@falleveryday no takto, okrem mojej naj kamosky ma pravo vystudovane aj moj svagor. po skonceni skoly si musis este odkrutit prax, ktoru ja volam ze otrokaren, lebo to tak fakt je. dostavas sice plat, ale svagor musel platit za to, ze moze robit koncipienta (cize v podstate plat mu isiel z toho) a kamoska dostava nejakych 500€ plus nieco mimo, ale teda ze jej zname, co robia v parfumeriach zarobia viac ako ona cize k tomu asi tolko. podla mna prilis tazka skola na to, aby si niekomu robil poskoka za par supov, ak nemas nejakych prominentnych rodicov/znamych alebo nie si pravnicke prodigy, tak to budes mat kurva tazke. a pravnikov je strasne vela okrem toho. ja som od mojich asi 6 rokov chcela byt pravnicka, ale ked skoncil svagor skolu a mala som takyto pristup k realite skrz neho, tak ma to preslo a kamoska ma kazdy den utvrdzuje v tom, ze dobre som spravila
Právnické vzdelanie je výborné a využiteľné v rozmanitých oblastiach. Na druhú stranu ako @7 , správne napísala: ak by si sa skutočne chcela venovať právu a nemáš konexie bude to náročné. Zvlášť keď sa doba pre koncipientskú prax predĺžila. Navyše trh je už právnikmi preplnený Ak si dobre spomínam kdesi vo fóre/statuse som zachytil, že vieš dobre po španielsky (dokonca si hmlisto vybavujem, že si ju doučovala?!). Medzinárodné vzťahy v kombinácii s pokročilou znalosťou španielčiny pôsobí ako podstatne lepšia voľba v rámci uplatnenia.
úplne sa stotožňujem s tým, čo napísala Kakofonicka v @7 , právo je veľmi náročný výber, pokiaľ chceš mať po skončení školy ako-tak slušný príjem a nemáš známych v právnických kruhoch...ako osobne nie je tak ťažké na vyštudovanie, pokiaľ máš dobrú pamäť a vieš dobre čítať medzi riadkami
..ale to uplatnenie je proste...fasa čo ti poviem
Mno za mňa určite tie medzinárodné vzťahy, a pokiaľ to máš v kombinácii so španielčinou, tak super
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
..ale to uplatnenie je proste...fasa čo ti poviem
Mno za mňa určite tie medzinárodné vzťahy, a pokiaľ to máš v kombinácii so španielčinou, tak super