti by som sa delila s kamarátmi, s ktorými je to iné ako s partnerom, s ktorým máme svoj svet. Mojej životnej pohode vzťah vyhovuje a patrí k nej. Som tak spokojnejšia, cítim sa ľúbená a rada ľúbim naspäť.
k @28 ešte, že mne vzťah prináša hrozne veľa radosti. Inak by som bola vkuse zavalená povinnosťami a ani si neoddýchla. Pri ňom viem vypnúť a dopriať si relax a užiť si momenty.
A to akoze jedinym cielom vztahov je "forever"?
To je akurat tak priam zivna poda na kardinalne sklamanie do buducnosti. Nemusim s kazdym planovat starobu na verande v hojdacom kresle a dieta.
Kym to klape tak sme spolu. Ked to klapat prestane, tak sa rozideme. End of story.
to nie je dementný komentár, ja by som na niečo takéto triezva neprišla, preto sa pýtam
skôr je dementná otázka, človek proste má potrebu mať niekoho blízkeho, a okrem toho človek má potreby a tým pádom vzniká potreba (väčšia či menšia) byť vo vzťahu...
@laurikaaa Presne časť "Doteraz mal tiež len také vzťahy aby boli, do žiadnej nebol zaľúbený." je tá o čom hovorim. Inak prajem ti aby vám to vyšlo len to je to, že mnoho ľudí vníma tak vzťahy ako ty hovoríš. Ja som mal 3 ročný vzťah kde som veril, źe je tak pravá a plánovali sme všetko. Stroskotalo to tak či tak. To ma pozmenilo aby som bol realista.
Mňa tieto dnešné "vzťahy" strašne štvú. Proste, tvária sa, akoby to bola najväčšia láska na svete a po dvoch týždňoch sa rozídu, lebo ich to, hm, prestalo baviť. Vŕŕŕ. > Ak niekto ide do vzťahu, tak by to malo byť buď navážno alebo vôbec. Vzťah s iným človekom nie je o tom, že ha ha ha, srandičky. Vo vzťahu sa treba obetovať a prekonávať problémy, nečakať, že to vždy pôjde ako po masle. A ak niekto s týmto neráta, rozíde sa po prvej hádke alebo proste si z toho len robí srandu a, ako vravíš, "len aby som s niekým bola", nie je to vzťah. :ehm:
@candy36 Ako j*bnuté fórum to vidíš, len ty neviem čo máš za problém ak ti to prekáža alebo máš nejakú traumu je to tvoja vec mne tu nemusíš vyskakovať s tebou som husy nepásol tak sa správaj podľa toho. A pre info "knižka" je subjektívny pohľad jednej osoby "autora". Ja som chcel počuť názor ľudí z birdzu, ktorí mimochodom nemajú problém sa k tomu vyjadriť čo si asi nepostrehol/a. Čiže tvoje hejty sú mi u r*ti.
Nejdem odpovedať na všetko, pretože som lemra
Každopádne, mala som chalana, s ktorým sme spolu boli až po štyroch rokoch kamarátstva (teda rátam aj jednú dlhú prestávku, keď sme z neznámych dôvodov prestali komunikovať). Nedávno, asi mesiac dozadu, som sa s ním rozišla, pretože sme si strašne liezli na nervy a nemohli sme sa zniesť. On bol v strese z maturity, ja som bola v strese z rodinných problémov a skrátka sme sa namiesto podpory nejako pohádali. Oboch nás to potom veľmi mrzelo, no ani jeden sa nechcel ozvať ako prvý. Pár dní dozadu mi napísal, že by sa so mnou chcel stretnúť, takže uvidím čo bude
A aby som aspoň trochu odpovedala na otázky, tak chodili sme spolu, pretože sme obaja zdieľali rovnakú lásku k umeniu, mali sme sa radi, obaja sme sarkastické tvory, milujeme cookies (aj som mu ich upiekla!). Skrátka, náš vzťah nebol klasický vzťah dvoch teenagerov... Ja na ňom zbožňujem jeho názory, zmýšľanie, pozeral sa na svet úplne diferentne ako ktokoľvek, koho som kedy stretla... A ako by vyzeral môj život bez tohto skvelého stvorenia? Nuž, kedže sme teraz dlho neboli v kontakte, tak som si uvedomila (keď mi napísal), že mi skutočne chýbal a že je to presne ten človek, s ktorým si viem predstaviť budúcnosť...
Znie to hlúpo od takého mladého človeka, ako som ja... Ale, poznám ho už dlho, on mňa tiež a zistili sme, že nám odlúčenie neprospieva.
No a prečo je dobré mať partnera? Pretože človek je tvor, pre ktorého je prirodzené mať partnerský vzťah Ale nie, skrátka... Ak máme pri sebe niekoho, kto nás dokáže podporiť, niekoho s chybami, pretože nik z nás bez nich nie... A vlastne, neviem. Netuším, prečo to je potrebné. Možno iba preto, aby sme neboli na pohrebe osamote a aby nám niekto stál pri truhle spolu s farárom. Neriešim dôvody, prečo je dobré niekoho pri sebe mať v určitej životnej etape...
Ale vo všeobecnosti sa držím myšlienky, že radšej budem sama ako s človekom, ktorého neľúbim a mám ho iba pre "ten pocit". Nie! Vzťah by mal byť alebo úprimný, alebo žiadny. Medzitým neexistuje vôbec nič.
@rocafella Ja to dokážem pochopiť aj tieto " vzťahy " . Som jeden z tých ľudí čo nevie/nechce byť samo. Cítim sa potom ako posledné opustené psíča.
Teda cítila, teraz mi to už bolo jedno, bola som s tým vyrovnaná, spokojná, odhodlaná zariadiť si superko život sama, superko bývanie som mala všetko a tadá, vtedy sa to stalo. Našiel sa muž. Osud proste.
Ďakujem.
PS: Môžeš byť aj realista, vedieť ako to funguje/nefunguje avšak keď si budeš istý svojou láskou resp opätovanou láskou pôjde to už bez problémov. Vidím to na mojom mužovi. Je to jeden veľký realista, až neprirodzene a aha, je zaľúbenko
Kto si počká ten sa dočká. Good luck
ak vztah nemam, tak ho aktivne nevyhladavam. uz len z toho dovodu, ze potrebujem druhu stranu dobre poznat a byt si isty, ze cas s nou nie je strateny. trva mi pomerne dlho kym sa otvorim a som sam sebou, takze uz len ta zdlhava faza ma odradza hladat si niekoho. a celkovo nemam rad tie bezne sposoby dvorenia, preferujem vztah, ktory vznike z dobreho kamaratstva - to znamena, ze faza byt sam sebou tak nejak prebehne sama pocas vyvinu kamaratstva. plus si musime dokonale sadnut.
na druhej strane, som na seba uplne mega narocny a ak s niekym mam byt, musim zaroven citit, ze jej davam to najlepsie co sa tyka kazdej oblasti
ak vztah mam, som stastny lebo mam s kym zdielat svoj svet. a dostavam torty na narodeniny.
Praveze mne pride, ze vacsina ludi vobec nema vztahy a praveze by chcela. A ti, ktori maju tie vztahy, tak striedaju partnerov pomaly kazde rocne obdobie.....
PS udia, ktori nemaju vztahy su, budme otvoreni, vacsinou neatraktivni. A ti, co ich maju a striedaju, su atraktivni...vacsinou.
tak sorry, ale už len z biologického hľadiska je otázka "prečo chcú byť ľudia vo vzťahu" najprijebanejšou otázkou aká len môže existovať. Základnou podmienkou prežitia každého druhu je totižo rozmnožovanie sa a u ľudí rozmnožovaniu sa (väčšinou) predchádza vzťah. Toto by si vedel, keby si si rozširoval obzory knihami a nie prijebanými fórami.
A samozrejme, že si so mnou husy nepásol, ja sa totižto s neinteligentnými ľuďmi nestýkam
a fyi, túto vetičku používame, aby sme urazili ľudí mladších o min. 10 rokov, najlepšie o generáciu, čo v našom prípade neplatí, dokonca, keď už sme pri tých vzťahoch, je u mňa u muža tých 23 absolútne minimum ktoré by som bola ochotná tolerovať
a jebať čiarky do stredu viet bez ohľadu na logické a fyziologické pauzy nie je pekné ani cool
nemam a nechcem
doslo mi to v momente ked som sa rozisla s poslednym (po x rokoch prejebanych vo "vztahoch") a zrazu sa mi ulavilo a bola som stastnejsia a spokojnejsia ako kedykolvek predtym
a stale aj som
nicie klady este neprevysili zapory
mna chlap proste brdzi v rozvoji a pohybe (fyzickom) a za pol roka co som sama som si ani raz nepovedala ze kiez by som tak niekoho mala...
este to moze byt zapricinene aj tym ze ja netusim podla akeho vzorca si vyberam partnerov ale.... proste ja vzdy skoncim s nejakym odveci clovekom co sa ku mne vobec nehodi a ja sa snazim samu seba presvedcit ze je to super a som stastna a picu som stastna
samozrejme že som si to všimol na okolí ... ja ti ani neviem, ja mám dosť taký názor že (od iných ku mne odsudzujúci pohlad a reakcie naň dostávam) totiž neviem vlastne či poznám viac ako troch ľudí (okolo seba) ktorí by boli spolu čisto len pre to čo k sebe cítia a že to chcú
to je to, práve keď som mal partnerku tak som s ňou bol pretože som s ňou chcel byť, ľúbil som ju a chcel som s ňou tráviť všetok môj čas pretože ma robila šťastným (ten pocit som dovtedy nepoznal) ... nikdy by som s niekym nebol preto že ,,mám,, ... to je aj jeden z hlavných dôvodov prečo nemám priateľku momentálne a mal som iba túto jednu, pretože som nespoznal také dievča ešte ktoré by ma tak očarilo a pri ktorom by som sa cítil výnimočne a do ktorej by som sa zamiloval (a samozrejme by mi to bolo opätované) ...
ja viem žiť bez partnerky ale je to prázdny, pustý život plný samoty a smútku ... sú ľudia ktorí maju partnerov len preto že sami sú neschopní žiť, parazitujú na nich (nevedome) a proste je to taký ten typický príklad toho keď sa spýtaš priemerného mladého človeka : ,, prečo si s ním/s ňou? ,, taký človek ti podá odpoveď z ktorej ti bude možno zle alebo ťa vôbec neprekvapí (nebude sa vedieť poriadne vyjadriť)
ja to beriem inak, ja žiť sám viem ale nechcem, a prečo ? pretože láska je najkrajší cit na svete a je to tá najsilnejšia väzba medzi ľuďmi, ten najvyšší stav aký možeš s človekom dosiahnuť (teda pokial je skutočná a hlboká) a z môjho hladiska nie je nič dôležitejšie ako prežiť život s láskou (v akej kolvek podobe) a čo môže byť krajšie ako zdieľať tento svet s niekym koho milujete? komu záleži aj na vás ? putovať jeho časom a obsahom spoločne? veď to je život šťastia a naplnenia ... ja parazitovanie odsudzujem, vzťahy zo zvyku a s nulovou hodnotou to je proste nič, to je čistý ľudský egoizmus v pravom svetle
neviem k čomu by som sa ešte vyjadril, mám pocit že som napísal už dosť ale predsa len akoby nič
Som vo vzťahu s partnerom už takmer 3 roky a strašne ho ľúbim. Ale musím priznať, že nám to trochu škrípe. Prvý krát tak vážne a prvý krát na ňom pozorujem niečo čo sa mi rozhodne nepáči. Že som mu ľahojstajnejšia ako na začiatku. 2 roky spolu bývame, bolo to super, ale nudíme sa. Nemáme partiu, nemáme priateľov a tak je náš vzťah strašne kamarátsky a tá láska, to túlenie a to všetko čo bolo na začiatku, to mi strašne chýba Držia nás pokope práve spoločné plány do budúcna a to, že sme jeden pre druhého obetovali priateľstvá a veľkú časť rodiny. Pýtam sa sama seba či som šťastná už pár týždňov a nenachádzam na to odpoveď, lebo na jednej strane šťastná som a na druhej nie som. Viem si predstaviť, že som bez neho, ale nemám sa kam vrátiť, respektíve mám, ale žila by som vo veľmi stiesnenom priestore s rodičmi a dvomi sestrami. Niekde v kútiku duše verím, že sa to napraví, ale bojím sa veľmi
Poviem len tak btw. vec. Pred rokom som bola u veštca, ktorý mi povedal, že sa toto leto rozídeme... A že to nezmením a že si môžem byť tým istá. Začínam sa báť, že je to pravda, hoci som na to ani len podvedome nemyslela. Bola som u neho len zo srandy viacmenej...
Môj priateľ za posledný rok prešiel strašne veľkou zmenou, ktorá mne nevyhovuje. Je oveľa menej citlivý, oveľa viac vážny a strašne nelogicky premýšľa... Chýbajú mi začiatky, chýbajú
Neviem, nechýba mi to už nejak...jednak by som ťažko dokázal niekomu zasa veriť a pravdu povediac mám teraz vlastné plány od ktorých sa odzrkadlí môj celý život...voľný čas, ktorý mi ostáva venujem naplno sebe, alebo ho trávim s rodičmi a nechce sa mi teraz kvôli niekomu obmedzovať niečo, čo som si stanovil ako prioritu...viem, nemusí to tak byť, no vždy to dospeje do takého štádia podľa mňa..znie to egoisticky, no po predošlých skúsenostiach idem za seba...na najlepšie si predsa počkám...nebudem sa riadiť primitivizmom a.k.a "och, on ma čaju, tak si nájdem aj ja"...priznám sa, že poslednú dobu som fakt odmietavý, aj ked ani neviem prečo,no sem tam mám slabú chvíľku ...ale to len fakt zriedkavo
Bez nej by som bol troska, ona je môj dôvod k úsmevu, opora a zdroj šťastia. A máme dosť konkrétne spoločné plány dobudúcna a spoločne na nich pracujeme.
A nie, neviem si predstaviť mať vzťah len tak.
@paulieevans dufam ze sa vam to vsetko vyriesi, len ak ti nevadi o tom hovorit mna by zaujimalo ako to on vnima? mysli si ze sa nezmenil ze je to z jeho strany ok alebo si uvedomuje ze je menej citlivy a si mu ako hovoris lahostajnejsia? proste co si on mysli o tom vsetkom? (z cisto vyskumnych dovodov sa pytam, celkom ma zaujima takato teoreticka rovina vztahov preco sa tieto veci stavaju a tak)
@49@paulieevans - už pomaly ..vyprcháva tá ..láska, zalubenie, a najma - NUDA, málo zážitkov a spoločních, ZAUJIMAVICH aktivit, atd..
(..proste, treba to zas nejako "premazat, nech to neškrípe a nedrhne ;´)
@45 hmň
nvm preoc tu všetci (a ony navzájom) nadavaju a hejtuju na momo., Glamorous, atd, a spol., avšetky tie dalšie baby, u nich vôbec není dovod,
..ale tu.. :ehm: ;/(
@candy36 Ako absolútne nechápem čo si tu dokazuješ a čo má urážaš. Si tu jediný outsider v tomto fóre. To, že sa na niečo pýtam je len a len moja vec. Nepotrebujem dementné komentáre. Áno z biologického hľadiska je to jasné. Mne išlo o tú sociálnu stránku vzťahu. A smutné ak si tak rozumný tvor (Ak by si bol inteligentný tak by si nemal potrebu útočiť, nadávať a urážať) tak z moje otázky vyplývalo ako mladé páry to vnímajú a aký je ich vnútorný pocit, ktorý ich tlači do vzťahu. A zaujíma ma ich odpoveď a prečítam si každú vec čo tu napíšu. Tak mi nehovor, źe mladý človek ide do vzťahu s úmyslom zachovať ľudský rod. A ďaľšia vec tá fráza nie je urážka Ja ťa nepoznám a aj keby som ťa poznal nemám dôvod ťa urážať. Je to tvoj názor rešpektujem každý jedinec je iný.
@h8u Nevadí mi to riešiť, nemám skoro žiadne kamarátky a keby som mohla, tak by som sa niekomu veľmi rada vyrozprávala, preto som sa aj zapojila do tohto fóra. Pohádali sme sa pred dvomi dňami a najviac ma zranila veta: "Nie si šťastná? Ani ja nemám pocit, že som šťastný. Asi by bolo najlepšie keby sme sa rozišli?" ... Ja som plakala a on sedel vedľa mňa. A keď som sa ho opýtala, že ako to môže povedať, že prečo hneď rozchod, prečo to nechce zachrániť, povedal, že je to citujem: "Najjednoduchšie riešenie." ... Skoro ma piclo, celú noc som prespala len vďaka fľašy vína a od rána 6:00 do 9:00 kým on vstal som len premýšľala čo mu všetko poviem. "Našťastie" sme prišli na to, že ja som relatívne nešťastná vo vzťahu a on je veľmi nešťastný v živote.... A priznal, že keby nebolo mňa tak by bol jeho život už úplne zúfalý...
Serie ma to, jeho problém je, že nikdy nezažil lásku predomnou, ani od rodiny, ani od nikoho, nemal vzťah poriadny, rodina mu ubližovala a jeho matka sa vyjadrila aj pred mojimi očami citujem: "Čo si ešte potreboval? Jedlo si ma, oblečenie, peniaze, bývanie. Láska je podľa mňa nepotrebná a navyše nikdy som nemala rada deti." Takže si vieš predstaviť, aké to bolo aj je pre neho keď mu 20 krát za deň poviem, že ho milujem najviac na svete. Mätúce.... Je to na dlho a mám v piči, že to tu všetci vidíte, momentálne mi urobí dobre každá podpora, názor, alebo zdrbanie.
Najhoršie, že ten rozhovor je pre neho uzavretý a mňa to serie a keby som to chcela prebrať tak mi povie, nech sa nevŕtam v minulosti... že sme to už vyriešili. Ale mňa to strašne stále škrie
akurat dnes ma vytocil jeden "znamy"..tiez zastavam nazor, ze radsej byt sama, ako byt s niekym koho ani nelubim, len aby som s niekym bola..to je asi najprimitivnejsia vec ever
presne ani ja sa hentak neviem pretvarovat alebo
spravat podla toho ako si 2. ludia predstavuju že treba
@paulieevans ty kks ako to moze nejaka matka povedat a este aj pred synom
toto je nieco co nepochopim nikdy, ako sa da nemilovat svoje dieta... ja milujem aj cudzie a ked budem mat svoje tak ho budem lubit najviac na svete
drzim palce nech si to s priatelom vyriesite, aj ked to nie je s nim lahke ocividne
ale "znies" velmi smutno
zasluzis si viac od vztahu.. ak budes videt ze to ozaj nikam nesmeruje, nesil to, bude to este horsie
Poviem len tak btw. vec. Pred rokom som bola u veštca, ktorý mi povedal, že sa toto leto rozídeme... A že to nezmením a že si môžem byť tým istá. Začínam sa báť, že je to pravda, hoci som na to ani len podvedome nemyslela. Bola som u neho len zo srandy viacmenej.
A ja ti zase napíšem tiež niečo, ja sa trochu sama zaoberam
astrologiou, a viem preto že ani podla nativneho horoskopu (postavenie planet pri narodení) sa tiež neda presne povedat čo sa určite človeku stane, aký bude atd., su tam urč. predpoklady, tendencie ani ten veštec ti nemože povedať na 100% že sa niečo stane- ked ti to povie a ty mu uveriš, tak by som povedala že si to skor nejako podvedome privoláš
@paulieevans@suzanne11 Ako sa môžete vôbec zapodievať niečim takým ako je veštec?! Trošku racionálnejší treba byť. To čo povie nejaký trtko "veštec" neznamená nič je to obyčajný podvodník. Takźe tým sa absolútne nezaoberaj celé je to len vo vašich rukách a nikto iný vás neovplyvní.
zdielam s nim svoj zivot,myslienky,pocity,nalady. Je mi oporou, ked mi je zle, tesi sa so mnou, ked sa mi dari, pomoze, ked mi nieco nejde...
ked som s nim, necitim sa tak, ako s inymi ludmi, dava mi pocit, ze som vynimocna a lubena a proste ja viem, ze on ma chápe, tak naozaj. A vidi na mne, ze sa nieco deje, nemusim pred nim nic tajit. Ked som s nim,tak sa citim slobodná a viem, že ma ľúbi takú aká som, takze sa nemusim na niečo hrať, pozna moje dobre,aj zle stranky a aj tak som pre neho najlepšie dievča na svete.
proste je to taky moj soulmate s ktorym si viem predstavit zvysok svojho zivota. niekto s kym zostarnem stastna.
@suzanne11 Netvrdím. Len v tomto smere by som bral, kebyže sú ľudia trošku racionálnejší a neveria na také kraviny. Odvtedy som vytočený čo jedná známa došla o prácu, ledva mala peniaze ale na nejakú p*ču vešticu vyhodí 25€. Tak som sa s ňou povadil lebo ako môže na také kraviny vyhadzovať peniaze. Kebyže mne dá tých 25 € tak ja jej tak vyveštím...
Keď nechceš aby som ťa urážala tak si s tým nemal začať - moje správanie voči každému človeku je recipročné. NEOSLOVUJ ma v mužskom rode. Keby si bol tak úžasne povznesený, ako sa tváriš že si, tak by si si minimálne všimol moje pohlavie, a CHÁPAL, že toto vzťahové správanie nie je vedomé. Nikto sa nehrnie do vzťahu kvôli zachovaniu nášho druhu, ale podvedome je to dôvod, prečo tie vzťahy vytvárame.
Geez, už neviem ako jednoduchšie to sformulovať .
@candy36 Neviem o čom tu trepeš ty recipročné. Čo je na tom recipročné, že založím fórum a nepriamo zo mňa robíš narkomana? A ak si dáš námahu moja reakcia na tvoj komentár bola úplne mierumilovná ale ty znova len a len útočíš nechápem čo sa snaźís dokázať ale seba týmto hejtovaním a povyšovaním zhadzuješ. Ideš hovoriť, źe ja som začal prezri si komentáre a uvidíš. Ja sa tu nemienim s nikým hádať. A nebolo jednoduchšie normálne vyjadriť názor k otázkam a téme miesto útočenia a urážania? Lebo ak si naozaj inteligentná mala by si vedieť, že z psychologickèho hľadiska ľudia ako ty čo takto nenávistne, provokačne reagujú si niečo ventilujú. Lebo normálne naladený človek nemá dôvod útočiť. Aj ja sa priznám pár krát v zlej nálade som bol odporný a zlý k druhému ale uvedomým si to, že moja reakcia bola neprimeraná a nemám problém sa ospravedlniť. Neviem z čoho v tebe plynie toľká nenávisť alebo čo to vlastne je. Aj tak ti prajem nech sa ti darí a trošku milšia by si mohla byť k ľuđom
*facepalm*
útočiť si začal ty na mňa, ja sa bežne ľudí, čo sa zamýšľajú nad hovadinami pýtam, čo húlili. a keď to robí niekto mne, tak nemám potrebu sa urážať ako malé decko. útočiť si začal ty, nie ja, ja som naladená úplne normálne
Áno, mám chalana, ale sme spolu krátko, a prečo? Dá sa na takú otázku odpovedať? Proste preto, lebo ho ľúbim, a pretože on /vraj / ľúbi mňa. A som s ním šťastná, dúfam, že aj on so mnou. Proste človek potrebuje iného človeka, ktorý mu povie, že ho ľúbi, ktorý mu bude oporou, priateľom, ktorý mu vlastne bude všetkým, a preto si ľudia hľadajú niekoho. A určite by mi chýbal, hoci dokážem si predstaviť, kebyže s ním nie som, ale to je o inom.
Jednoducho niektorí ľudia nechápu slovo láska správne, hľadajú si niekoho, aby neboli sami, aby sa mohli pochváliť, že majú niekoho a tak, ale proste to robia len tí nedozretí dementi. Ja akože láske neprikladám nejakú priveľkú dôležitosť, ani som nikdy neprikladala a tiež som si ani nikoho nehľadala, on prišiel sám.
Hlbší zmysel musíš však spoznať ty sám, naše skúsenosti a neviem čo všetko ti toho veľa nepovie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
čo húliš?
predáš?
Napriklad ja sa uz zacinam citit dost divno a pozadu a stale ma ktosi otazky a poznamky k tomuto a potom zacinam trpiet mylnym pocitom ze skutocne potrebujem niekoho okrem imaginarneho aleksa a liekov na hlavu
musim povedat, ze v sucasnej dobe mam toho najlepsieho muza na svete a za nic na svete by som ho nevymenila! :3 som najstastnejsia na svete a urcite s nim nie som len pre to aby som niekoho mala. konecne mam niekoho s kym si viem predstavit buducnost, niekoho v kom mam oporu, kto sa o mna zaujima, kto ma lubi, kto pri mne stoji, komu mozem povedat uplne vsetko, kto ma vypocuje a poradi ked to potrebujem. konecne mam pocit ze som nasla svoju spriaznenu dusu a konecne som mega stastna :happy:
takze co by mi chybalo keby ho nemam? uplne vsetko!
a podla mna na otazku "preco mate vztah" sa moc odpovedat neda. no proste preto lebo laska! na to moc racionalne vysvetlenie neexistuje :happy:
pochopis az ked to zazijes :-S :letim:
neskutocne moj zivot obohacuje a keby ho nemam, tak by som bola velmi smutna a najviac by mi chybala jeho laska, podpora, nase spolocne vtipky a rozhovory.
no ale ked to jemu vyhovuje, rozchadzaju sa kazdy tyzden ako 12 rocne deti a mysli si ze ma uzasny "vztah".. jesus
@rocafella dakujem. myslim si (ked tak pozorujem vztahy okolo seba) ze ano,vela ludi je s tym druhym len tak,zo zotrvacnosti,proste lebo by bola skoda zahodit niekolkorocny vztah,aj ked s tym druhym mozno uz ani nie su stastni,ale je to stale lepsie ako zostat sam.
a myslim ze zase my slobodni sa stretavame s velkym mnozstvom reci akože:jak to že nikoho nemáš,každý niekoho má. lenže ja teda sama osobne si neviem predstavit ze by som bola s niekym len aby som nebola sama. ak nemam byt vo vztahu 100 percentne spokojna a statstna tak do toho nejdem. a mozno mam len vela ocakavani a kriterii
a nie ze chcem ale potrebujem to je lepsi vyraz
A nehladam
ale aj tak sa potom oňďal s kaťou
takže who knows?
"Nemůžu za to a celkem vzato je mi to jedno,
mý srdce nehledá, kde je volno.
A jsem tak vybíravej, že by jsi měl bejt šťastnej,
že se mi líbí zrovna tvoje stará mladej.
A nebo tvoje mladá starej?"
No idem pozerať hokej !!! Držte palce všetci
Je iný ako tí muži pred ním. Som rada, že ho mám kvôli tomu, že už viem ako má vyzerať moja budúcnosť a teším sa na ňu. Plánujem ju proste..
Prečo by som už nechcela/nevedela byť sama? Lebo už viem, že je to o zdieľaní svojho života s niekým a na základe toho byť spokojný. Už by som to nechcela. Nepustím ho nikdy a ani on mňa nepustí.
Čaká ma dlhý a šťastný život po boku úžasného muža. :happy:
"Ve dvou se to táhne lépe."...
Som človek, ktorému je vo funkčnom vzťahu s niekým druhým dobre, rozkvitám, učím sa, inšpirujem sa, baví ma to. Varím pre dvoch, nakupujem pre dvoch, a zložím aj chlapskú spodnú bielizeň. Bez neho? Chodila by som do prázdneho bytu, o radosti a starosti by som sa delila s kamarátmi, s ktorými je to iné ako s partnerom, s ktorým máme svoj svet. Mojej životnej pohode vzťah vyhovuje a patrí k nej. Som tak spokojnejšia, cítim sa ľúbená a rada ľúbim naspäť.
To je akurat tak priam zivna poda na kardinalne sklamanie do buducnosti. Nemusim s kazdym planovat starobu na verande v hojdacom kresle a dieta.
Kym to klape tak sme spolu. Ked to klapat prestane, tak sa rozideme. End of story.
skôr je dementná otázka, človek proste má potrebu mať niekoho blízkeho, a okrem toho človek má potreby a tým pádom vzniká potreba (väčšia či menšia) byť vo vzťahu...
a ja potrebujem vodicak aj nieco vonave
Každopádne, mala som chalana, s ktorým sme spolu boli až po štyroch rokoch kamarátstva (teda rátam aj jednú dlhú prestávku, keď sme z neznámych dôvodov prestali komunikovať). Nedávno, asi mesiac dozadu, som sa s ním rozišla, pretože sme si strašne liezli na nervy a nemohli sme sa zniesť. On bol v strese z maturity, ja som bola v strese z rodinných problémov a skrátka sme sa namiesto podpory nejako pohádali. Oboch nás to potom veľmi mrzelo, no ani jeden sa nechcel ozvať ako prvý. Pár dní dozadu mi napísal, že by sa so mnou chcel stretnúť, takže uvidím čo bude
A aby som aspoň trochu odpovedala na otázky, tak chodili sme spolu, pretože sme obaja zdieľali rovnakú lásku k umeniu, mali sme sa radi, obaja sme sarkastické tvory, milujeme cookies (aj som mu ich upiekla!). Skrátka, náš vzťah nebol klasický vzťah dvoch teenagerov... Ja na ňom zbožňujem jeho názory, zmýšľanie, pozeral sa na svet úplne diferentne ako ktokoľvek, koho som kedy stretla... A ako by vyzeral môj život bez tohto skvelého stvorenia? Nuž, kedže sme teraz dlho neboli v kontakte, tak som si uvedomila (keď mi napísal), že mi skutočne chýbal a že je to presne ten človek, s ktorým si viem predstaviť budúcnosť...
Znie to hlúpo od takého mladého človeka, ako som ja... Ale, poznám ho už dlho, on mňa tiež a zistili sme, že nám odlúčenie neprospieva.
No a prečo je dobré mať partnera? Pretože človek je tvor, pre ktorého je prirodzené mať partnerský vzťah Ale nie, skrátka... Ak máme pri sebe niekoho, kto nás dokáže podporiť, niekoho s chybami, pretože nik z nás bez nich nie... A vlastne, neviem. Netuším, prečo to je potrebné. Možno iba preto, aby sme neboli na pohrebe osamote a aby nám niekto stál pri truhle spolu s farárom. Neriešim dôvody, prečo je dobré niekoho pri sebe mať v určitej životnej etape...
Ale vo všeobecnosti sa držím myšlienky, že radšej budem sama ako s človekom, ktorého neľúbim a mám ho iba pre "ten pocit". Nie! Vzťah by mal byť alebo úprimný, alebo žiadny. Medzitým neexistuje vôbec nič.
Teda cítila, teraz mi to už bolo jedno, bola som s tým vyrovnaná, spokojná, odhodlaná zariadiť si superko život sama, superko bývanie som mala všetko a tadá, vtedy sa to stalo. Našiel sa muž. Osud proste.
Ďakujem.
PS: Môžeš byť aj realista, vedieť ako to funguje/nefunguje avšak keď si budeš istý svojou láskou resp opätovanou láskou pôjde to už bez problémov. Vidím to na mojom mužovi. Je to jeden veľký realista, až neprirodzene a aha, je zaľúbenko
Kto si počká ten sa dočká. Good luck
na druhej strane, som na seba uplne mega narocny a ak s niekym mam byt, musim zaroven citit, ze jej davam to najlepsie co sa tyka kazdej oblasti
ak vztah mam, som stastny lebo mam s kym zdielat svoj svet. a dostavam torty na narodeniny.
PS udia, ktori nemaju vztahy su, budme otvoreni, vacsinou neatraktivni. A ti, co ich maju a striedaju, su atraktivni...vacsinou.
A samozrejme, že si so mnou husy nepásol, ja sa totižto s neinteligentnými ľuďmi nestýkam
a fyi, túto vetičku používame, aby sme urazili ľudí mladších o min. 10 rokov, najlepšie o generáciu, čo v našom prípade neplatí, dokonca, keď už sme pri tých vzťahoch, je u mňa u muža tých 23 absolútne minimum ktoré by som bola ochotná tolerovať
a jebať čiarky do stredu viet bez ohľadu na logické a fyziologické pauzy nie je pekné ani cool
doslo mi to v momente ked som sa rozisla s poslednym (po x rokoch prejebanych vo "vztahoch") a zrazu sa mi ulavilo a bola som stastnejsia a spokojnejsia ako kedykolvek predtym
a stale aj som
nicie klady este neprevysili zapory
mna chlap proste brdzi v rozvoji a pohybe (fyzickom) a za pol roka co som sama som si ani raz nepovedala ze kiez by som tak niekoho mala...
este to moze byt zapricinene aj tym ze ja netusim podla akeho vzorca si vyberam partnerov ale.... proste ja vzdy skoncim s nejakym odveci clovekom co sa ku mne vobec nehodi a ja sa snazim samu seba presvedcit ze je to super a som stastna a picu som stastna
to je to, práve keď som mal partnerku tak som s ňou bol pretože som s ňou chcel byť, ľúbil som ju a chcel som s ňou tráviť všetok môj čas pretože ma robila šťastným (ten pocit som dovtedy nepoznal) ... nikdy by som s niekym nebol preto že ,,mám,, ... to je aj jeden z hlavných dôvodov prečo nemám priateľku momentálne a mal som iba túto jednu, pretože som nespoznal také dievča ešte ktoré by ma tak očarilo a pri ktorom by som sa cítil výnimočne a do ktorej by som sa zamiloval (a samozrejme by mi to bolo opätované) ...
ja viem žiť bez partnerky ale je to prázdny, pustý život plný samoty a smútku ... sú ľudia ktorí maju partnerov len preto že sami sú neschopní žiť, parazitujú na nich (nevedome) a proste je to taký ten typický príklad toho keď sa spýtaš priemerného mladého človeka : ,, prečo si s ním/s ňou? ,, taký človek ti podá odpoveď z ktorej ti bude možno zle alebo ťa vôbec neprekvapí (nebude sa vedieť poriadne vyjadriť)
ja to beriem inak, ja žiť sám viem ale nechcem, a prečo ? pretože láska je najkrajší cit na svete a je to tá najsilnejšia väzba medzi ľuďmi, ten najvyšší stav aký možeš s človekom dosiahnuť (teda pokial je skutočná a hlboká) a z môjho hladiska nie je nič dôležitejšie ako prežiť život s láskou (v akej kolvek podobe) a čo môže byť krajšie ako zdieľať tento svet s niekym koho milujete? komu záleži aj na vás ? putovať jeho časom a obsahom spoločne? veď to je život šťastia a naplnenia ... ja parazitovanie odsudzujem, vzťahy zo zvyku a s nulovou hodnotou to je proste nič, to je čistý ľudský egoizmus v pravom svetle
neviem k čomu by som sa ešte vyjadril, mám pocit že som napísal už dosť ale predsa len akoby nič
Poviem len tak btw. vec. Pred rokom som bola u veštca, ktorý mi povedal, že sa toto leto rozídeme... A že to nezmením a že si môžem byť tým istá. Začínam sa báť, že je to pravda, hoci som na to ani len podvedome nemyslela. Bola som u neho len zo srandy viacmenej...
Môj priateľ za posledný rok prešiel strašne veľkou zmenou, ktorá mne nevyhovuje. Je oveľa menej citlivý, oveľa viac vážny a strašne nelogicky premýšľa... Chýbajú mi začiatky, chýbajú
A nie, neviem si predstaviť mať vzťah len tak.
mať niekoho takého.....nazvem to - spriaznenú dušu - je proste super... mať vzťah "len tak" je oničom, to už radšej byť sám...
@49 @paulieevans - už pomaly ..vyprcháva tá ..láska, zalubenie, a najma - NUDA, málo zážitkov a spoločních, ZAUJIMAVICH aktivit, atd..
(..proste, treba to zas nejako "premazat, nech to neškrípe a nedrhne ;´)
nvm preoc tu všetci (a ony navzájom) nadavaju a hejtuju na momo., Glamorous, atd, a spol., avšetky tie dalšie baby, u nich vôbec není dovod,
..ale tu.. :ehm: ;/(
Serie ma to, jeho problém je, že nikdy nezažil lásku predomnou, ani od rodiny, ani od nikoho, nemal vzťah poriadny, rodina mu ubližovala a jeho matka sa vyjadrila aj pred mojimi očami citujem: "Čo si ešte potreboval? Jedlo si ma, oblečenie, peniaze, bývanie. Láska je podľa mňa nepotrebná a navyše nikdy som nemala rada deti." Takže si vieš predstaviť, aké to bolo aj je pre neho keď mu 20 krát za deň poviem, že ho milujem najviac na svete. Mätúce.... Je to na dlho a mám v piči, že to tu všetci vidíte, momentálne mi urobí dobre každá podpora, názor, alebo zdrbanie.
presne ani ja sa hentak neviem pretvarovat alebo
spravat podla toho ako si 2. ludia predstavuju že treba
toto je nieco co nepochopim nikdy, ako sa da nemilovat svoje dieta... ja milujem aj cudzie a ked budem mat svoje tak ho budem lubit najviac na svete
drzim palce nech si to s priatelom vyriesite, aj ked to nie je s nim lahke ocividne
ale "znies" velmi smutno
zasluzis si viac od vztahu.. ak budes videt ze to ozaj nikam nesmeruje, nesil to, bude to este horsie
Poviem len tak btw. vec. Pred rokom som bola u veštca, ktorý mi povedal, že sa toto leto rozídeme... A že to nezmením a že si môžem byť tým istá. Začínam sa báť, že je to pravda, hoci som na to ani len podvedome nemyslela. Bola som u neho len zo srandy viacmenej.
A ja ti zase napíšem tiež niečo, ja sa trochu sama zaoberam
astrologiou, a viem preto že ani podla nativneho horoskopu (postavenie planet pri narodení) sa tiež neda presne povedat čo sa určite človeku stane, aký bude atd., su tam urč. predpoklady, tendencie ani ten veštec ti nemože povedať na 100% že sa niečo stane- ked ti to povie a ty mu uveriš, tak by som povedala že si to skor nejako podvedome privoláš
tak bez neho nebud
Nech sa vám darí
zdielam s nim svoj zivot,myslienky,pocity,nalady. Je mi oporou, ked mi je zle, tesi sa so mnou, ked sa mi dari, pomoze, ked mi nieco nejde...
ked som s nim, necitim sa tak, ako s inymi ludmi, dava mi pocit, ze som vynimocna a lubena a proste ja viem, ze on ma chápe, tak naozaj. A vidi na mne, ze sa nieco deje, nemusim pred nim nic tajit. Ked som s nim,tak sa citim slobodná a viem, že ma ľúbi takú aká som, takze sa nemusim na niečo hrať, pozna moje dobre,aj zle stranky a aj tak som pre neho najlepšie dievča na svete.
proste je to taky moj soulmate s ktorym si viem predstavit zvysok svojho zivota. niekto s kym zostarnem stastna.
Ja sa veštcom nezaoberám, som jej písala že mu nemá veriť.
Geez, už neviem ako jednoduchšie to sformulovať .
útočiť si začal ty na mňa, ja sa bežne ľudí, čo sa zamýšľajú nad hovadinami pýtam, čo húlili. a keď to robí niekto mne, tak nemám potrebu sa urážať ako malé decko. útočiť si začal ty, nie ja, ja som naladená úplne normálne
Jednoducho niektorí ľudia nechápu slovo láska správne, hľadajú si niekoho, aby neboli sami, aby sa mohli pochváliť, že majú niekoho a tak, ale proste to robia len tí nedozretí dementi. Ja akože láske neprikladám nejakú priveľkú dôležitosť, ani som nikdy neprikladala a tiež som si ani nikoho nehľadala, on prišiel sám.
Hlbší zmysel musíš však spoznať ty sám, naše skúsenosti a neviem čo všetko ti toho veľa nepovie.