ono nikdy sa tym ludom neda nejako pomoct.. akurat im dat pocitit ze si s nimi, ale nic viac nepomoze.. oni sami sa s tym musia bit a bud to zvladnu alebo nezvladnu
cloveku, ktory sa psychicky zrutil sa da podla mna pomoct iba tak, ze sa da liecit (pokial je to zapricinene nejakou chorobou alebo dlhodobymi problemami, ktore sposobuju az psychoticke problemy), niektori ludia sa mozu psychicky zrutit aj po velmi tragickej udalosti v zivote, cim utrpia sok, traumu..tam by podla mna stacil mozno psycholog...ale to, zeby sa im nedalo pomoct je uplna blbost..aj elektrosoky maju svoj vyznam, napr. pri bipolarnej poruche, schizofrenii..
@rubikova elektrošoky sa nasadzujú v krajných prípadoch, kedy zmena po nich je lepšia ako život pred nimi. do normálu sa můžeš dostať, hlavne ak si dotyčný nevie predstaviť, že má prežívať ďalej so svojím psychickým stavom. používajú sa, keď je dotyčný rezistentný na lieky a iné metódy.
mám pocit, že ho zažívam často ..ale nie je to také to skutočné zrútenie, ktoré je zrelé na liečenie....len som trošku labilná a všetko si až príliš pripúšťam.
Najviac pomáha ak sa stane niečo úžasné a pozitívne, napríklad na druhý deň vyhrám v lote, alebo idem na dovolenku, alebo si kúpim niečo úžasné...proste niečo, čo mi pomôže zabudnúť na dôvod môjho "zrútenia" a rozveselí ma to.
v rodine mame cloveka ktory sa zrutil, liecenia na psyzchiatrii ani liekz ani elektrosoky nepomohli....sme sa bali ake to bude po elektrosokoch..ci nestrati pamat alebo nieco.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
rozplakať sa a dlho neprestávať, alebo byť skrčený v kúte a robiť brmbrm?
ale s mojím názorom na cvokárov..............ani tí nevedia, čo je zrútenie.....pustiť do niekoho volty alebo kopu drog nie je liečba
nechápem ,ako môžu napr. katolícki farári podporovať psychiatriu......
Najviac pomáha ak sa stane niečo úžasné a pozitívne, napríklad na druhý deň vyhrám v lote, alebo idem na dovolenku, alebo si kúpim niečo úžasné...proste niečo, čo mi pomôže zabudnúť na dôvod môjho "zrútenia" a rozveselí ma to.