Prosím vás, neviete niekto mi presne vysvetliť, ako sa vytvorí tá wifi do mobilu, to WPS ? V škole to niektorí tak majú založené, ale nechápem že ako to funguje, a tak, že to je iba v mobile, a potom sa môžeš na to pripojiť hocikde, s tým mobilom,kde sa t
nejak nerozumiem o com pises. mam pocit ze wps je nieco ine ako ty pises. skor mi to pripada ze sa pytas ako na telefone zapnut vysielanie interetu cez wifi
noo ja neviem presne ako sa to volá, ale asi máte teda pravdu, nevyznam sa v tom vobec... a mam mobil Sony Xperia Go, a bola by som fakt rada keby ste mi nejako s tym pomohlii, lebo sa chcem pripajať na wifi v škole dalo by sa to teda nejako ?
Tak v prvom rade WPS je technologia ktora sluzi na to aby sa aj uplny laik mohol "bezpecne" pripojit na wifi.
A teraz kratko k tym uvodzovkam
Bezpecne sa hovori preto lebo sa pouziva wpa zabezpecenie. Myslim ze dokonca wpa2
ALE
Pin kod ktory sluzi na tvoje overenie sa sklada z dvoch stvoric. Kazda je vyhodnocovana samostatne a router ti odpovie v ktorej polovici mas chybu.
Teda mame 10000 kombinacii na jednu stvoricu.
Kedze mame stvorice dve tak to nam dava 20000 kombinacii. Co pre brute force utok predstavuje do 10 minut
Takze nakoniec z bezpecnej metody vznikol super sposob ako sa naburat do wifi a preto sa odporuca mat to vypnute.
Ja som to nikdy neskusal ale malo by to fungovat tak ze ak sa budes pripajat na wifi tak miesto hesla bude pytat pin kod.
Niekde je to vylepsene tak ze na routri musis drzat stlacene tlacitko pri parovani.
Dalej niekto sa tu zmienil aj o wifi hotspote na mobile. Ale toto nema s wps nic spolocne. Ide o to ze wifi primac mobilu zmenis na vysielac a teda data idu cez mobilny internet ktory zdielas. V nastaveniach mobilu to najdes myslim pod pojmom pristupovy bod wifi
ja tomu nechapem proste nejaky postup, čo mám spraviť presne, aby som mohla byť v škole normalne pripojena... inak tomu nechapem, že ako sa to volaa lebo čo.. a wifi mam doma, mame zyxel,.. proste neviem len čo mám robiť s tým
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
ak áno, bolo by dobré predovšetkým vedieť, aký máš mobil
A teraz kratko k tym uvodzovkam
Bezpecne sa hovori preto lebo sa pouziva wpa zabezpecenie. Myslim ze dokonca wpa2
ALE
Pin kod ktory sluzi na tvoje overenie sa sklada z dvoch stvoric. Kazda je vyhodnocovana samostatne a router ti odpovie v ktorej polovici mas chybu.
Teda mame 10000 kombinacii na jednu stvoricu.
Kedze mame stvorice dve tak to nam dava 20000 kombinacii. Co pre brute force utok predstavuje do 10 minut
Takze nakoniec z bezpecnej metody vznikol super sposob ako sa naburat do wifi a preto sa odporuca mat to vypnute.
Ja som to nikdy neskusal ale malo by to fungovat tak ze ak sa budes pripajat na wifi tak miesto hesla bude pytat pin kod.
Niekde je to vylepsene tak ze na routri musis drzat stlacene tlacitko pri parovani.
Dalej niekto sa tu zmienil aj o wifi hotspote na mobile. Ale toto nema s wps nic spolocne. Ide o to ze wifi primac mobilu zmenis na vysielac a teda data idu cez mobilny internet ktory zdielas. V nastaveniach mobilu to najdes myslim pod pojmom pristupovy bod wifi