určite radšej bez liekov.. nemôžem napr. prekonať odpor k tým ružovým tabletkám ibalgin a myslím, že aj lekári niekedy zbytočne dávajú napr. antibiotiká
Ako ja medicine viac menej verim a nevidim dovod, preco ju nevyuzivat, ked sa da. Samozrejme ze aj zdrva zivotosprava atd., ale nemyslim si, ze by sa to nejakym sposobom navzajom vylucovalo.
Fuj, odkedy som bola na Popradskej konferencii Ligy proti rakovine a pocula asi styridsat rovnakych referatov z internetu na presne tuto temu, uz mi je na vracanie z celeho takehoto rozhodovania. Najlepsie nie je ani jedno, najlepsie je zit tak, aby sme boli zdravi.. samozrejme, ze to vzdy nejde, takze potom podla zavaznosti situacie navrhujem liecbu kombinovanu.
A este nieco; klasicka medicina je absolutne genialna, pokrokova veda, ktora ma v minulosti neskutocne vabila a zaujimala a este stale nieco z toho vo mne ostalo. Cela historia toho, ako sa prichadzalo na principy fungovania ludskeho organizmu - zloziteho mechanizmu, anatomia, funkcie mozgu - (preco? Kde? ako?).. Ti, ktorych to zaujimalo, robili pitvy, ktore boli kedysi protizakonne, zakazane, ale RISKOVALI, aby sme dnes mohli byt s vedomostami z biologie a chemie tam, kde sme. Samozrejme, domorodym kmenom v Afrike musia postacovat samani a bilinky, pretoze mozno nemaju ani ponatia o nejakom Peniciline.. ale cely sistem zivota vo vyspelych krajinach je celkom odlisny, vpodstate chemiou od farmaceutikov bojujeme proti chemii a jedovatym vyparom, ktore vdychujeme a vypustame do vzduchu, pretoze sme natolko "moderni", ze mame dopravu, vyspelu architekturu, ELEKTRINU a ine.. Nebyt farmacie - myslis si, ze by sme prebili vsetky tieto sajrajty iba prikladanim baniek ci kamienkov na telo, silou vole alebo bilinkovymi cajmi a cesnakom?
Ked je clovek chory, tak potrebuje lieky. Ale dalo by sa zit tak, aby clovek nebol (tolko) chory... na priklad viac sportovat na cerstvom vzduchu, zdravsie sa stravovat...
Takmer nikdy neberem lieky, jedine pri teplote nad 39, vtedy sa namaha srdce a tak zeby som potreboval antibiotika som nebol chory mozno tak 2 roky (tak zeby som ich ozaj nepotreboval, nie tak zeby to povedal doktor, bo ti povedia na vsetko) Velka cast liekov su o prachoch, je to skvely biznis. Ake je vazna choroba tak su to dobre veci
lieky berem len v nutnosti, alergia nepustí,ale i tak dávam prednosť alternatíve.
na čo sa občas nechám prehovoriť je paralen. keď je zle
ale i tak môžem povedať,tak ako i alternatívna medicína, ale i zdravá životospráva.
hm,pojem dosť rozsiahly ,nejde sa stravovať zdravo .úplne, to som si už overil ... ale mnoho vecí sa dá ovplivniť ,a mnohé malé zdravotné problémy sa dajú odstrániť už len správnym stravovaním sa, nie sa obmedzovať,ale sa stravovať správne...
...nuž, ale v prípade že by bolo ozaj zle,asi by som dal na vedu techniku. nie na bylinky.
keď ich potrebujem, tak s liekmi nemám problém. nebudem sa dni sužovať teplotou, kašľom, boľavým hrdlom atď. ale zase všetko s mierou, keď sa dá, tak aj ja čajíčkujem, medíkujem, cesnakujem atď. ale nie do extrémov, lebo prechodenie sa tiež nevypláca.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ale no, k tomuto asi len toľko, že pokiať vážne netreba, tak netreba sa zbytočne dopovať liekmi
na čo sa občas nechám prehovoriť je paralen. keď je zle
ale i tak môžem povedať,tak ako i alternatívna medicína, ale i zdravá životospráva.
hm,pojem dosť rozsiahly ,nejde sa stravovať zdravo .úplne, to som si už overil ... ale mnoho vecí sa dá ovplivniť ,a mnohé malé zdravotné problémy sa dajú odstrániť už len správnym stravovaním sa, nie sa obmedzovať,ale sa stravovať správne...
...nuž, ale v prípade že by bolo ozaj zle,asi by som dal na vedu techniku. nie na bylinky.