ahojte mam otazku.... je mozne ked som mala home premium(povodny) tak mi nic nesekalo, vsetko islo ako malo...ale moj bracek uzasny mi nainstaloval utlimate.....mohlo to ovplyvnit prehravanie videii a nacitavanie stranok... lebo videa mi sekaju a s
Úžasný braček nainštaloval aj ovládače grafiky, či to už mu "ušlo"?
Mimochodom - či Home Premium, alebo Ultimate, je tebe z používateľského hľadiska totálne jedno, lebo enterprise funkcie Ultimate-u nevyužiješ.
Ešte povedz, že HP bol originálny a ULT je pirated a rovno si braček môže dať facku za takú volovinu. A ak fakt nevie doinštalovať ani drivery, tak nech radšej nespúšťa okrem browsera, Office-u, CSka a WoWka nič, prepána, akurát to do***e. (ach)
@p0n0sk4 nie, nie je, zmena systému nič takéto spôsobiť nemôže, ale vedľajšie efekty tejto zmeny (ako spomenul koment nado mnou, zabudnutie nainštalovať ovládače grafiky) áno.
Keď formátoval C všetko sa vymazalo takže ako spomínajú @1 a @2 okrem windowsu musí doinštalovať všetky ovládače matičnej, grafiky a hdd potom kodeky + príslušenstvo prehliadača ako java, flash player... . Osobne som sa s takýmto problémom nikdy nestretol a to som preinštalovával win krížom krážom.
@p0n0sk4 vo väčšine servisov ťa za reinštaláciu OS budú chcieť zdrať o 50+€, pričom Seven je doslova na zopár kliknutí.
Ak ten Ultimate je fakt nelegálna verzia, tak chalan je (nič v zlom) korunovaný *****.
Tipujem, že ide o notebook, inštalačné DVD sa už teraz nedáva, nemáš v notebooku aspoň nejakú Recovery partíciu s tým starým HP (ktorú, dúfam, nezmazal v tom svojom inteligenčnom záchvate tiež)? Niekedy ju je vidieť v zozname diskov (C:, ...) ako jeden z nich (má to veľkosť okolo 10 G , ale nemusí to byť nutná podmienka na to, že existuje (nevyznám sa toľko, ja kupujem hlavne notebooky bez OS, lebo licencií mám dosť). Väčšinou sa recovery spúšťa pri bootovaní cez F11 alebo niečo podobné, pokyny zvyknú byť na obrazovke ("Press XYZ to enter recovery" a pod.) a podľa krokov na obrazovke (v princípe odklikávanie v zmysle "ďalej") obnovíš systém do pôvodného stavu pri kúpe, čiže s tým pôvodným HP a jeho platnou licenciou (a maže to disk, takže dáta si zálohuj).
Ak ti zmazal aj Recovery a žiadne zálohové DVD nemáš, tak smola. Vtedy už môžeš len naozaj doinštalovať chýbajúce ovládače do toho Ultimate (na to ti treba zistiť model grafiky a stiahnuť správne ovládače z webu - keby si mala legálny, stiahnu sa ti v pohode aj cez Windows Update, ale takto neviem) a dúfať, že ti ten nelegálny nechá Microsoft bez povšimnutia a že to nie je nejaká zavírená alebo backdoorovaná verzia, ktorá by z teba práve robila "zombie" PC.
@7 vlastne ešte niečo by mohlo ísť - ak máš na spodnej strane notebooku nálepku 7 Home Premium s vlastným licenčným kódom, tak môžeš preinštalovať systém z ľubovoľného cudzieho originálneho DVD (čiže musíš pohľadať niekoho s desktopovým PC a originálnym Windowsom rovnakej verzie) a pri inštalácii jednoducho vložíš svoj kód, nie jeho/jej. DVD-čká v sebe nijaký kód neobsahujú, sú pri rovnakej verzii systému rovnaké, takže musíš si len nájsť ten istý kus - 7 Home Premium (a ak máš 4GB RAM alebo viac, tak 64-bitovú verziu, 32-bitová dokáže využiť len 3G .
@night neviem na isto ci je pirated.... aaale jak mi menili v servise hardisk...tak mu vraj davali CD... a brat povedal ze ma....pockam na neho.... a uvidim co mi porobil ale nech to cim skor opravi ://
toto tiež nepochopím, načo musia mať niektorí ľudia všetko najnovšie a najvyššie verzie, a pritom ani z toho "nižšieho štandardu" nevyužívali a ani len nepoznali minimálne 50% funkcií a možností?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Mimochodom - či Home Premium, alebo Ultimate, je tebe z používateľského hľadiska totálne jedno, lebo enterprise funkcie Ultimate-u nevyužiješ.
Ešte povedz, že HP bol originálny a ULT je pirated a rovno si braček môže dať facku za takú volovinu. A ak fakt nevie doinštalovať ani drivery, tak nech radšej nespúšťa okrem browsera, Office-u, CSka a WoWka nič, prepána, akurát to do***e. (ach)
Ak ten Ultimate je fakt nelegálna verzia, tak chalan je (nič v zlom) korunovaný *****.
Tipujem, že ide o notebook, inštalačné DVD sa už teraz nedáva, nemáš v notebooku aspoň nejakú Recovery partíciu s tým starým HP (ktorú, dúfam, nezmazal v tom svojom inteligenčnom záchvate tiež)? Niekedy ju je vidieť v zozname diskov (C:, ...) ako jeden z nich (má to veľkosť okolo 10 G , ale nemusí to byť nutná podmienka na to, že existuje (nevyznám sa toľko, ja kupujem hlavne notebooky bez OS, lebo licencií mám dosť). Väčšinou sa recovery spúšťa pri bootovaní cez F11 alebo niečo podobné, pokyny zvyknú byť na obrazovke ("Press XYZ to enter recovery" a pod.) a podľa krokov na obrazovke (v princípe odklikávanie v zmysle "ďalej") obnovíš systém do pôvodného stavu pri kúpe, čiže s tým pôvodným HP a jeho platnou licenciou (a maže to disk, takže dáta si zálohuj).
Ak ti zmazal aj Recovery a žiadne zálohové DVD nemáš, tak smola. Vtedy už môžeš len naozaj doinštalovať chýbajúce ovládače do toho Ultimate (na to ti treba zistiť model grafiky a stiahnuť správne ovládače z webu - keby si mala legálny, stiahnu sa ti v pohode aj cez Windows Update, ale takto neviem) a dúfať, že ti ten nelegálny nechá Microsoft bez povšimnutia a že to nie je nejaká zavírená alebo backdoorovaná verzia, ktorá by z teba práve robila "zombie" PC.