Zdravím. Chodím na strednú umeleckú školu, myslíte, že by ma po skončení zobrali na vysokú, štúdium psychológie? Ak by som si pokúpila nejaké knihy a načerpala nejaké vedomosti?
len sa bojím že by na prijímačkách boli veci s ktorými som sa na strednej nestretla Hej, niektorí hovoria že z občianskej musí byť matura a niektorí že hej.
@breakdown na prijimacich skuskach vacsinou byvaju aj otazky zamerane na vseobecny prehlad a casto sa tam vyskytuju veci ohladom politiky, historie atd., cize je dobre ak si tu maturitu z nosky das, ale mozes maturovat kludne aj z matematiky ale pokial spravis tie prijimacky tak ta prijmu a nebudu brat ohlad na tvoje maturitne predmety(aspon by to tak malo byt )
@domusik55 na prijímačky sa aj tak musíš učiť z povinnej lietatúry, ktorú majú na stránke konkrétne vysoké školy. Išla som z gympla a bez samoštúdia by som prijímačky neurobila, 3/4 mojej triedy išli z OA. No problemo.
a tiež záleží od toho, kam chceš ísť, lebo na UK je všeobecný prehľad, na niektorých berú do úvahy len priemer z vysvedčenia a tam musia byť aj maturitné predmety OBN, matika alebo Biola.... Je to rôzne, informuj sa na konkrétnych stránkach školy, dá sa tam toho veľa vyčítať
@domusik55 Najťažšia pre teba bude biológia a logické úlohy(ak sa nekamarátiš s matematikou). OBN je podstatná len z hľadiska psychológie, politiku ani filozofiu som okrem UK-ačky nepotrebovala nikde
preco by malo tazke ist tam z umeleckej? do brna na mu mas napriklad tsp, oborovy test (literaturu mas vypisanu na stranke a da sa v pohode zohnat) a osobny pohovor, kde budes diskutovat s komisiou o konkretnom probleme z oblasti psychologie. to su veci, ktore si pokojne pripravis samostudiom.
@domusik55 Zoberú ťa určite, a je to veľmi dobré zameranie Ak môžem poradiť pri štúdiu sa zameraj aj na to ako konkrétne máš možnosť sa v tomto odbore uplatniť Či si budeš musieť zakladať súkromne niečo alebo môžeš u niekoho pracovať Dá sa to aj potom ale na VŠ to vyzerá že práca príde po škole sama len ono to nie vždy vyjde keď si pripravená určite ti to vyjde
je síce pravda, že z gymnázia, alebo z pedagogickej si lepšie pripravená, ale určite sa dá aj z umeleckej... je to jedno, lebo ty vlastne robíš prijímačky a na základe tých prijímajú... vlastne do Nitry berú len podľa priemeru... ale BA a TT má prijímačky, to viem, lebo tam idú spolužiačky
myslím, že poznám dosť študentov psychológie ale ani jedného ktorý by sa jej po škole v praxi nejako venoval ako terapeut, či učil to, všetci väčšinou robia niečo buď v rámci IT, alebo píšu ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a prečo nechceš ísť ďalej na umeleckú?