Ahojte... Je tu niekto kto sa zbavil okuliarov? Myslím tým, že proste prestal nosiť okuliare alebo cvičil Batesovu metódu, poprípade rôzne iné cvičenia alebo či používal dierkované okuliare tzv. Tréner očí. Ďakujem vám za vaše rady, tipy, čo si o tom mysl
Nosil som okuliare , zrak sa iba zhoršoval a zhoršoval , okuliare som nechcel nosiť pre šport a iné aktivity preto som začal nosiť šošovky , momentálne ešte čakám na operáciu kedže sa musi zastaviť rast aby bola uspešna , pretože inak hrozi postupne zhoršovanie a bola by potrebná ďalšia
keď nosíš okuliare oči ti lenivejú. Nevidím síce na pol metra pred seba, ale okuliare/šošovky nosím len keď šoférujem alebo potrebujem vidieť na tabuľu v škole.
Inak sa ti môže rapídne zlepšiť zrak len operáciou.
(momentálne rovnako ako @2 čakám kedy sa mi ustáli dioptria aby som mohla ísť tiež)
@glamorous operáciu by som ja určite neriskoval,je to dost velký zasah do oka a síce sa 9 z 10 može podariť ale je dost vela prípadov ked to ludom posralo oko ešte viac
ja som nosil okuliare a zrak sa mi nezlepsoval, ale som lenivy a zabudlivy, tak som ich nosit prestal a zrak sa mi zlepsil. stale to sice nieje "dokonale" podla tabuliek u ocneho lekara, ale ja problem nemam...nijak vyrazne ma to neobmedzuje, jedine na vyske som si nemohol sadnut dalej ako do polky auly, lebo inak som uz na tabulu nedovidel (zatial co niektori este ano), ale to je tak vsetko.
lekár mi odmalička prízvukoval, že okuliare musím nosiť nonstop, inak sa mi ešte viac zhorší zrak... tak som poctivo nosila nosila, až dokým neprišla puberta. Prestala som ich nosiť úplne a za pár rokov sa mi prvýkrát v živote zlepšili dioptrie tuším aj o 2 celé teraz ale dostávam rozum a radšej ich nosím keď treba
o nejakých cielených cvikoch sa ale u mňa hovoriť nedá, každopádne to znie zaujímavo a ak ma to napadne v nejakej časovej pohúdke asi si o tom dačo pozisťujem a poskúšam
Inak asi hej, moj otec chodil na injekcie proti makul. degeneracii- tam chodia starší ludia cca po 55 r. a raz tam stretol nejakeho po tridsiatke- čo mal podobne symptomy ako su pri makul. degeneracií a že pol roka pred tym bol na očnej operácií- takže to možno može mat súvis.
Myslím, že sa treba riadiť radami lekára... kvalita zrakovej ostrosti je genetická záležitosť, a tiež ju ovplyvnuje namáhanie očí... to že nosením okuliarov oči lenivejú je mýtus... dalšia vec je, že ked sa niekomu upraví zrak a okuliare nenosil, ako môže tvrdiť že lepšie vidí preto že na ne kašlal? Ved oko sa vyvíja, niekomu sa zrak zlepší aj ked okuliare nosí... som názoru, že je to individuálne. Čo sa týka očnej jogy vraj môže trocha pomôcť, ale len dovtedy kým ju človek cvičí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Inak sa ti môže rapídne zlepšiť zrak len operáciou.
(momentálne rovnako ako @2 čakám kedy sa mi ustáli dioptria aby som mohla ísť tiež)
o nejakých cielených cvikoch sa ale u mňa hovoriť nedá, každopádne to znie zaujímavo a ak ma to napadne v nejakej časovej pohúdke asi si o tom dačo pozisťujem a poskúšam
Zevraj tie cviky na oči pomáhajú, ale treba to robiť pravidelne.
Inak asi hej, moj otec chodil na injekcie proti makul. degeneracii- tam chodia starší ludia cca po 55 r. a raz tam stretol nejakeho po tridsiatke- čo mal podobne symptomy ako su pri makul. degeneracií a že pol roka pred tym bol na očnej operácií- takže to možno može mat súvis.