Ahojte kamarati
Takže chcel by som sa spýtat kde by som sa mohol dostat
Ake zamestnanie by som mohol mať kde by som najlepsie zarabal, nemusí ma to baviť
Mám len 14 a asi pôjdem na OA... A chcel by som aj na vysoku
Učím na na dvojky, trojky občas 1
Vieš čo je podľa mňa dosť napiču. Keď chce štát od 14ročného decka aby si vybralo akým smerom sa má kariérne vybrať, keď očividne na také veci ešte 14 ročné decko nemá potrebnú vyspelosť...
Kam si mal ísť a akým smerom si sa mal uberať zistíš asi tak po dvoch, troch rokoch na strednej.
Ak chceš len dobrý plat, choj na nejakú školu so zameraním na IT, alebo ja neviem. Ako z viacerých profesií sa to dá dotiahnuť na dobre platenú pozíciu. Buď elektriár a dotiahni to na projektanta a revízneho technika, alebo choď na tú OA a staň sa riaditeľom banky a takto tu môžem do zajtra rozpisovať, keď aj tak ti žiadna škola nezaručí výšku platu len za to že ju doštuduješ.
Takže veľa šťastia do života, budúcnosti nášho národa...
Teraz si predstav, že každý chce dobre zarábať... To je novina, čo? Ide o to, čo si ochotný pre to spraviť.
Aby ťa to nebavilo? Prosím ťa, skús teraz robiť niečo, čo ťa nebaví, aké to bude? Rob to čo ťa baví, máš 14, poviem ti, že som v tvojom veku nevedel čo chcem robiť a neviem to ani teraz. A to chceš robiť roky? Ak ťa niečo nebude baviť, nikdy to nespravíš na 100 percent, tomu ver.
Ale odpoviem na tvoje otázky... Celkom dobrá práca, s peniazi je byť policajtom. Chodia tam ľudia zo všelikých stok a potom to aj tak vyzerá. Ale zase budeš musieť počítať s tým, že každý bude po tebe zazerať a v -20 stupňoch budeš mrznúť vonku.
Tiež by si mohol začať ponikať, na to ti netreba ani VŠ, dokonca ani maturu al tiež ťa to musí baviť a nie je to ľahké. Musíš počítať s veľkými stratami na začiatku... Väčšina ľudí to nechápe a tí ktorý s tým začnú, hneď aj skončia...
Na VŠ sa dnes dostaneš, skôr v nej ostať. Dnes ťa zoberú aj bez prímačok, ale čo je to za škola? Keď ten diplom bude mať ďalších x ľudí. Vždy bude niekto, kto je lepší ako ty...
Robiť čo ťa nebaví je kolosálna pičovina. V takom zamestnaní dlho nevydržíš, ani keby si zarábal neviem koľko. Bol by si z toho ubitý a nešťastný, deprimovaný človek a to hádam nechceš?
Skús byť dobrý (najlepší!) v tom čo ťa baví, to je asi najväčšia istota podľa mňa.
Ked je ani nevim co ma bavi...
V terene mozno
Ale daco na pc by ma nebavilo...
Ale ajtak by som chcel mať plat 1000€ mesačne a pochybujem ze sa mi to podari
@misko27 Preboha ešte ani na SŠ niesi a ty uz chceš vediet aky budeš mať plat a v akej praci... A ver tomu, ze to co ta nebavi nerob odjebes si tak cast zo života ... Ani ja nemám sajnu co chcem robiť este ani odbor di neviem aký vyberiem
tak napriklad ja som programator..skola to bola lahka..a platy su na Sk pomery nadpriemerne..teraz som sice zacal chodit na vysoku ale nie preto ze by som ju potreboval..skor len tak aby som zabil volne chvile nevyuzite
takto ti poviem keď sa naučíš hrať na klavíri a obetuješ tomu všetko a budeš dobrý je šanca že zarobíš také peniaze ako Elton John ak cceš robiť prácu inšpiruj sa ľuďmi čo už čo to dokázali tu chodia z zväčša len študenti čo vedia o živote z hola nič ... "podnikať" by si mohol začať už aj teraz v čomkoľvek ... najlepšia by bola prestížna škola s dobrým renomé ak by si si našiel sponzora tak povedzme Oxford Cambridge Princeton a podobne raz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Kam si mal ísť a akým smerom si sa mal uberať zistíš asi tak po dvoch, troch rokoch na strednej.
Ak chceš len dobrý plat, choj na nejakú školu so zameraním na IT, alebo ja neviem. Ako z viacerých profesií sa to dá dotiahnuť na dobre platenú pozíciu. Buď elektriár a dotiahni to na projektanta a revízneho technika, alebo choď na tú OA a staň sa riaditeľom banky a takto tu môžem do zajtra rozpisovať, keď aj tak ti žiadna škola nezaručí výšku platu len za to že ju doštuduješ.
Takže veľa šťastia do života, budúcnosti nášho národa...
Aby ťa to nebavilo? Prosím ťa, skús teraz robiť niečo, čo ťa nebaví, aké to bude? Rob to čo ťa baví, máš 14, poviem ti, že som v tvojom veku nevedel čo chcem robiť a neviem to ani teraz. A to chceš robiť roky? Ak ťa niečo nebude baviť, nikdy to nespravíš na 100 percent, tomu ver.
Ale odpoviem na tvoje otázky... Celkom dobrá práca, s peniazi je byť policajtom. Chodia tam ľudia zo všelikých stok a potom to aj tak vyzerá. Ale zase budeš musieť počítať s tým, že každý bude po tebe zazerať a v -20 stupňoch budeš mrznúť vonku.
Tiež by si mohol začať ponikať, na to ti netreba ani VŠ, dokonca ani maturu al tiež ťa to musí baviť a nie je to ľahké. Musíš počítať s veľkými stratami na začiatku... Väčšina ľudí to nechápe a tí ktorý s tým začnú, hneď aj skončia...
Na VŠ sa dnes dostaneš, skôr v nej ostať. Dnes ťa zoberú aj bez prímačok, ale čo je to za škola? Keď ten diplom bude mať ďalších x ľudí. Vždy bude niekto, kto je lepší ako ty...
Skús byť dobrý (najlepší!) v tom čo ťa baví, to je asi najväčšia istota podľa mňa.
zdar volnemu životnemu štýlu !!! PEACE
V terene mozno
Ale daco na pc by ma nebavilo...
Ale ajtak by som chcel mať plat 1000€ mesačne a pochybujem ze sa mi to podari
...
takých je veľa
» projektzivot.org/pribeh-aki-sme-...