Odskodne je len pre vyvolenych zvacsa potmavsich spoluobcanov. Vacsina ludi si svojpomocne s pomocou rodiny, dobrych priatelov a susedov pomaha riesit svoju situaciu :p
U nás sa tiež zdvihli podzemné vody, ľudia mali/majú vodu v pivniciach, sú zaplavené polia... My sme dostali 300 eur, že vraj to starosta vybavil, ale susedná obec už peniaze nedostala, prišlo mi to dosť divné, fakt neviem na akom princípe sa tie peniaze rozdeľovali, ale mám pocit, že narobili skôr viac problémov ako úžitku..Aj tu sú ľudia kvôli tomu rozhádaní, pretože niektorí peniaze dostali a niektorí nedostali ani cent, niektorí ich dostali aj napriek tomu, že nemali absolútne žiadne problémy...Tiež ma zarazilo aj to, že sme tie peniaze dostali skôr ako niektorí ľudia na východe, ktorí sú v oveľa horšej situácii ako my, prišli o strechu nad hlavou a celý majetok, zatiaľ čo my tu v porovnaní s nimi sme na tom vynikajúco...
Odkosdneni by mohli byt vsetci, lenze starostovia dostali nariadenie z vecera do rana spravit zoznam poskodenych a za tych par hodin sa neda v noci obehat cela dedina a ziskat kompletny zoznam. Stazujte sa vasmu socialnemu fickovi, ktory si ako inak len spravil predvolebne promo. Keby chce odskodnit vsetkych, resp vacsinu, tak by to neriesil takymto sposobom.
Voda neprisla znicoho-nic. Starosta ma mat prehlad uz od zaciatku vznikania situacie. Ma stale komunikovat s obcanmi a poslancami. Ale nie, starosta o svojich obyvatelov-obcanov nejavi zaujem a poslanci sa taktiez tvaria . . . potom to tak dopada.
@matheusko nezvaluj to na starostov, za 20 rokov roznych vlad (ani pred 4 rokmi ked fico nastupil a tiez boli povodne) nikto nikoho nikdy neodskodnil, starostovia sice komunikovat mozu, ale co tym vyriesia, ked doteraz od nikoho nedostali ani fuka?
Uz ked pride voda tak je neskoro plakat a odskodnovat, treba prevenciu..
@tommyhot budme úprimný a povedzme na rovinu, že všetci politici a politické strany si na tom urobili predvolebné promo. Inak aspoň čo ja viem tak vždy po povodniach či už za vlády Dzurindu a teraz Fica tak nikdy neboli všetci a hlavne spravodlivo odškodnený.
Inak @matheusko má pravdu v určitom, že existuje na Slovensku strašne veľa obcí kde starostovia nejavia či už o občanov, alebo ak treba niečo vybaviť žiadnu snahu proste kašlú na to.Hlavne je to tam kde je starosta už viac funkčných období, doslova kde je jasné že má istú stoličku starostu. Tí už len berú plat a viac škodia obci ako jej pomáhajú a takých starostov poznám požehnane. Ba niektorý sú už aj 20 a viac rokov starostovia obcí.
Zase čo sa týka civilnej obrany a krízového štábu tak to je dosť na chabej úrovni aspoň čo som sa dopočul od starostu mojej rodnej obce. Keď bola u nás prietrž mračien a volal im, tak po prvé nemohol sa im dovolať(nikto nedvíhal) a to nehovorím že obce majú prednostné telefonické spojenia v čase núdze. Ďalej dispečer ani nevedel kde sa nachádza naša obec a to sme 13km vzdialený od okresného mesta a ešte si zmýlil našu obec s obcou ktorá má podobný názov a je tiež v tom istom okrese ale vzdialená 25 - 30km a preto povedal starostovi že to je veľmi ďaleko. Akože keď záchranár/dispečer povie niekomu v núdzi že to je ďaleko aby sa robil výjazd, tak teraz premýšľam v akom storočí vlastne žijeme. Proste škoda o tom diskutovať.
Samozrejme prevencia je prvoradá, lenže na to treba peniaze, chcieť niečo vybaviť a za tým chodiť a venovať sa tomu a nie iba o tom diskutovať, ako to robí väčšina starostov a hlavne obyvateľov obcí.
Nakoniec aj strašne veľa ľudí si za to môže poďakovať samo sebe. Pretože keby sa ľudia nebudovali hoci kde ale už pred kupovaním pozemku posudzovali aj to kde je ten pozemok v akej lokalite(či tam nie je blízko rieka, či ten pozemok neleží v doline, zase ak je na kopci tak si mali zaplatiť geológov aby im zistili zloženie kopca, aký je stabilný atď). Lenže každý človek radšej pozerá na peniaze a na prítomnosť a vôbec nemyslí na to čo bude až to bude a zbuduje sa hoci kde a potom už len ruky zakladá, keď je neskoro.
milos111 čo sa týka spravodlivosti v dnešnej spoločnosti, tak asi ťažko. Pretože aj keď štát peniaze poskytne, tak ďalej sa nájdu ľudia ktorí sa opäť budú chcieť obohatiť na úkor nešťastia iných. Síce smutné ale pravdivé.
Inak všade je to tak v celej politike, peniaze sú len keby sa vynakladali tam kde je ich zapotreby a nie do vlastnej kapsy, lebo potom jasne že chýbajú a vznikajú dlhy. Lenže to sme my ľudia, najinteligentnejšie stvorenia ne Zemi a zároveň aj najhlúpejšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Uz ked pride voda tak je neskoro plakat a odskodnovat, treba prevenciu..
Inak @matheusko má pravdu v určitom, že existuje na Slovensku strašne veľa obcí kde starostovia nejavia či už o občanov, alebo ak treba niečo vybaviť žiadnu snahu proste kašlú na to.Hlavne je to tam kde je starosta už viac funkčných období, doslova kde je jasné že má istú stoličku starostu. Tí už len berú plat a viac škodia obci ako jej pomáhajú a takých starostov poznám požehnane. Ba niektorý sú už aj 20 a viac rokov starostovia obcí.
Zase čo sa týka civilnej obrany a krízového štábu tak to je dosť na chabej úrovni aspoň čo som sa dopočul od starostu mojej rodnej obce. Keď bola u nás prietrž mračien a volal im, tak po prvé nemohol sa im dovolať(nikto nedvíhal) a to nehovorím že obce majú prednostné telefonické spojenia v čase núdze. Ďalej dispečer ani nevedel kde sa nachádza naša obec a to sme 13km vzdialený od okresného mesta a ešte si zmýlil našu obec s obcou ktorá má podobný názov a je tiež v tom istom okrese ale vzdialená 25 - 30km a preto povedal starostovi že to je veľmi ďaleko. Akože keď záchranár/dispečer povie niekomu v núdzi že to je ďaleko aby sa robil výjazd, tak teraz premýšľam v akom storočí vlastne žijeme. Proste škoda o tom diskutovať.
Samozrejme prevencia je prvoradá, lenže na to treba peniaze, chcieť niečo vybaviť a za tým chodiť a venovať sa tomu a nie iba o tom diskutovať, ako to robí väčšina starostov a hlavne obyvateľov obcí.
Nakoniec aj strašne veľa ľudí si za to môže poďakovať samo sebe. Pretože keby sa ľudia nebudovali hoci kde ale už pred kupovaním pozemku posudzovali aj to kde je ten pozemok v akej lokalite(či tam nie je blízko rieka, či ten pozemok neleží v doline, zase ak je na kopci tak si mali zaplatiť geológov aby im zistili zloženie kopca, aký je stabilný atď). Lenže každý človek radšej pozerá na peniaze a na prítomnosť a vôbec nemyslí na to čo bude až to bude a zbuduje sa hoci kde a potom už len ruky zakladá, keď je neskoro.
milos111 čo sa týka spravodlivosti v dnešnej spoločnosti, tak asi ťažko. Pretože aj keď štát peniaze poskytne, tak ďalej sa nájdu ľudia ktorí sa opäť budú chcieť obohatiť na úkor nešťastia iných. Síce smutné ale pravdivé.
Inak všade je to tak v celej politike, peniaze sú len keby sa vynakladali tam kde je ich zapotreby a nie do vlastnej kapsy, lebo potom jasne že chýbajú a vznikajú dlhy. Lenže to sme my ľudia, najinteligentnejšie stvorenia ne Zemi a zároveň aj najhlúpejšie.
» kravcik.blog.sme.sk/...